⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות ira מגבלות

🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2017 18:05
היי

האם יש מגבלה על הסכום שאפשר להשקיע במניה בודדת? (באמצעות קרן השתלמות ira)

קראתי בתקנות על מגבלה של 10% מסך כספי הקופה אבל לא בטויה שהבנתי מה ההשלכות כלפי החוסך היחיד האם יכול להשקיע במניה בודדת את כל כספו לצורך העיניין ואם לא כמה כסף ניתןצלהשקיע במניה בודדת וכמה כסף בכלל ניתן להשקיע במניות בתיק במצטבר

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2017 21:29
כן.

ניתן. יש סנקציות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2017 21:57
כמו שטונה אמר - כן, יש מגבלה.

אבל שימי לב שמדובר במגבלה על מניה של חברה בודדת. אם את קונה נייר (ETF, ת"ס וכו') שעוקב אחרי מדד כלשהו, לא חלה עליו מגבלת ה10% ואת יכולה תאורטית למלא את כל התיק שלך באותו נייר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2017 22:09
רבותי, יש לי שאלה בנושה:

האם זה אפשרי טכנית לחרוג מהמגבלה של 10% למניה במערכות מסחר ששייכות ל IRA ישראל (IBI, אקסלנס, בנק ירושלים ולאומי)?

שאלה אקטואלית למי שרוצה לנהל IRA שלו באופן יותר אקטיבי [כמוני].

בהלמן אלדובי (מסחר דרך מערכת של בנק מזרחי) זה אפשרי לגמרי. מה שקורה אם אני לא סוגר פוזיציה (לא מוכר את הנייר) - אחרי שבוע עד חודש הלמן-אלדובי שולחים התראה ונותנים עוד חודש וחצי לתקן את החריגה. לבסוף, אם לא מכרת אותו נייר - חוסמים לך הרשאה לקניה/מכירה עצמאית דרך ממשק מזרחי.

מעניין מה קורה באורדרנט ומערכות אחרות...
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2017 12:28
1. פעם אחת עשיתי זאת (בטעות) והצליח, תוך חודש בערך החריגה תוקנה כי נכנסו הפקדות.

2. קיימים דיווחים מעמיתים שונים בחברות שונות שכולם הצליחו, טרם שמעתי עדיין על גוף שממש חוסם את זה במעמד הטרנזקציה.

3. לא מציע לך לבנות על זה לאורך זמן כי מדובר על משהו בר תיקון.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2017 13:16
עד כמה שאני זוכר מהסכמי ההצטרפות שקראתי בכמה חברות (ואל תסמוך על הזכרון שלי), רשום בהסכם שיקרה בדיוק מה שתיארת - אחרי זמן מסויים(אאל"ט חודש) שולחים לך התראה לתקן, ואם אתה לא מתקן אחרי עוד פרק זמן (אאל"ט עוד חודש) הם נועלים לך את האפשרות לסחור ורק מאפשרים למכור מהנייר החורג כדי לתקן את החריגה.

מאחר וזה משהו שרשום מפורשות בהסכם (לפחות אם לסמוך על הזכרון שלי), אני לא חושב שהם ישנו את זה בזמן הקרוב (אלא אם כן תצא הנחיה חדשה מהמדינה)
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2017 13:26
בשנים האחרונות כמעט לא היה חודש שסלינגר וויתרה על הנפקת חוזר/הנחיה וכו' היו חודשים בהם הנפיקה מספר דו ספרתי.

קיים סיכון רגולטורי בתחומי החיסכון.

הסיבה שמופיע בהסכם כדי שלא תוכל לערער על נעילת החשבון, לא חושב שזה שולל מהם את האפשרות למנוע ממך להיכנס למצב חריגה.

אבל עזוב, אני מושך את ההערה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2017 17:29
אני לקוח של IRA ישראל בערך שנה ולא קרה לי מקרה של הגבלה כלשהיא, אבל אני גם לא חרגתי עד עכשיו להבנתי.

אם אחרוג על פי ששאלתי את הנציג שלהם, כנראה התהליך היה קרוב למה שכתבתה : התראה, זמן לתקן וכדומה
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2017 17:55
@TunaGolem או מי שיודע

התקבול ממכירת אופציה מתווסף לחמישה אחוזים המותרים לבטחונות

או שגם מהם מותר להשתמש רק 5%?
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2017 00:13
הנחיית החוק היבשה מגבילה את השווי לבטחונות ל10% משווי החשבון. לכאורה מדובר בשווי הנקי, אבל אינני עורך דין.

כתיבת אופציה מוסיפה את הפרמיום לשווי החשבון, אבל גם מוסיפה התחייבות בגובה מחיר האופציה לשווי החשבון הנקי.