⬅ חזרה לאינדקס

בית השקעות ישראלי או IB

🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2018 17:48
שלום לכולם,

בטוחה שהנושא הזה כבר כוסה כאן בדרכים שונות אבל אני לא מצילחה למצוא פוסטים מסודרים בבלוג או בפורום.

אני מעוניינת לפתוח ולנהל תיק השקעות. בתור עצמאית כבר יש לי קרן השתלמות אליה אני מפקידה מידיי שנה את הסכום המקסימלי הפתור ממס. עכשיו אני רוצה להשקיע סכומים נוספים ולא כל כך מצילחה להבין באיזו דרך ללכת. אני רואה פה דיונים על בתי השקעות ישראלים (IBI, מיטב ד"ש טרייד) ועל IB, אבל גם דיס-המלצות על IB או נציגיו הישראלים/קפריסאיים.

בקיצור, אשמח לאפיק השקעות פשוט שידרוש ממני מינימום בירוקרטיה והתעסקות שוטפת. עיקר הדיונים שקראתי פה עוסקים בהקצאת נכסים בתוך הקופה או הקרן אבל אשמח להבין יותר מה ההבדל בין השקעה בבית השקעות ישראלי לעומת IB, מה כל אחד מהם דורש ממני מבחינת זמן והתעסקות ואילו קטגוריות של עמלות עליי לבחון כשאני ניגשת לכל אחד מהם?

אני מבינה שזה תלוי מסלולים וכו' אבל אני רוצה לפתוח חשבון אחד בתור התחלה ולהפקיד אליו כסף, ואח"כ אולי לפתוח חשבונות בעוד מקומות. איפה כדאי לי להתחיל?

לצורך העניין מדובר כרגע בסדר גודל של 50-100K להשקעה ראשונית.

אשמח גם להתייחסות ל-IRA וכמה זמן/ידע נדרש לתחזק חשבון כזה לעומת משהו יותר גנרי שבית ההשקעות מספק כגון "מסלול פאסיבי/עוקב מדד" שהם מנהלים.

אשמח לתשובתכם או הפנייה לקישורים רלוונטיים. תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2018 18:15
קודם מחליטים במה משקיעים ואז איך (איפה)

במה את רוצה להשקיע? מהי הקצאת הנכסים הרצויה שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2018 21:39
אין שום "דיס-המלצות" על IB או על הנציג הישראלי/קפריסאי. יש הרבה דיונים האם יש יתרון או חיסרון לנציג הישראלי. אבל בכל מקרה IB הוא ברוקר גדול, מפוקח, מבוטח, והכי זול שיש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2018 02:06
IB מצויין אבל דורש לטפל בנושא המיסים עצמאית. לא מתאים למינימום בירוקרטיה.

האם הכיוון הוא בקרנות בארץ או ETF-ים בחו״ל?

עבור קרנות בארץ ההתעסקות העיקרית היא לבחור קרן מחקה ש(בתקווה) לא תעלה את דמי הניהול יותר מידי בעתיד.

עבור ETF-ים בחו״ל, העמלות המרכזיות הם המרת מט״ח וקנית מניות חו״ל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2018 15:37
מפוסט אחר הבנתי שגם קניה של ETF-ים בבית השקעות או בבנק בארץ, יתכן ותצריך טיפול עצמאי בנושא המיסים, כיוון שלגופים אלו יש נטיה לנכות יותר מידי מס. במידה ותרצה החזר מס, יהיה עליך למלא טפסים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2018 21:51
ראי טבלא בעמוד הפרופיל שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2018 10:54
תודה רבה לכל המגיבים!

לא הבנתי שהדברים תלויים. לצורך העניין אני חושבת על הקצאה של 70% מניות, 30% אג"ח. אם נתמקד בנושא המניות, אני רוצה פיזור מסוים בין ארה"ב (s&p500), שווקים מפותחים נוספים ושווקים מתעוררים. לפי מה שקראתי בבלוג יש אפשרות להשקיע בקרן נאמנות שעושה בעצמה איזשהו "מיקס", או להרכיב את התיק באופן עצמאי שיהיה יותר מותאם לי אישית.

אז אמשיך לשאול- האם גם ל IB יש מסלולים בנויים מראש בסגנון קרן נאמנות? והאם אופציה אחת עדיפה עבור קרנות נאמנות ואופציה אחרת עבור הרכבה אישית? ומה ההבדל בין IB לבתי השקעות הישראליים אם אני רוצה לעקוב אחרי מדדים סטנדרטיים כמו ה s&p500?

ראיתי שיש לך טבלה בפרופיל אבל לא הצלחתי לפתוח אותה. הדפדפן ביקש ממני שם משתמש וסיסמא (אני מחוברת לפרוקסי של אוניברסיטה).
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2018 11:05
IB הוא ברוקר ודרכו את יכולה לסחור בכמעט כל העולם

דרך IB ניתן לרכוש קרנות סל אשר יביאו לך את החשיפה הרצויה לעולם באמצעות החזקה של 1-3 קרנות סל

ישנם גם קרנות נאמנות אמריקאיות של וונגארד שניתן לקרוא להן "מסלולים בנויים מראש" אבל הם מאופשרות לאזרחי ארה"ב

בישראל ישנם גם קרנות נאמנות כפי שקראת בפורום, אך הן אינן ניתנות לרכישה דרך IB, רק דרך חבר בורסה ישראלי

בעיקרון הדבר המשמעותי הוא עלויות, בתיק קטנים (פחות משמעותי), ברוקר זר דורש התעסקות "קלה" עם ניירת (הגשת דוחות) אך לא מחייב במידה ושיטת ההשקעה הינה "קנה והחזק"