⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל להשקעה - להוסיף או לא להוסיף הפקדה בזמן הקורונה?

🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 14:54
שלום לכולם,

המטרה שלי היא חיסכון לטווח ארוך, לא מתכנן לגעת בכסף בקרוב ורוצה לפרוש כמה שיותר מהר :)

מאז 2017 יש לי קופת גמל להשקעה ואני מקפיד מדי שנה להפקיד אליה כסף.

אך מה לגבי שנה כזו וזמן כזה?

האם יש למישהו ידע באיך מתנהלות קופות הגמל להשקעה? כלומר, אם אפקיד עכשיו כשמחירי השוק נמוכים יותר, זה אומר שמנהל הקופה יקנה מניות בזול? זה עובד כמו קרנות נאמנות?

לא מצאתי תשובה לזה בשום מקום
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:02
השאלה היחידה שלי היא: למה קופגל"ה???

באמת שאני לא מבין אנשים בפורום הזה שמשקיעים במוצר הזה. מילא אנשים שלא מסוגלים/רוצים/יכולים לקרוא קצת ולהשקיע בעצמם, אבל אני מניח שמי שהגיע לפורום הזה כן יש לו את היכולת לקרוא וללמוד איך לפתוח תיק השקעות בעצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:06
אין תשקיף קופה?

תתחיל בלברר באילו נכסים הקופה משקיעה. התשובות צריכות להיות שם.

בגדול,

אם מדובר בסוג מניות או מדד X כלשהם, הקופה אמורה להמשיך באותה המדיניות כמו מלפני כן, ולכן התשובה בגדול היא כן - אותו הכסף קונה כרגע יותר מניות מכיון שהן זולות יותר, מכיון שבגדול...כל השווקים צנחו (מלבד מניות ספציפיות נקודתיות וסקטורים חריגים למגמה שירדו פחות כדוגמת סקטור טכנולוגי).
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:08
אם אתה מתכנן לא להוציא את הכסף לטווח ארוך, הפטור ממס אחרי גיל 60 יכול להשתלם.

ספציפית יש לי גם תיק השקעות שאני מנהל... אבל פיזור זה שם המשחק לא? :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:08
האמת,

אני אשמח לשמוע את דעתך למה לא להשקיע במוצר הזה?

היתרונות הברורים להבנתי: דחיית מס, אפשרות לפטור מעל גיל 60

החסרונות הברורים להבנתי: דמי ניהול גבוהים מעלויות מסחר עצמאי, אין IRA (במילים אחרות - אין חופש בחירה וגמישות בכל עת).

אני מפספס משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:09
תודה רבה זה בדיוק מה שאבדוק. מושקעים המון נכסים אבל אני יכול גם להתקשר לשאול אם מדניות הקופה היא להיות בחריגה של גג X% מעל או מתחת ל20% פלח מנייתי למשל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:09
לא הוא לא.

אתה שוכח דמי ניהול...

מה שאתה עושה זה לא פיזור...
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:12
כי הוא גרוע, יקר ולא משתלם.

בתור משקיע פאסיבי יש לך בכל מקרה דחיית מס.

אין "פטור" מעל גיל 60. יש פטור אם אתה מושך כקצבה. בתנאי שכל זמן שאתה מקבל את הקצבה אתה ממשיך לשלם דמי ניהול.

את החישוב הפשוט שלאורך השנים תשלם הרבה יותר דמי ניהול מאשר המס שתחסוך
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:13
אשמח לדעת איך/איפה ניתן לקחת הלוואה בפריים מינוס חצי בלון חלקי ל-7 שנים על חשבון הכספים בתיק מנוהל אישית..
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:16
לזה לא הייתי מודע.

תודה על התשובות, חידדת לי את העניין.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:18
עשיתי חישוב ל30 שנה אבל אני לא מצליח להעלות את הקובץ לכאן.

קח 30 שנה

קח 0.8% דמי ניהול קופת גמל להשקעה ו0.08% דמי ניהול לתיק השקעות אישי פסיבי (בגסות.. עם הנחות וכו') 70/30 לטובת מניות.

