⬅ חזרה לאינדקס

אבני דרך מתנדנדות

🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2019 18:22
שלום לכולם,

כחלק מחוזה ההשקעות שלי יש יעדים להשקעה. היעד הגדול, והרחוק, הוא להגיע לעצמאות פיננסית מלאה. אבל יש גם כמה יעדי ביניים בדרך, כמו להגיע להכנסה חודשית של 1000 בחודש, מה שכמובן גם אומר 300,000 בשביל להתמודד עם כל צרה שלא תבוא.

הבעיה שלי היא שלמרות שהיעדים מוגדרים היטב וברורים, אני לא יודע מתי לפתוח שמפניה (או לפחות עוגית אוראו :> ) ולברך את עצמי על ההגעה ליעד.

הבעיה היא שמכיוון ששוק ההון כל הזמן משתנה, השמפניה עשויה להיות לא רלוונטית כבר כאשר אני פותח אותה. אם יהיה משבר משמעותי, השווי יכול לרדת אפילו ל 150k יום אחרי. אז, האם הגעתי ליעד או לא?

בעיקרון, כלל ה 4% נועד להתמודד עם תקופות של משבר. האם אחרי מילישנייה אחת שהשווי הגיע ל 300k כבר הגעתי ליעד ואפשר להשאיר וי גדול על היעד, אפילו שכרגע התיק שווה חצי?

או שאולי בזמן משבר צריך להחזיר את השמפניה לארון ולמחוק את הוי הגדול - כי כרגע השווי אפילו לא מתקרב ליעד? נראה לי די מבאס, וכמובן לא אפשרי אם מבצעים פעולה לא הפיכה (למשל, לפרוש מעבודה).

או שאולי כדאי לפתוח את השמפניה רק אחרי שהגעתי ל 600k, כי רוב הסיכויים שהתיק לא ירד ביותר מחצי?

או אולי זה פשוט רעיון רע לקבוע יעדים מדידים כאשר העולם בלתי יציב בעליל?

אשמח לשמוע את דעתכם! האם קבעתם יעדי ביניים? מה עשיתם/חשבתם שהגעתי ליעד ואז התיק ירד מתחת ליעד?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2019 18:36
אני אניח ש 300K זה רק דוגמא. אבל זה לא משנה, כי אם אתה יכול לשרוד על 1000 ש"ח בחודש, אז לפי הכלל הזה התיק היה שורד אם היית קונה מילישנייה אחת לפני כל משבר שבו הייתה קריסה וממשיך למשוך כסף רגיל. חשוב להבין שהכלל הזה מבוסס על כל המשברים הקודמים, אם יבוא אחד חמור יותר מכל השאר, אולי התיק לא יישרוד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2019 18:49
@yossik

אנסה לנסח את השאלה במילים אחרות. לאחר לא מעט מאמץ לחסוך ולהשקיע, אני מתקרב להגיע ליעד שהצבתי לעצמי והייתי רוצה לחגוג את המאורע.

הבעיה היא שאחרי שכבר הגעתי ליעד (נניח 300k), שווי התיק שלי יכול לרדת, כך שכאילו החגיגה הייתה מוקדמת מידי.

מקווה שיותר ברור... :$
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2019 18:51
לדעתי ברגע שהגעת ליעד הביניים אתה רשאי לפתוח את השמפניה. זוג שמתחתן חוגג למרות שעלול להתגרש בעתיד. ספורטאי חוגג זכיה במדליה למרות שיתכן שבאליפות הבאה יגיע אחרון. לדעתי רצוי בהחלט להציב יעדי ביניים ולחגוג אותם כראוי.

יעד הביניים שלי הוא כלל 4% לפי תקציב המינימום של המינימום. בינתיים אני לא רחוק ממנו.

אם זה יקרה לי אמשיך בתוכנית שלי כרגיל עד יעד הביניים הבא.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2019 18:51
אתה בטוח שהיעדים שלך

?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2019 18:58
הגעת ליעד.

אין הבדל בין אדם שיש לו 300K ביד ומחליט להשקיע אותם, לבין מי שיש לו 300K בתיק השקעות ומחליט להשאיר אותם שם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2019 19:00
סליחה, מחקתי את התגובה שלי אבל תודה על ההסבר
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2019 19:11
יום אחרי? החד יומית הכי גדולה הייתה 22% ירידה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2019 19:19
גם אצלי. הכי חשוב להגיע לעצמות היבשות.

