⬅ חזרה לאינדקס

חסכונית בדרך לעצמאות כלכלית

🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2017 19:22
היי, רציתי לחלוק את חוויותיי בשנה האחרונה מאז שנחשפתי לבלוג של המשקיעה (ולפורום הזה). בקצרה- בת 29, עורכת דין, גרה עם בן זוגי בשכירות בתל אביב. זה מה שקרה בשנה האחרונה:

1. אני מתעדת כל הוצאה והכנסה בגיליון אקסל. אחוז החיסכון הממוצע השנה היה 50%, אבל כלל הוצאות משמעותיות. בחודש האחרון הגעתי ל-71% אחוזים.

2. פתחתי תיק השקעות ואני מחזיקה בקרנות נאמנות מחקות מדדים. שוקלת מעבר לברוקר זר מטעמים של איתנות פיננסית, צמצום מתווכים והרצון לבטח את ניירות הערך. ניהלתי מו"מ ופתחתי תיק השקעות גם עבור בן זוגי.

3. העברתי את קרן ההשתלמות שלי ל-IBI, שם היא מחקה (ברובה) את מדד S&P.

4. החלפתי מקום עבודה והשכר שלי עלה ב-25%.

5. עברתי באופן עצמאי לאחת מקרנות פנסיה ברירת המחדל, כולל הסרת ביטוח השארים.

6. אני מתמקחת על דמי ניהול ומחירים כמו נמרה (עם טאקט).

7. יש לי כרטיס אשראי אחד, אין לי שום מנוי/כרטיס חבר למעט כרטיס שופרסל בעלות חודשית של 11 שח.

8. עברתי לדירה שכורה וישנה בתל אביב בשכ"ד של 4000 בחודש (מציאה!), בן הזוג עבר אליי וכעת אנו מתחלקים 2000 ש"ח כל אחד.

9. הוצאות מזון נחתכו בחצי (עדיין טעון שיפור). אכילה בחוץ הצטמצמה לקפה בחוץ, את הארוחות אוכלת בבית או במימון העבודה.

10. קניות בגדים כבר כמעט לא מתרחשות. מדי פעם מבצעת אמבושים על הארון ומעיפה/תורמת את כל מה שלא באמת משמש אותי. חפצים, כלי מטבח ורהיטים שונים נזרקו/נתרמו. אני לא מחסן. וכיף לי ככה :)

12. כושר/קריירה: התוודעתי לפילאטיס מכשירים (נכון- ספורט יקר מאוד). כדי לאזן את ההוצאה ביטלתי את המנוי לחדר כושר ואני רצה פעמיים בשבוע בפארק/ברחוב. אני בעיצומו של קורס הדרכת פילאטיס. הסיבות לקורס הן רכישת אפיק הכנסה, קבלת ידע אנטומי וכישורי הדרכה, הגדלת המקום של פעילות גופנית בחיי והכי חשוב - הנאה אדירה. השאיפה היא לפרוש ממקצועי הנוכחי מזה 8 שנים ולהפוך לעצמאית (חיי המשרד כבדים עליי מנשוא, מחשבות ההתפטרות הן בתדירות יומיומית). בנוסף, בתור מדריכה אתאמן בחינם ובכך יתאפסו הוצאות הכושר שלי.

13. התחלתי ללמוד html ו-css לבד. יצא לי לסייע לבן זוגי עם אתר שלו. בקרוב אתחיל קורס ווב חינמי של she codes. הרציונל הוא אפיק הכנסה נוסף בו אעבוד חלקית בנוסף לפילאטיס.

14. תזונה: אני קיטוגנית, מה שאומר שאני אוכלת בעיקר שומן וחלבון מהחי. התזונה התחילה בפסטיבל סלמון ונתחי בשר יקרים. כעת אני נצמדת למוצרים מפוקחים: המון ביצים, חמאה, שמנת מתוקה, שמנת של פעם ועוד. איברים פנימיים, חזה עוף, בשר טחון. עושה חיים בקיטוגנית ומרגישה נפלא.

15. חסכתי קרן ביטחון של מעל 50K כדי לממן את המחייה בתקופה שבין ההתפטרות לתחילת קריירת הפילאטיס (כולל רכישת ציוד).

