⬅ חזרה לאינדקס

איך לנהל עובדים ומשימות בצורה יעילה?

🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2021 22:51
שלום לכולם, לאחרונה שמתי לב שקצת קשה לי לנהל ולעקוב אחרי כל המשימות שלי ושל כל העובדים הנמצאים תחתי.

העבודה מתעסקת בעיקר בתחום הדיגיטל, כלומר: בניית אתרים, כתיבת התוכן לאתרים, הקמת דפי פייסבוק וניהולם, אך הדבר המרכזי שמקשה עלי הוא בניית בסיס המחלקה.

אין נהלים כתובים, אין הדרכה מסודרת לעובדים חדשים (בדיוק עובד על זה), אין סדר עבודה, אין יעדים שבועיים או משהו בסגנון, פשוט אני בא לעבודה בבוקר ומחלק לעובדים משימות של אותו היום כל יום.

התכנון שלי לשבוע הקרוב הוא לתת לכל העובדים משימות לשבוע הקרוב ולהתמקד בבניית הבסיס.

מפאת חוסר הידע המקצועי שלי, אשמח לקבל הכוונה, היכן אוכל לרכוש ידע לשם כתיבת נהלים וכל הדברים המקושרים לכך?

תודה רבה לכל מי שעוזר!
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2021 23:06
על agile, שמעת?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2021 23:24
רק לא זה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2021 23:27
זה עסק שלך? אתה הבעלים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2021 23:28
אשמח להסברים D:
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2021 23:35
אחקור על זה.

עסק משפחתי.

זה מסביר את היחס בין התפקיד לבין חוסר הידע.

אבל אני אוהב שזורקים אותי למים העמוקים, ככה אני לומד הכי טוב :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2021 23:55
Agile זה אוסף, דיי מוצלח, של רעיונות לאיך צוות או קבוצה, בתחום פיתוח התוכנה, צריכים להתנהל. יש לו מגבלות, זה בד"כ מתאים לאנשים self motivated, self managing, וחזקים מקצועית. כאלה, שאולי צריכים mentorship, והכוונה, אבל לא 'ניהול'.

בישראל, כשאומרים agile ב90% מהמקרים הכוונה לישום עקרונות ניהול שנלקחו מצה"ל, מפעלי תעשייה מסוף תקופת המהפכה התעשייתית, ומהחברה החקלאית של תחילת קום המדינה. ולעטוף את כל זה בטקסים של scrum, ובבאז וורדס מהוואלי תוך התעלמות מוחלטת מהמשמעות וההקשר.

ותרבות הניהול, והתרבות הארגונית של צה"ל, זה הסרטן של ההייטק הישראלי.

אגב, אם כבר אז kanban.

The E myth

ספר קצת הזוי, אבל ישים אותם בכיוון הנכון
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 00:31
אפשר הסבר והרחבה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 00:48
לא.

אבל מרטין פאולר כתב על זה, ויש לו הרצאות ביוטיוב. יש גם טקסטים של היוזמים, שמסבירים למה הם התכוונו כשהם דיברו על agile.

אני כן יכול להגיד ככה: אם אתם עושים scrum והטקס הכי חשוב אצלכם אינו ה retrospective , או אם המסקנות של הרטרוספקיטב לא מיושמות (או לא ישימות), אז אתם לא עושים agile . כמו גם, אם הרש"צ שלכם מחלק לכם משימות (גם אם יש פוקר), אתם לא עושים agile .

אבל נראה לי שעדיף להתמקד: במה כן?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 01:08
עכשיו ראיתי summary שלו ביוטיוב, הוא אומר דברים נכונים וזאת הסיבה שלשמה התכנסנו, שהיא לעשות סדר.

אני מחפש יותר את הכלים הפרקטיים.

לדוגמה אני עכשיו מחפש תוכנה לניהול התוכן שאנחנו כותבים ומעלים לאתרים, על מנת לעקוב אחרי מי כתב אותו, לאיזה אתר הוא מיועד ומתי הוא עלה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 01:40
אני משתמש באתר בשם trello, מוצא אותו מאוד נוח לצרכים שציינת (ניהול משימות ומעקב), בעבר השתמשתי גם באתר אחר שנקרא base camp, אישית לא התלהבתי, אבל שאר בצוות הסתדר איתו יותר טוב ממני.

לניהול תוכן לאתרים יש תוכנות ייעודיות כמו woodwing אבל הן יקרות ויותר מתאימות לאתרים גדולים