⬅ חזרה לאינדקס

עשיתי את זה - יצאתי מהמינוס !

🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:12
אהלן אנשים, שמח להצטרף אליכם !

נעים מאוד, בן 27 מאיזור השפלה\מרכז. עד לפני שנתיים מהמר כבד, התחלתי להמר בגיל 15 בערך, זה התחיל בטפסי ווינר של 10 שקלים והתגלגל...הגיע למצב שבגיל 23\24 הייתי מהמר כמעט כל יום בסכומים של 500-1000 שקל, ולפעמים גם יותר.

זה הגיע למצב שבגיל 25 חשבון הבנק שלי נמצא במינוס 34 אלף שקל. אני זוכר שהגעתי לבנק לבקש הלוואה וסורבתי, פה הגיעה נקודת המשבר. אני זוכר שהגעתי הביתה(באותה תקופה גר אצל ההורים) והבת זוג בידיוק חיכתה לי ונשברתי וסיפרתי לה את כל הסיפור שהסתרתי ממנה ב3 השנים שהיינו ביחד בזוגיות. כמובן שסיפרתי גם להורים שאני נמצא בחוב אבל פחדתי לספר להם את הסכום שהייתי שקוע בו. ההורים קיבלו את זה מאוד קשה ורבתי איתם באותה תקופה, נאלצתי לעבור לגור בשכירות בדירת חדר וחצי והתחלתי לשלם גם שכירות והוצאות נוספות שלא הייתי משלם עד עכשיו, בין אם זה חשבונות אוכל וכו...

באותה תקופה המשכורת שלי הייתה כ7000 ש"ח בחודש(נטו). הבת זוג כמובן כעסה על כל הסיטואציה אבל היא גם זאת שהוציאה אותי מכל החרא הזה ונתנתה לי גיבוי מלא מהצד שלה(היא בידיוק השתחררה מהצבא וזה נפל עליה בקטע רע) נאלצתי לקחת עבודה נוספת בלילות והייתי עובד כ3 משמרות בשבוע בנוסף בלילה, תוך 5 חודשים סגרתי את כל המינוס שהייתי בו ומאותה תקופה לקחתי את עצמי בידיים בכל הנושא שקשור להתנהלות כלכלית.

עכשיו אני שוקל לשעבד את הדירה של ההורים(השלמנו מאז והכל טוב) ולרכוש את הנכנס הראשון שלי בחו"ל, יש עדיין הרבה התלבטויות ואני לא יודע אם הבנק יסכים לשעבד את הדירה של ההורים כדי שאקח משכנתא לרכישת נכס בחו"ל, אם יש לכם קצת יותר מידע בנושא אשמח לשמוע !

שיהיה סוף שבוע מצוין ושנה טובה !
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:26
כל הכבוד על כך שנחלצת מהמינוס.

ממליץ שתמשיך לעבוד ותחסוך לבד את ההון הדרוש לנכס בחו"ל בלי לערב בני משפחה. זה עלול להיגמר רע משפחתית וכלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:27
אני רק חושב שאני צריך הון התחלתי של לפחות 100 אלף ש"ח, זה מרגיש לי שנות אור משם לצערי...
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:35
נשמע רעיון גרוע במיוחד. אפילו הייתי אומר - קרוב להימור.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:36
אחלה סיפור, כל הכבוד על השינוי!

ניתן לשעבד נכס לכל מטרה, לא רק עבור דירה בחול גם עבור מילוי טפסי וינר.

אני חושב שהרעיון שלך רע רע רע רע!(ובאמת שלא כתבתי מספיק פעמים רע). יש פה בפורום כמה שירשורים של חברה שמתארים את התהליך של רכישה וניהול נכס בחול, ממליץ לך לקרוא אותם. זה ממש לא מתאים לכל אחד, זו התעסקות, כאב ראש, תהליך למידה ארוך, ועוד לעשות את זה כשאתה לחלוטין ללא ניסיון ולשעבד את הנכס של ההורים?! אחי זו התאבדות. ויש מצב שלא תצליח לשקם אחרי הדבר הזה את היחסים עם ההורים.