אנסה לכתוב גם אחרי ההתפטרות מהעבודה. זה הולך לקרות אחרי סיום הקורס, תקופת ניסיון של העברת שיעורים בזמני הפנוי, הרבה תכנון, מחשבה, מחקר שוק ותוכניות קונקרטיות לעבודה בפילאטיס. זה לא יהיה אקט של רגע.

אני מודה לסולידית ולחברי הבלוג שנוסכים בי כל כך הרבה השראה לרדוף אחרי מה שעושה לי טוב ולהיפטר מכל השאר :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2017 22:12
כל הכבוד!!!

זה הכי חשוב!

אולי שווה לשקול מעבר הדרגתי. להתחיל עם אימון פעם/פעמיים בשבוע (בהנחה ויסכימו לקבל אותך למעט שעות).

ואולי אפילו לברר עם המשרד אם אפשר לרדת ל-60% משרה לתקופה (את יכולה להמציא שזה לצורך לימודים - לא שקר גמור).

ככה תוכלי לראות שבאמת יש לזה הכנסה שמתאימה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2017 23:53
בכל הסבה מקצועית חשוב לחשוב על ההיצע ועל הביקוש.

לאנשים נטיה להתמקד בצד הביקוש, בפרט בתחומים טרנדיים, אבל חשוב לזכור גם את ההיצע. ספציפית בשוק העבודה, בכל מקצוע בו תבחרי, חשוב לזכור את הנושא של חסמי הכניסה למקצוע. באינטואיציה נראה לי שבהדרכת פילאטיס החסמים מעט גבוהים מאשר תכנות על בסיס קורס אינטרנטי, אבל חשוב לבדוק את הדברים האלו ולא רק להסתכל על "עד כמה יש ביקוש לשירות הזה".
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 09:09
מה עמדתך\עמדתו לגבי ילדים? אתם רואים בהרחבת המשפחה שלכם משהו ששניכם רוצים בו? תוך כמה זמן? האם זה יקרה בתל אביב?

בלי קשר לתשובותיך לשאלות האלו - כל הכבוד!
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 09:45
כן, זו בהחלט התוכנית. יש תכנונים קצת יותר קונקרטיים ממה שכתבתי. אני מקפידה להכיר ולהיות בקשר עם מדריכות נוספות ובעלות סטודיו שבוודאות ייתנו לי משמרות, וכשארגיש בטוחה יותר, אעזוב.

גם חלקיות משרה אפשרית אבל עם היכרותי עם הנפשות הפועלות, או שיטענו שזה לא פרקטי להם (כי יש צורך בזמינות גבוהה) או שקצת יעלבו שחלום חיי הוא לא להיות שותפה, ומשם הדרך לסיום ההעסקה שלי תהיה קצרה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 09:50
או שיסכימו וידרשו עבודה של 80 אחוז עם שכר של 50 אחוז. משרה חלקית הוא פיקציה ברוב המקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 09:52
תודה, מסכימה מאוד. ההיצע מאוד תחרותי ואני בודקת את הדברים מכל מיני בחינות. ממה שלמדתי עד כה, יש אפשרויות טובות ומכניסות בתחום אבל בהחלט אקח את הזמן וארגיש את השטח בהתחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 09:53
נשמע לי יותר מסביר :)

אגב תמיד יש לי אפשרויות לפנות למשרדים בינוניים יותר, להציע את שירותיי בהיקפים חלקיים ולהגיע להבנות בעניין השכר. למזלי אני במקצוע ועם קו"ח שמובילים אותי למשכורות ממש לא רעות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 10:18
היי תודה :)

עמדתנו אמביוולנטית. רוצים ברמה עקרונית כלשהי ומדברים על זה מדי פעם, אבל לא רואים את זה קורה בעתיד הקרוב. אני באופן אישי לא מרגישה שאני רוצה עדיין (למרות הלחץ שמופעל עליי). ההתלבטות היא פחות כלכלית אלא יותר במישור של הגבלת החירות. אנחנו מבינים את גודל האחריות.

