⬅ חזרה לאינדקס

הגשת טופס 1325 למס הכנסה בתור סוחר יומי

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 11:47
היי חברים,

פתחתי חשבון אצל ברוקר זר (IB) כך שאצטרך לדווח על הפעולות שלי למס הכנסה בעצמי.

אני מתכוון לעשות מסחר יומי, הרבה קניות ומכירות ביום, והבנתי שיש להגיש למס הכנסה טופס 1325 שמרכז את כל המכירות שביצעתי.

אני תוהה איך ניתן בכלל למלא טופס כזה כשיש כל כך הרבה מכירות ביום, זה עלול להגיע לאלפי אם לא עשרות אלפי מכירות, ואיך בכלל הם יוכלו לקרוא את זה? רק למלא את זה עלול לקחת כמה שבועות..

יש מישהו שהתנסה או יודע איך ניתן לעשות זאת?

תוה רבה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 17:26
אני לא יודע לענות לך

אבל אתה יודע איך מגדירים מה הוא מסחר יומי ? ז"א כמה פעולות/מחזור ביום צריך לעשות על מנת להיות מוגדר ככזה ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 00:29
אתה מתכוון מבחינת מס הכנסה או באופן כללי? בגדול מסחר יומי זה לקנות ולמכור באותו יום, ומי שעושה את זה עושה מינימום 3 קנייה/מכירה בשבוע לפי החוק בארצות הברית לפחות, אבל בפועל עושים גם עשרות ואפילו מאות ביום
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 01:45
אבי, מאוד מסקרן, אתה מוכן לפרט את שיטת העבודה שלך?

כבר יצא לך בעבר לסחור יומית עם ברוקר ישראלי?
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 15:22
@אבי123, לפי הסטטסיסטיקות, רוב מוחלט של סוחרי היום מפסידים את כספם כך ש (סטטיסטית לפחות) לא תהיה לך בעייה עם מס הכנסה. אמנם אתה לא חייב לנו כלום, אבל אתה אנונימי, אס נשמח אם בעוד שנה תשתף אותנו בחוויותך והישגך כסוחר יום.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 15:31
זה עדיין חשוב לקיזוז הפסדים
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 19:08
נשמע לי מוזר, 3 קניות ומכירות בשבוע ?

זה אומר שאם כל חודש אני קונה 50 מניות שונות, אז אני סוחר יומי ? (זה יוצא 10+ בשבוע)
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 19:25
אני עדיין מתחיל בזה אבל אני יכול להגיד לכם שבברוקר הישראלי שנרשמתי אליו קיבלתי מערכת מאוד לא מתקדמת שטובה לסוחרים פאסיביים וכמובן שעם עמלות בשמיים, ולכן עברתי לIB ואני משתמש במערכת TWS שמאוד נוחה למסחר אקטיבי כי אפשר לבצע פעולות מאוד מהר ועם hot keys וגם IB נוטים לתת fills יותר טובים

לגבי ה90 אחוז שמפסידים, אני מניח שהרוב פורשים אחרי מעט הפסדים, ולא שהם מפסידים באופן קונסיסטנטי במשך שנים

ולגבי 3 קנייה/מכירה התכוונתי כשזה עם אותה מניה, כלומר לקנות מניות של חברה מסוימת ולמכור אותן באותו היום, תסתכל בגוגל על חוק בשם PDT. אני עובד עם cash account אז החוק לא יחול עלי

אשמח לעדכן עוד כמה חודשים איך הולך!

אגב הלכתי למס הכנסה, והם אמרו שבמקרה שיש כל כך הרבה עסקאות, אפשר להסתפק רק בסיכום של הפסד מול רווח, אבל יכול להיות שפעם הבאה שאלך יגידו לי משהו הפוך
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 19:54
לא אבל אני במקומך הייתי מתעד את כל המידע באקסל עם ביצוע של כל פעולה. כך תכין לעצמך את כל הנתונים לדיווח מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 20:35
לא בשביל להוציא את הרוח מהמפרשים, אבל הייתי במקום שלך בעבר, במקומך לא הייתי דואג מדי מדיווח למס הכנסה שנה הבאה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 21:10
;) אתה הולך להפסיד את התחתונים, אבל בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 23:15
להה, יותר סביר כמה אלפי שקלים ואז יבין שזה סתם כמו קזינו בלי הכיף של הקזינו חח.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 12:57
היי

האם הם לא דרשו את התאריך המדוייק של הפעולות (תאריך הקנייה/מכירה - מה שלא מצויין בדוח)

הרי ללא התאריך המדוייק לא ניתן לחשב במדוייק את הערך השקלי של העסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2022 05:30
היי סליחה, רק עכשיו אני רואה את ההודעה

אם זה עדיין רלוונטי לך - הם לא דרשו, אבל עוד לא הלכתי אליהם, אז לא סגור על זה בוודאות
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2022 08:58
אנחנו עכשיו גם בדיוק שנה אחרי אז נשמח אם תעדכן...
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2022 23:20
בשמחה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 08:58
הייתה לי בעיה דומה,

אני ממש לא סוחר יום, אבל ממש לא.

אבל כן היו לי כמה השקעות במניות ספציפיות, וכל פעם היה צריך לאזן אם זה עלה או ירד (2021 הייתה שנה מאוד תנודתית), או לשנות פוזיציות,

ובפועל עשיתי די הרבה פעולות (שבמניות בסחירות נמוכה זה הכרחי)

ועל זה נוסף העובדה שבגלל שבחרתי באופציה בIB של מכירה לפי מי שנקנה במחיר הגבוה ביותר - זה מתחלק לפי כמה וכמה של 'פעולות'. כי את אותו מכירה שעשיתי בפעם אחת הם מייחסים לכמה קניות שונות.

בקיצור, בסופו של דבר יצא לי איזה כמה אלפים של שורות ולא היה לי שמץ של מושג איך למלאות את זה.

בסוף הרמתי ידיים ופשוט שילמתי למישהי שתסדר לי את זה,
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2025 00:06
@אבי123, אתה עדיין ממשיך במסחר היומי? נשמח לעדכון, והאם הסיכום שהגשת הספיק למס הכנסה?

@דוד פ, מס הכנסה הסכים לדיווח שלך שהמכירה היא של המניות שנקנו במחיר הגבוה ביותר? אני מניח שפשוט התעלמו מזה?