קח 140 אש"ח הפקדה בכל שנה (חישוב נעשה לזוג. 70 אש"ח כל אחד כל שנה).

תשואה שנתית ראלית 5% לתיק פסיבי ולקופת הגמל להשקעה = נניח אותה תשואה.

עם הפטור ממס - קופת גמל להשקעה מנצחת למרות דמי הניהול המוגזמים
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:30
IB
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:34
זאת בדיוק הנקודה, זה לא 30 שנה אלא 60 שנה.

אתה שוכח את זמן הפרישה שלך

שים לב שדמי הניהול לא כוללים "הוצאות ניהול השקעות". אבל נתעלם מזה כרגע.

רק ה 0.8% הללו אחרי 40 שנה יוצאים יותר מ25% מכל התיק שלך (0.992^40=0.725). אם תסתכל על 60 שנה תגיע כבר לכמעט 40%!

וזה כמובן בלי להתייחס לכך שבחשבון הממוסה אתה תשלם הרבה פחות מ25% מכלל התיק בגלל LIFO ושאר אופטימיזציות (ואפילו בלי LIFO, סתם משיכה חלקית מגיעה להרבה פחות מ25%).
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:38
יש לי חוסר ידע בנושא חשוב כאן, אם תוכל לעזור - איך מחשבים מיסוי על משיכה חלקית מתיק השקעות?

נגיד שבמצטער הפקדתי 100 שקל, הרווחתי עוד 100, אז יש לי 200.

אני מושך 10 שקלים. כמה מס אני משלם על ה10 שקלים האלה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:39
וזו הלוואה לכל מטרה? אני יכול להשקיע בנדל״ן או מחויב בשוק ההון?

התנאים הם בלון פריים מינוס חצי ל-7 שנים? יש לך לינק במקרה (אני מחפש אבל לא מוצא)?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:40
אאל"ט,

ההבדל היותר מהותי (בהרבה) הוא שמיסוי בתיק ממוסה הוא 25% (לכל היותר) רק על הרווח במידה ויש כזה בכלל, בעוד דמי ניהול (0.8% נניח) הם על כל הצבירה.

לא?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:43
המיסוי הוא לא לפי הפקדות אלא לפי קניות ורווחים :-)

נניח שקנית 10 מניות ב10 ש"ח כל אחת (סה"כ 100 ש"ח) ואחרי זמן מסויים מכרת מניה אחת כאשר היא שווה 20 ש"ח (וכל התיק שווה 200).

יש לך 10 ש"ח שלך רווח ממומש אז תשלם 2.5 ש"ח.

אבל בהפשטה, בדוגמא שלך כנראה תשלם 1.25 ש"ח מס (כי "מכרת" רק 10 ש"ח, כלומר רווח של 5 ש"ח).

זה כמובן תלוי מתי קנית, מתי מכרת ואת מה (LIFO, FIFO וכו), אבל כמו ש @ITS ציין, ההבדל העיקרי הוא שמס אתה משלם 25% רק על הרווח, בעוד דמי ניהול אתה משלם על כל שווי התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 15:44
יש המון דיונים על מינוף בIB.

זה לא בדיוק פריים מינוס חצי וזה לא מוגבל ל7 שנים. זה טיפה יותר מורכב מזה.

אבל בגדול אתה יכול לעשות עם הכסף מה שאתה רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 17:17
תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2020 13:36
אני החלטתי להוסיף לפני כשבוע וחצי, הקופ"גהש שלי היא 100% S&P500.