לגבי תל אביב או לא- מתכננים לעבור למושב :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 11:42
זו השיטה של אשתי, עובדת בעבודה משרדית ובערב מדריכה שיעורי אירובי פעמיים-שלוש בשבוע. זה כיף, שומר על כושר, הכנסה צדדית נוספת, ואופציה לפיתוח קריירה עתידית בתחום.

(אבל זה גם לא מעט עבודה כי צריך להכין כל שיעור מראש, ללכת להשתלמויות, להתעסק עם מס הכנסה...)
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 12:00
השאלה שלי לא רלוונטי לנושא התזמון, אלא רק לנושא באופן בינרי (כן או לא). אם לא מתכננים - את בדרך המהירה לעצמאות כלכלית. אם כן מתכננים, אז בהתאם לתזמון בהמשך החיים, ולמספר פרמטרים נוספים, את בדרך הנכונה להתחלה קלה יותר, אך לא לעצמאות כלכלית (אלא אם את עובדת במשרד hardman pearson specter או דומה לזה, אבל אז אין לך זמן לילדים...)

לגבי מעבר למושב, יש לזה עלויות עקיפות שהיום את אולי לא לוקחת בחשבון (גם כלכליות, אבל אם תמשיכי לעבוד בעיר, פתאום תתחילי לשלם בזמן של עמידה בפקקים, למשל... לקחת את זה בחשבון?)
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 13:18
מה עם השיטה של MMM? קודם עצמאות כלכלית ואז ילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 13:46
העיכוב מגביר את הסיכון לדפקטים בוולד. הסיכוי עולה מכ-0.5% בגיל 30 לכ-1% בגיל 40, אם זכרוני אינו מטעני. בעיניי לא זניח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 13:54
זו הסיבה שעדיין לא יצאנו מתל אביב :) אתה מדבר עם אחת שגרה במרחק 5 דקות הליכה ממקום העבודה שלה ולא מתכוונת לוותר על כך. רק אחרי שאסיים לעבוד במקום הנוכחי, ארשה לעצמי להתרחק (והמושב המיועד ממוקם באיזור בו תהיה לי תעסוקה בפילאטיס. הכל מתוכנן ;) ).
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 13:56
לדעתך, בישראל, בלתי אפשרי לצאת לעצמאות כלכלית לפני גיל 30 (בדומה ל-MMM)?

ג.נ. בן 32 (+2 ילדים) ורחוק כמה שנים טובות מהיעד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 13:57
אני חושבת שההגעה לעצמאות כלכלית עדיין רחוקה ממני (אך קרובה מאוד בהשוואה לכל מכריי) ויכולה להימשך כעשור.

הגם שזה נשמע מאוד רציונלי, בהנחה שאני רוצה ללדת את ילדיי בעצמי, לא הייתי מחכה לגיל 40 להיריון ראשון.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 13:58
אם יורשה לי, הסיכון של ה0.5% לא מפחיד אותי כמו האפשרות להביא ילדים לפני שאני מוכנה להם ורוצה אותם בכל לבי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 14:00
Pearson Specter Litt בבקשה !
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 14:16
הכל אפשרי...

אבל, תכנון כיום לפי זוג ובעוד 5 שנים לפי זוג + 1 משנה את החישובים.

זוג + 2, שוב ישנה וכו'.

גם "חינוך ביתי" ובלי להגיע לגן פרטי, חינוך בשיטת הקשר וחסכון בטיטולים וכו'...
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 14:58
אני חושבת שבלי נקודת פתיחה מאוד טובה מהבית, קשה להגיע לעצמאות כלכלית באמצעות עבודה עד הגיל הזה. אנחנו מבזבזים שנים יקרות בצבא ובלימודים האקדמיים. אולי בעצם רק במקרים מאוד מאוד נדירים של עבודה מכניסה ברמה היסטרית, כמו הצלחה של סטארט אפ ושאר חדי קרן.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 15:04
לרובנו אין ברירה

כאן כבר יש ברירה... ומי שאמיץ ולא ילך במסלול הסטנדרטי (לימודים מלאים + משרות סטודנט פח) יוכל להרוויח משכורות טובות יותר כבר מהתחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 15:31
זו לא רק שאלה של אומץ, אלא גם של יכולת, הזדמנויות, אילוצים וכו'.