שאר הדרך הרבה יותר קלה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2019 00:33
כמו רוב ההישגים המשמעותיים בחיים... אין קו סיום ברור.

עצמאות פיננסית זה ספקטרום.

תרגיש חופשי לקבוע סף מסוים בצורה שרירותית יותר או פחות שתוכל לחגוג בו. זה בסדר לגמרי שהוא סימבולי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2019 01:55
לא מומלץ לשמור שמפניה פתוחה.

המלצה שלי תעבור לוויסקי טוב.

הגעת ליעד? תחגוג עם כוסית

ממשיך לעלות? תשתה עוד כוסית

ירד 20% תחזיר לארון

עלה עוד פעם?תשתה כוסית

ירד ב60%? תשתה את מה שנשאר : )
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2019 12:48
אפתח בשאלה שלרוב האנשים כאן תיראה טיפשית.

יש לך חיידק שכל יום מתפצל (פי 2). שמת חיידק בודד בצלחת, ואחרי 10 ימים הצלחת הייתה מלאה.

תוך כמה זמן תהיה מלאה חצי צלחת?

ילדים (ולפעמים גם מבוגרים) נוטים לשלוף באופן מיידי את התשובה השגויה 5 ימים.

יש הבדל גדול בין תיק בפרישה לבין תיק בשלב הצבירה.

תיק בשלב שאתה מתכוון שלא לחזור לעבוד, לא אמור להיות כולו בנכסים מסוכנים ברמה שירידה שלהם פי 2 היא תרחיש סביר. במיוחד אם הוא במצב הגבולי של כמה שאתה זקוק מהתיק כדי לחיות.

מצד שני, הוא כן בנכסים שיביאו אותו לצמיחה משמעותית בשנים הבאות יותר מתיק פרישה.

ככל שהחלטת להעביר כסף למצב של נכסים דפנסיביים, זו נקודה משמעותית עבור הכסף הזה.....

דווקא משבר בשלב הצבירה הוא סימן חיובי.

ככה אתה יכול להכניס יותר כסף למניות (אם מאיזון, ואם מהכנסות שוטפות).

דיי ברור ש100K במניות נכון לסוף דצמבר האחרון שונים מהותית מ100K במניות שלושה חודשים לפני כן.

בהקשר הזה, ואולי דווקא למי שזקוק לחיזוקים תדירים, שווה ללמוד משהו מהשיטה של משקיעי הDGI, שהם פחות מסתכלים על השווי, אלא יותר על מה זה עושה. אם יש לך (כמשקיע מדד) נתח של מיליונית פרומיל מכל החברות בעולם, זה פחות משתי מיליוניות פרומיל, גם אם השווי הנוכחי של זה נראה הפוך. אפשר להסתכל על זה דרך אחד החורים בגרוש שנקרא תשואת דיבידנד, שנוטה לעלות בתקופות משבר.

כשאתה בונה תכנית השקעה, אתה לרוב בונה אותה ביחס לתשואה ממוצעת מקווה.

אתה יכול בדומה לתשובה השגויה לשאלה שכתבתי קודם, לקבוע את היעד אחרי 5 ימים, למרות שאתה רחוק מאוד מצלחת מלאה, כיוון שאתה יודע שזהו מחצית הזמן מהיעד שאליו אתה רוצה להגיע.

אתה בונה לעצמך תכנית השקעה, מעריך מתי תגיע לפי תשואה ממוצעת, ושם בחלקים מהזמן את נקודות החגיגה. זה שהתשואה הייתה נמוכה מהממוצע שקבעת (או אפילו שלילית), זה רק אומר שהתשואה של השנים הבאות תהיה גבוהה יותר. זאת כמובן בתנאי שאתה עומד ביעדים שהצבת לעצמך מבחינת הפקדות לתיק וכדו'....

בשביל למנוע אירועי חנק, מומלץ שלא לפתוח שמפניה/ויסקי/אוריאו בזמן שעות המסחר. ;) :> :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2019 12:50
זה קל... 9
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2019 13:59
לפחות תשים בתוך תגית של ספויילר......

;[ :>
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2019 14:02
צודק, פעם הבאה

ספוילר

:>