הבעיה שנתקלתי בה אבל היא שהכסף נכנס כ-3 ימים עסקים אחרי ביצוע הפעולה, הם לא מתחייבים על יום ספיציפי ובימים הללו היו עליות וירידות גבוהות ב S&P אז כל יום משנה. כמו כן אין דיווח- לא יהיה ניתן לדעת באיזה שער קניתי את ה S&P500, רק רואה את הסכום הכולל של מה שהיה+התווסף וערכו הנוכחי- יכול רק להעריך מתי בוצעה ההקפדה- זה חסרון גדול של שקיפות שבהשקעה פרטית לא קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2020 14:48
@roneng יתרון נוסף - מעבר בין מסלולים בלי אירוע מס. ואגב היו כבר קופות כאלה עם דמי ניהול די נמוכים (0.3 של אינטרגמל זל)
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2020 14:52
יש ברוקר ישראלי שמאפשר לקבל הלוואה טובה כמו פריים מינוס 0.5 ל-7 שנים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 21:17
אז זו עוד אחת מהבעיות - אתה מושקע בכל כך הרבה דברים בקופות הגמל ולא ברור מתי נקנה ובאיזה שער.

אבל! עשיתי שיחה עם אלטשולר והם אכן קונים המון ניירות בתקופה הזו כשהמחירים צונחים. המליצו לי דווקא כן לקנות עכשיו ולהוסיף כסף לקופה אבל לא יודע כמה זה אינטרס שלהם..

ודבר נוסף חשוב מאוד וגם עונה לסוגיה שהייתה כאן - לאחר גיל 60 ניתן להעביר את קופת הגמל למסלול "קצבה משלמת" שהוא הרבה יותר סולידי ודמי הניהול בו יורדים לכ0.3%. לידיעתכם
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 09:20
תצא מהתמימות שאתה נמצא בה. זה 100% אינטרס שלהם. מזה הם חיים.

אבל הזכרת גם בהתחלה שאתה מעוניין לפרוש כמה שיותר מוקדם. אז מתי אתה זקוק לכסף, כשאתה פורש בגיל 45 או כשאתה זקוק לעוד בגיל 65? לא ברור מה התכנון שלך. ולמה אתה חושב שבתיק מנוהל אישי לא תוכל אחרי גיל 60 למשוך לעצמך קצבה גבוהה יותר אחרי שחסכת דמי ניהול על אותו מוצר?
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2020 14:32
בסדר שזה אינטרס שלהם... אבל יכול מאוד להיות שזה כן זמן טוב להוסיף כסף לגמל להשקעה.

בגלל זה יש לי גם תיק מנוהל אישי. יש הרבה שאלות לשאול וגם קשה להשוות כשלא יודעים את התשואה ורק משערים. קופות גמל להשקעה אמורות לתת תשואות טובות יותר (בתקווה שמנהל הקופה יודע מה הוא עושה). אני עושה נסיון של שנה - אם אני עושה את זה יותר טוב מנוהל אישי אני פשוט עובר רק לזה וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2020 14:34
מאיפה הבאת את זה?

לפי כל המחקרים שאני מכיר, לאורך זמן מנהלי קרנות לא מצליחים להכות את המדד.

וגם אם נניח שיש מנהל אחד שהוא מאוד מוצלח, למה שהוא יעבוד דוקא עבור חברת גמל ישראלית קטנה?

מה נסיון של שנה יגיד לך בדיוק?למי במקרה היה יותר מזל בשנה הספציפית הזאת?

איך זה יעזור לך להחליט לגבי העתיד?
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2020 14:44
לא הבאתי את זה, אני חושב שזו המטרה. גם אם זה לא להכות מדד, אולי זה להשקיע פשוט במוצרים הנכונים. מה גם שכבר התחלתי להשקיע בקופת הגמל לא מזמן כשהיא רק התחילה ואני לא רוצה אירוע מס לפני שאני בטוח שכדאי לי לחוות אחד כזה. בנוסף הם קיימים רק 4 שנים אז מוקדם עוד להגיד, אחרי המשבר הזה אפשר יהיה לראות יותר טוב אם זה משתלם להערכתי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2020 15:03
אם המטרה שלך היא להכות את המדד אז לדעתי צפויה לך אכזבה קשה :)

מה זה בדיוק "המוצרים הנוכנים"??