אני חושב שבכל המקצועות, תואר אקדמי איכותי מעלה את הסיכוי למשכורת התחלתית טובה, ויש מקצועות בהם הוא תנאי הכרחי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 16:25
אני לא מזלזל בכך שיש אנשים שיכולים להגיע לעצמאות כלכלית ללא לימודים ועם 2 ילדים

עד גיל 32, רק חבל שאין דוגמא חייה לכך בפורום
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 16:26
גם במדינות בהן אין שירות צבאי חובה, לא מגיעים מהר יותר לעצמאות כלכלית.

עצם ההחלטה, העמוקה, להגיע לעצמאות, באמצעות עצמאות כלכלית, מחייבת בגרות נפשית ואישית, שחסרות לרוב בגילאים אלה.

דווקא שירות צבאי משמעותי, מהווה לעתים זרז לאותו שינוי נדרש בתודעה.

בשירות צבאי משמעותי אני מתכוון לשירות צבאי שמחייב התמודדות עם קשיים פיזיים ומנטליים לאורך זמן. התמודדות זו (בהצלחה) יוצרת תחושת מסוגלות ושליטה על עצמך ועל גורלך. שזה מרכיב הכרחי בדרך לעצמאות כלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 16:42
הנקודה שלי היא שבין גיל 25 ל-30 יש מעט מאוד זמן להגיע לעצמאות כלכלית.

ואפרופו התבגרות ועיתוי ההחלטה- אני כל הזמן מכה על חטא משום שבשנות הקבע שלי לא חסכתי שקל. לו רק הייתי נחשפת לתכנים הללו מוקדם יותר... מהבית לא קיבלתי ערכים כאלה ויש רבים כמוני.

גם את ההחלטה לבחור במקצוע משפטים ביצעתי בגיל 17 בלחץ ההורים, בלי שום היכרות עמוקה עם עצמי, ואני מאוד מתחרטת על כך היום.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 18:56
@חסכונית - עדיין לא מאוחר, ולמעשה את נחשפת לרעיונות הללו הרבה לפני רוב האנשים. חסכנות היא גם לא תכונה נפוצה בקרב בוגרי מפצ"ר (;
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2017 16:08
לא מאמין שהרסת לי את המשך הסדרה, אני רק בעונה 3!!!!!
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2017 16:09
אם הכל מתוכנן, אז את בוודאי מבינה עד כמה השאלות שלי היו רלוונטיות להמשך החיים שלך מבחינה כלכלית, נכון? :)
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2017 16:11
אכן.

מה לגבי מספר הילדים? האם MMM יכול להרשות לעצמו כל מספר?

שנית - האם אנחנו יודעים מה גודל תיק ההשקעות של MMM? למיטב זכרוני לא. אנחנו יודעים רק מה גובה הוצאות המחיה שלו....
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2017 18:01
אין לך למה להמשיך... אני בעונה 7 וזה משעמם תחת, ממחזרים דרמה, כולם צועקים על כולם כל הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2017 18:20
לא והם גם לא רוצים מעבר ל-1 שיש להם, והוא גם דאג לזה שלא יוכל להביא יותר ילדים.

הוא די חלק הכל. בפרישה היה להם כ-$675,000.

צמח מאז כנראה לכמה מיליונים בזכות הבלוג.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 01:06
יש לך המלצה אחרת? (כן, אני יודע שזה לא קשור לשרשור המקורי...)
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 01:08
אני ממש תוהה האם ילד אחד, וסגירת האופציה לילדים נוספים ניתן לאנלוגיה ל"לשים את כל הביצים בסל אחד" (האמא של התרתי משמע...).

זה לא כמו לקנות דירה בכל הכסף שיש לך...? :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 01:26
ברור, יש לי הרבה המלצות...

תנסה Ozark, סידרה חדשה.

סטייל breaking bad.

Preacher

Rick and Morty

Unabomber

Fargo

House of cards, למרות שהעונה האחרונה לא חזקה.

ועוד ועוד
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 07:49
@amidar - אכן, יש לי חבר שמתעקש להביא שלושה ילדים בדיוק בגלל הטיעון הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 19:07
רוב הפורום היו במסלול הרגיל..

