⬅ חזרה לאינדקס

משבר קרוב לפרישה

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 07:35
שלום לכולם,

לא רוצה להפוך את הנושא לעוד שרשור פאניקה וחרדות לגבי מה לעשות עכשיו, אלא לדון בנקודה שעוד לא ראיתי שהעלו פה.

רוב התגובות והדיונים פה לגבי האם להשאר עכשיו, להכנס עוד או למכור, מדברות על כך שהשוק יעלה בטוווח הרחוק. אך מה קורה אם מועד היציאה לפנסיה קרוב (6-7 שנים) ואתה מבין שאחוז המניות בתיק שלך גבוה מדי (70 אחוז לדוגמא). אין צורך להסביר לי ש70 אחוז מניות בתיק בגיל כזה הם טעות, אך זה המצב הנתון והשאלה האם גם במקרה זה עדיף לא לגעת בזמן משבר או לברוח עכשיו ולקבל את ההפסדים.

(אני בחור בן 23 רחוק מאוד מהפרישה, אך פשוט דואג להוריי)
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 07:53
אני לא מסכים ש 70% מניות זה הרבה בגיל פרישה זה תלוי בך ובתכנון שלך...

בעקרון זה משהו שצריך לחשוב עליו מראש אם בחרת % מניות מסויים צריך לדעת שהשוק גם יכול לרדת בלי התראה מוקדמת

אם לצאת או לא? רק הזמן יגיד..

אני חושב ש 6-7 (אישית) זה מספיק זמן כדי לתת לשוק להתאושש אם לוקחים בחשבון גם הפקדות נוספות בזמן המשבר..

אישית לא הייתי נוגע בתיק אבל זה גם תלוי במצב שלהם.. הם עכשיו על הגבול של השרידות עם הפנסיה? הם יכולים לקחת סיכוי שירד עוד? אם הם בגבול זה אולי סיפור אחר

אף אחד לא יודע מה יהיה אבל זאת דעתי בכל מקרה
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 07:56
זה לא שבעוד 7 שנים הם מממשים את כל התיק. הם ימשכו חלק קטן כל חודש, חלק כדול מזה ימשיך להיות לטווח ארוך.

הם בסדר גמור.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 08:14
קודם כל תודה על התשובה, אתה צודק בהחלט לגבי הבחירה של אחוז המניות, אבל היא לא בהכרח נבעה מידע והחלטה ברורה אלא פשוט מהסתמכות על יועצים כאלה ואחרים. בדיוק לפני חודש הם התחילו לחשוב על להוריד את אחוז המניות, ואז הגיע המשבר הזה, והגיעה המחשבה שכדאי לחכות עם המכירה של המניות, ועכשיו כבר הפאניקה מתחילה לפעול. ולצערי אני לא יודע להגיד כמה הם על הגבול או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 08:51
לא מקבלים החלטות מתוך פאניקה.

6-7 שנים זה אופק מספיק משמעותי (לדעתי האישית) כדי לשים את הקורונה מאחורינו.

ללא קשר, הפרישה של הוריך תימשך 20-30 שנים לפחות, כך שהאופק הכללי של התיק הוא הרבה יותר גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 10:37
הי,

המשבר הוריד להם גם כך את אחוז המניות.

השאלה שלי, האם ההורים שלך גם דואגים? ילדים והורים (ובכלל אנשים שונים) לא תמיד רואים את המציאות באותה דרך.

ועוד דבר חשוב: האם אחוז המניות זה כולל, זה בקרן הפנסיה או בתיק האישי? אם זה בקרן הפנסיה אז אכן כדאי להתייעץ כי מנגנון קביעת הקצבה תלוי לפעמים במה שקורה ביום הפרישה. אם מדובר בתיק פרטי, זה תלוי במצבם.

מעבר לדאגה, לא אמרת לנו מדוע אחוז המניות בתיק הוא כזה. האם זו החלטה שלהם או שמשהו יעץ להם. בדרך כלל, יועצי ההשקעות בבנק לא יציעו מיוזמתם אחוז מניות שנחשב כל-כך גבוה מיוזמתם.

גם לא תיארת לנו מה הרקע שלך בנושא פיננסים והתנהלות כלכלית כך שמעבר ל-

לא ברור אם הדאגה מוצדקת.

אולי זמן לשיחת אבא ובן על ענייני כספים. שבו, דברו ותבינו את השיקולים. אולי אתה תלמד משהו, אולי גם ההורים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 10:44
אולי לשיחת בן ואמא? ככה זה אצלנו :)

*סליחה, רגישה לבחירת מילים מגדריות
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 11:07
אצלי זה לא כל כך הלך. אחרי גיל מסויים, בנים לא זוכרים שיש להם אמא...
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 12:23
חחח... יש שלב כזה בהתבגרות אבל התפקיד שלנו זה להזכיר להם שוב ושוב :)