⬅ חזרה לאינדקס

אובליגו בבנק ומשכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2022 12:33
שלום,

אנחנו זוג נשוי שחושב לקנות דירה בקרוב. מתנהלים מחשבון משותף.

יש לי חשבון בנק נפרד, עוד לפני הנישואין, שכולל פקדונות.

בנוסף יש לי גם חשבונות מסחר נפרדים שלי לפני הנישואין.

אני שוקל האם כדאי לי לנהל חלק מהמסחר בחשבון בנק הנפרד שלי במקום בחשבון מסחר הפרטי שלי.

זה אומנם יצא יותר יקר בכמה מאות שקלים בשנה (אני לא עושה הרבה פעולות) אבל מצד שני יכול להעלות לי את האובליגו בבנק.

השאלות שלי:

1. עד כמה פקדונות וחשבון מסחר בבנק יכולים לעזור בקבלת תנאים טובים יותר למשכנתא ? האם זה שווה את העלות היקרה יותר של מסחר ני"ע בבנק לעומת בית השקעות ?

2. עד כמה זה בכלל רלוונטי אם הפקדונות/ני"ע הן בחשבון פרטי שלי והמשכנתא נלקחת מחשבון משותף ?

יודע שזה קצת באוויר אבל אשמח לשמוע מהידע שלכם והניסיון שלכם.

המון תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2022 23:04
1. זניח. הבטוחה של הבנק זו הדירה עצמה ואת הסיכון שלכם כלווים הוא מחשב לפי פרמטרים שונים שכמות הכסף הנזיל הכולל שלכם היא לא אחת מהם. (ואם כן, היא לא העיקרית). מה שחשוב לבנק זה היכולת שלכם לעמוד בהחזר החודשי מההכנסה השוטפת. לכן, אין מה להעביר את החשבון השקעות לבנק.

לרוב הבנק ייתן לכם הטבות (כמו פטור מפתיחת תיק או הלוואה ללא ריבית) אם תעבירו את החשבון בנק שלכם לבנק שממנו תקחו את המשכנתא.

2. אם אתם קונים את הדירה ביחד ואין לכם הסכם ממון שאומר אחרת, כל ההכנסות שלכם *יחד* ייכללו בשקלול הסיכון של הבנק. כאמור, הכספים הנזילים הכוללים שלכם לא ישחקו תפקיד משמעותי בחישוב הסיכון ("תנאי המשכנתא") אלא רק החלק של ההון העצמי שתביאו לרכישת הדירה.

עם זאת, זה מידע פיננסי שחשוב לשתף עם היועץ משכנתא שלכם כי אולי עדיף להוסיף עוד הון עצמי מהחסכונות שלך\שלכם כדי להגיע למדרגה בה הסיכון של הבנק נמוך יותר והתנאים של המשכנתא יהיו טובים יותר. (המדרגות הן בדר"כ עד 45%, 45-60% ומעל 60%)