אנשי צבא לוחמים נניח או שבכ, או בכלל אנשים בשירותי הביטחון בשטח- ברובם כרווקים נמצאים בעצמאות כלכלית בגיל 30.

גם בלי לחסוך באופן מיוחד...

רווק צריך סביב 1.2 מיליון בשביל להיות עצמאי כלכלית? לפי 4% בשנה נטו שזה 4000 לחודש. זה אמור להספיק לרווק לחיים סולידיים.

איך מגיעים ל 1.2 מיליון?

גיל 21 זה ממ לוחם-10000 נטו

גיל 22-23 זה סמפ - 11500 נטו

23-25 לימודים לתואר ראשון בשכר 10000 נטו.

26-27 מפ 13500 נטו

27.5-30 סמגד 18000 נטו

30-32 תפקיד רס"ן במטה- סביב 16000

32-35 מגד 23000 נטו.

עכשיו תעשו חשבון שיוצאים 2 סופשים בחודש הביתה וכבר מתפקיד הסמפ יש רכב צמוד... אין צורך להחזיק בית כי הבית זה הצבא.. כך שגרים בצבא ומדי פעם מבקרים אצל חברים או ההורים או בת זוג בסופשים כך שמוציאים בערך 1000 בחודש שזה גם בפזרנות... אם רוצים אפשר גם לא להוציא שקל...

תעשו את החשבון, אתם יודעים מתמטיקה, עם הריבית דריבית..

ג.נ אני קצין בקבע, לא לוחם, כך שהשכר קצת יותר נמוך, עד גיל 27 הייתי בגדודים ואז התחתנתי ועברתי ליומיות (היום בן 29), למדתי הנדסאי לפני צבא ונכנסתי לקבע בגיל 23.

שכחתי את השבכ, זה דומה לקצינים לוחמים, קצת יותר טוב, (אני יודע בערך, לא בדיוק, אז זה בקירוב הנתונים)

שכר התחלתי של מפ לוחם- הכשרה הכוללת תואר ראשון... אחרי 7 שנים בערך כבר מגיעים לעצמאות...

בקיצור, תוציאו את הראש מההייטק.. זה בלוף אחד גדול...
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 19:11
אוקי.אז אנשי קבע/מוסד/שבכ , וחוץ מהם ?

כולם מגדים ? כולם סאלים ? האם כל מי שבקבע הוא קצין ?, רוב האזרחים במדינה אינם בקבע כ 30% לא ישרתו עקב היותם ערבים/חרדים

והרוב לא מעוניינים בשרות קבע
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 19:27
למי שמוכן לחיות 17 שנה בסטנדרט של לוחם בצבא יש עוד המון אפשרויות - אסדות נפט, מכרות, ספינות דיג ונופש וכו. אפילו בין הסולידים לא רבים מוכנים להקרבה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 19:50
ה

הלכת רחוק עם 17 שנה.. אחרי 17 שנה כבר נהיים עשירים.. אחרי 10 שנים, בגיל 31 אפשר להשתחרר ולא חייב להמשיך לעבוד. מתחתנים והכל טוב... יש לי חבר שהשתחרר בגיל הזה כשנולד לו ילד, כשיש לו בית בלי משכנתה והוא כבר עצמאי..
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 20:00
לפי המשקיעה היא חסכה 75% מההכנסה נטו

הוציאה כ 4000 ש"ח והגיעה לפרישה מוקדמת ללא דירה אחרי 10 שנים

וזה בזכות שכר נטו.של 16000 אשח שזה (בארץ) שקול ל שכר של כ 30000 שח.

אני אשמח להבין איך במשכורת קבע שתארת מגיעים לפרישה מוקדמת בגיל 35
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 20:14
רשמתי קודם את המשכורות. 0 הוצאות, לא 75%.

21- 10 נטו - חיסכון 110 שנתי

22- 11500 נטו- 130 אלף חיסכון

23- 11500- 130 חיסכון

24-25 - 220 חיסכון

26-27 300 חיסכון

27-30 500 חיסכון

סביב 1.4 מיליון. עם ריבית נניח 150 אלף. יגיע בגיל 30 ל 1.55 מיליון לא כולל ק.השתלמות של 110000 בערך ופנסיה בגיל 30.

