⬅ חזרה לאינדקס

חיסכון ללימודים

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 14:16
אהלן חברים, דילמה קטנה שלא מצאתי לה פתרון בפורום.

אני כרגע עובד וחוסך כסף ללימודים. מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר ולהגיע לחיסכון של כ-100 אלף ש"ח.

הכסף כנראה יילך לשכר לימוד והוצאות מחייה, ואני מניח שאצטרך להשתמש בכולו תוך 3 שנים בערך.

השאלה שלי היא איפה כדאי לשים את הכסף?

כרגע הכל יושב בעו"ש.

אני יכול לספוג הפסד של 5-10% לכן חשבתי לשים את רוב הסכום בקרנות עוקבות מדד ולמשוך פעם בכמה חודשים סכום לעו"ש.

אופציה אחרת היא חיסכון נזיל כלשהו בבנק אבל לפי מה שראיתי בתנאים שאני צריך הרווח נמוך מאוד.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 14:51
אני הייתי נמנע מלשים את הכסף במשהו עם סיכון, אולי אגח ממשלתי ל10 שנים, יש שם 1.8% תשואה כרגע לפי מה שאני רואה -שזה על 100K יוצא בערך 1800 לשנה או 150 ש"ח לחודש בערך. חבל לקחת סיכונים שיאלצו אותך עוד שנתיים אולי לקחת הלוואה כי לא תוכל להמשיך לממן לימודים עקב הפסדים שעלולים להיווצר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 15:09
אני הייתי משאיר במזומן. גם לאגח יש סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 17:17
אם הייתי בנעליך ורוצה להשקיע במשהו אולי הייתי משקיע באג"ח אמריקאי דירוג השקעה אולטרה קצר או קצר. אם לא זה אז אולי מזומן.

*לא מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:14
סביר בעיניי.

אם זה שווה את ההתעסקות בעיניך, סגור שליש לשנה ושליש לשנתיים בפקדון (ושליש בעו"ש).

היות שאתה לא באמת יודע מתי וכמה כסף תצטרך, שווה לשמור על נזילות. ההפסד האלטרנטיבי של השקעה בטוחה לזמן קצר בסכום הזה הוא לא גדול היום...
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 06:59
לדעתי שמור את כל הסכום בעו"ש..

100 זה לא סכום גבוהה במיוחד אם מתכוונים לחיות ממנו 3 שנים, התואר יכלה לך משהו כמו 14 לשנה (במידה ואין לך מלגה) עוד בערך 20 בשנה שכירות , וזה ללא קניות,בילוים,חתונות,חופשות בקיץ ויש עוד מיליון דברים שסטודנטים מוציאים עליהם כסף.

מספיק שאיבדת כמה אחוזים ויכול להיות שתצטרך לקחת הלוואה כדי להמשיך ללמוד וזה יכניס אותך ללופ שיפגע בך מאוד בטווח הארוך.

בקיצור, ותר על התשואה המזערית כדי להיות בטוח שתוכל לסיים את התואר מההון העצמי ובשקט נפשי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 08:56
יש לך אופציה גם לעבוד תוך כדי התואר? אם כן, תוכל לנעול חלק גדול יותר מהכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 11:35
לא הייתי סוגרת, לכל היותר בפקדון חודשי של הבנק אבל לא בטוח שזה שווה את זה מבחינת ריביות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 20:27
יכול להיות שכן, אבל אני לא יודע לתכנן דבר כזה לטווח של שנים.

לפי מה שאתם אומרים כנראה שעדיף ללכת בעיקר על פיקדון/מזומן.

תודה לכולם