אתה רוצה להגיד לי שיש לך רווחים בקופה למרות הנפילות הגדולות? או שהתחלת להשקיע אחרי הנפילות?

בכל מקרה, כמה רווחים כבר יש לך שם? די בטוח שהמיסים הם גרושים.

מי זה "הם"?

כל חברות הגמל שנותנות קופגל"ה קיימות הרבה יותר מזה.

חוץ מזה שהקונספט של השקעה מנוהלת הוא הרבה הרבה יותר וותיק מכל חברות הגמל בארץ.

שוב - לפי מחקרים תיק מנוהל לא מצליח להכות את המדד לאורך זמן. אם עדיין לא הבנת את זה, לדעתי זה הזמן לחזור ולקרוא את הבלוג. זה הבסיס של הבסיס.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2020 15:18
קופות גמל להשקעה קיימות בערך משנת 2016 אם אני זוכר נכון.

עוד לא יודע כמה הפסדתי כי רק ב15 לחודש אפשר לראות את השינויים בחודש שלפני.

כנראה שלא הבנתי אותי בכלל.. תודה על העצות
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2020 15:32
נכון, אבל מה זה משנה?

מה ההבדל בין קופת גמל להשקעה לבין כל "קופה" מנוהלת אחרת? מה לשם "קופגל"ה" יש איזה שהן השפעות קסם על התשואה או על היכולות של המנהלים?

אם אתה חושב שהפסדת, למה אתה חושב שתצטרך לשלם מס?
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2020 15:38
קצת סדר.

אני מניח שקיבלת לפני שבוע בערך דוח שנתי של הקופה שלך. שם אמור להיות כתוב אפיק ההשקעה מה הם מדדי הייחוס. יש גם מידע יותר מפורט כנראה באתר גמל.נט

בנוסף יש לך מסלול השקעה שאתה בחרת. אם תכניס עכשיו כסף יהיה לך מושג כללי מה קנו עבורך ובכלליות באיזה רמת מחירים.

לגבי השאלה האם להוסיף עכשיו או לא, אין לי מושג. אולי בעוד חודש יהיה יותר נמוך, אולי פספסת את הרכבת. לי אישית אין מושג.

תתייחס למה שכתבתי בהתחלה, תבין בכלליות (כי אין הרבה שקיפות) לאן כנראה יילך הכסף שאתה מזרים ובאיזה חלוקה, ומאחר שהפעולות לא מתבצעות במיידי (כמו רכישה ישירה ועצמית בבית השקעות) אז תוכל בגדול להבין מה יהיו רמות המחירים בקנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2020 16:00
אני מניח שאם אתה מדבר על lifo/fifo אתה מתכוון לIB. ואז צריך להוסיף לחסרונות התעסקות עם רו"ח לא?
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2020 16:23
כמו שאמרתי, זה בשוליים.

ההבדל העיקרי הוא שמס אתה משלם רק על הרווחים ורק פעם אחת בעוד שדמי ניהול אתה משלם על כל שווי התיק כל שנה מחדש.

וכשדיברתי עלי LIFO/FIFO וכו' דיברתי על חישוב המס. זה מן דיסקלימר שהחישוב לא מדוייק כי יש עוד המון משתנים אחרים. לא ציינתי את זה כיתרון/חיסרון אלא פשוט כרחיב בחישוב.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2020 22:58
התכוונתי שהערך ירד בחודש מרץ (גם פברואר). אבל בסך הכל כן הרווחתי ב3 שנים האחרונות
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2020 00:15
דמי ניהול של 0.39 דרך ארגון "חבר" זה משהו שהייתם שוקלים?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2020 00:40
יקר, אא"כ ממש אין לך כוח ורצון להתעסק בזה לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2020 09:18
תודה רבה, אוקיי אם כך IB,

תודה רבה(:
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2020 10:53
אפשר גם לפתוח חשבון באחד הברוקרים בארץ. יש מנעד שלם.. כל אחד וכמות ההשקעה שמתאימה לו \ לה