בגיל 35 כבר יגיע לסביב ה 3 מיליון אם נשאר רווק

תבינו, אין הוצאות בכלל לאיש קבע בשטח כשהוא רווק. אפס, גורנישט, אני הייתי כזה 4 וחצי שנים, הוצאתי בכל התקופה הזאת 800 בחודש, שזההיה רק על מסעדות ובילויים...
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 20:15
רשמתי קודם את המשכורות. 0 הוצאות, לא 75%.

21- 10 נטו - חיסכון 110 שנתי

22- 11500 נטו- 130 אלף חיסכון

23- 11500- 130 חיסכון

24-25 - 220 חיסכון

26-27 300 חיסכון

28-30 500 חיסכון(שכר סביב 18000 נטו)

סביב 1.4 מיליון. עם ריבית נניח 150 אלף. יגיע בגיל 30 ל 1.55 מיליון לא כולל ק.השתלמות של 110000 בערך ופנסיה בגיל 30.

בגיל 35 כבר יגיע לסביב ה 3 מיליון אם נשאר רווק.

1.55 מיליון האם מספיק?נניח 4 אחוז ריבית נטו, סביב 60000 בשנה, 5000 לחודש, כרווק זה בטוח מספיק... בקלות... ובפזרנות...

אפשר גם ב2500 .. הכל תלוי איזור מגורים וכו..

ומשפחה בכיף יכולה להתנהל מ 10000 בחודש... (ההורים שלי כששלושה אחים שלי גרים בבית חיים מ6500, אבל אין שכר דירה ואין משכנתא- 1500 רכב(מהוון הכל לעלות חודשית), כלכלה 2500, חשבונות 1000, אירועים, חול ובילויים יחד- 1000(היוון לחודשי), בגדים, ריהוט וכו- 500(מהוון לחודשי..) כך ש10,000 זה עם ילדים קטנים יותר, לחוגים, צהרונים, שיעורים פרטיים וכו...
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 20:47
אני לא מפקפק שקיים איש קבע רווק בן 30 הוציא 0 במהלך 10 השנים, כי הוא גר אצל הוריו או בצבא וחי באזרחות על חשבון הוריו כולל בילויים.

אני אישית לא נתקלתי בחיה כזו, יתר על כן נדמה לי שאין מספיק משרות פנויות בקבע עבור האזרח הישראלי הממוצע גם אם היה מעוניין.

לגבי "פנסיה בגיל 30" למיטב הבנתי אתה מתבלבל מאחר והפרישה מצהל מתבצעת בגיל 45 +

אולי אתה מתכוון לצבירה שאותה אי אפשא לפדות ללא מיסוי. עד גיל 60-67

גם התרחיד שלך וגם של המשקיעה אינו מתאים לך ללא רווקים.

המשקיעה "התכלבה" כדי לחסוך 75% מהנטו העשיר שלה

בתרחיש שלך איד הקבע נשאר ילד למשך 30 שנה שממן את חייו בעזרת הוריו או על ידי כליאה עצמית בקסרקטין על מנת לא להוציא עוד 4000 שח , הוצאת האפס מייצרת תרחיש דומה לסולידית

ומה לעשות רוב האנשים אפילו כאן לא אימצו את החזון/חלום הנל
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 21:03
לא לא.. תבין, איש קבע לא גר אצל הוריו, הוא גר בצבא, הוריו כמעט ולא רואים אותו.. אתה לא חיית את זה אז אתה לא מכיר את זה.

הוא לא חי על חשבון הוריו, הוא אוכל וישן בצבא, לא עושה כמעט כלום חוץ מהעיסוק הצבאי שלו 24-7 .

כשיוצא 2 סופשים בחודש הבייתה, אוכל כמעט ורק בחוץ ויוצא לבלות. כמה לדעתך עולה סופש ? 3 פעמים נניח אוכל בחוץ, ועוד 2 פעמים פאב נניח... 400 לסופש, ישן בבית או אצל בת הזוג. הוא לא חי על חשבון הוריו ולא גר אצלהם.. הוא גר בצבא ופעם בשבועיים בא הביתה מחמישי בלילה עד ראשון לפנות בוקר.. אני חייתי את זה 7.5 שנים... תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר, לפעמים גם לא יצאתי חודש וחצי הביתה.