אני במקומך הייתי עובד קשה, ובסבלנות חוסך יחד עם בת הזוג(שהיא נשמעת אחלה ומאוד תומכת). הייתי רוכש קודם כל דירה פה בארץ(יש אחלה הטבות מס לדירה ראשונה) ואחרי זה שובר את הראש מה הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:38
ולשעבד את הדירה של ההורים בשביל רכישת דירה בארץ זה יותר טוב? או שאותו דבר?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:40
אני לא הייתי משעבד את הדירה של ההורים בכלל.

הייתי חוסך בסבלנות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:43
הבת זוג הצליחה לחסוך יפה מאוד בתקופת הצבא וכרגע היא לומדת וגם חוסכת...יש לה כ70K בעו"ש...אני מניח שצריך לפחות 150-200 בשביל לקחת משכנתא...אנחנו עוד רחוקים משם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:44
ברוך הבא.

כל הכבוד לך על היציאה ממינוס וחזרה לנורמה.

מה שמטריד אותי, או הבהרה:

ראיתי הרבה דברים בחיים שלי, לשעבד את דירת ההורים למטרות שלך?

לא טוב - כנראה לא החלמת, הרגש והרצון שלך להמר גובר על רווחת ההורים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:49
אבל חסכת 35 אלף ב5 חודשים.

מה עדיף לחסוך עוד שנה וחצי או לסכן את הדירה של ההורים?

חוץ מזה מצטער לאכזב אותך אבל נכס ב100 אלף שקל זה לא משהו ששווה להתעסק איתו לדעתי,על תשכח שיש הוצאות נלוות שלא כולם קשורים למחיר הנכס.

בנוסף זה הנכסים בסיכון הכי גבוה.

מצטער על הביקורת אבל נראה לי שלמשכן את הבית של ההורים בשביל השקעה ראשונה ובסיכון כזה זה לא יותר טוב מלשלוח ווינר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:51
תודה על הטיפים חברים, אקח לתשומת ליבי :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:54
אם היחסים עם ההורים כל כך טובים, תראה איך אתה חוזר לגור אצלהם לתקופה המדוברת ומאיץ את החסכון.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 20:59
לא מתאפשר, אנחנו משכירים לא רחוק מהלימודים של הבת זוג, וההורים שלה גרים רחוק. :| ואני והיא לא יכולים לחזור להורים שלי ביחד
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 21:19
תחזור לגור להורים צמצם הוצאות השתדל לחסוך כמה שיותר.

נניח ותחסוך 5K כל חודש זה 60 בשנה, תוך פחות משנתיים יש לך 100K.

לא מבין את ההגיון של רכשית נכס בחו"ל.

מאיפה יש לך את הידע הנרחב והניסיון בנדלן שאתה רץ לרכוש בחו"ל?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 22:05
אי אפשר לשעבד דירה בארץ לרכישת נדל"ן בחול
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 22:29
בוודאי שאפשר, אמנם זה לא יהיה בשם "משכנתא" אלא הלוואה לכל מטרה (עד 50% מערך הנכס),

לנושא,

1. אל תלחיץ את החברה שלך ולא לגעת לה בכסף, היא כרגע בלימודים, ואתם שוכרים דירה,

לדעתי לא נכון לרכוש יחד נכס לפני מיסוד הקשר.

2. לשעבד את דירת ההורים תמורת 100k זה אפשרי, אבל כמו שכתבו כאן, לעשות את המאמץ ולחסוך אותם יכול להיות הרבה יותר חשוב מבחינתך עקב הרקע שסיפרת עליו.

*דעתי האישיות בלבד כמובן, תעדכן !
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 22:35
yes yes yes

no
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 23:48
מה הריבית עבור ההלוואה הזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 23:50
לווינר יש תוחלת שלילית, ולכן לא מדובר בהימור אלא בסתם זריקת כסף
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2020 09:43
לא יצא לי לברר אישית, אבל שמעתי שבאיזור ה4%.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2020 11:31
גם ברולטה,בלאק ג'ק ובעצם בכול משחק הימורים בקזינו התוחלת שלילית.

זה עדיין הימור אין חוק שבהימור התוחלת חייבת להיות חיובית.