איך אתה מצייר את זה כחי על חשבון הוריו תגיד לי? כששירתתי ליד אילת לרוב לא היה לי טעם לחזור הביתה כי זה היה שורף לי את כל החופש, אז רוב הסופשים הייתי באילת...

ואין הוצאות כי הבגדים זה מדים, המיטה והאוכל בבסיס ופעם ב... יוצאים לבלות וחוזרים.. בחצי מהסופשים.

אתה יכול להמשיך לעבוד עד גיל 45 ולצאת לפנסיה צבאית ולהיות עשיר ואתה יכול לפרוש בגיל 30 עם מיליון וחצי ולחיות בסולידיות.

וברור שאתה לא לוקח כסף מההורים.. אתה פשוט רק בצבא... נראה לך שמישהו שגר בצבא וחי שם ולא יוצא אף פעם ומרוויח 15000 נטו נניח הולך לאבא שלו ומבקש כסף???מוציא 1000 בחודש כי לא צריך יותר כשאתה איש צבא..

אני לא לקחתי שקל מהורי, הוצאתי סביב 600 בחודש ממוצע במשך ארבע וחצי שנים.. והיה לי קצת כסף שחסכתי לפני צבא..

אז חסכתי המון..
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 21:36
אני מכיר משפחתית ומשכנים כ 30 אנשי קבע

שאף אחד מהם לא התחתן עד גיל 30

אף אחד מהם לא ניהל את אורך חייך עד גיל 30, אף אחד מהם לא נשאר על 'אפס" הוצאות

אז נכון שיש דוגמאות יוצאות דופן כמוך או באזרחות כמו המשקיעה

זה אפשרי לאנשים מסויימים והם במיעוט אפילו כאן, אין כאן "שיטה"

יש כאן דוגמא לחיים בקסרקטין במשך 13 שנה (סדיר + קבע) ללא רכב, בילויים.משמעותיים

(בירה פעם בשבוע במנקייס לא נחשב) בלי רכב ובלי דירה.

מעניין כמה מחובבי הסולידיות והפרישה המוקדמת היו חותמים על חיים כאלה,

אני זוכר שהמשקיעה בעצמה דיברה נגד הקבע כסביבנ שהיא לא היתה מסוגלת לשרוד בה.

אז כמו.שכתבתי אין כאן "בשורה" ואפילו אין באמת "היצע" משרות רחב, וחמור מכך גם בקרב אלו שמתאימים לאותן משרות קבע אין באמת המונים ששרתו כמוך.

ולפי נסיון מכרים ומקורות זרים לתפקידי "מפ" בשרות ובמוסד מתקבלים בדכ בעלי תואר ראשון ואף אחד לא יתן לצוער או לבוגר לחיות במטה למשך 10 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 22:01
לא אמרתי על לחיות במטה 10 שנים.. נתתי דוגמא לפורש אחרי תפקיד סמגד בגיל 30.

ואפשר להתקבל לשבכ בלי תואר ראשון עם בגרות ופסיכומטרי סבירים.

יש הרבה כמוני... האמן לי, אני היום איש קבע, אני בין היחידים מהמחזור שלי שלא קנה דירה, הרוב עם דירה בגיל 27... ולא מההורים..

בהקשר של לא הרבה רוצים את החיים האלה... אתה כנראה צודק, לכל דבר היתרונות וחסרונות. אני אישית בתפיסה של תעבוד חזק עד שיש לך ילדים, על מנת שאחרכך תוכל לעבור לחצי משרה או למשהו סבבה... אישית זה גם מה שאני עשיתי.

גדודים עד שנולד לי ילד ראשון ואז עברתי לתפקיד מטה, יומיות...

הסוגיה עכשיו שאישתי רוצה 4 ילדים ואני 2...עם 2 התוכנית שלי גם הייתה מסתדרת יפה... אבל לא בזה עסקינן...
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 23:04
1. לשבכ לתפקידי אבטחה, דברים קצת יותר רציניים לא

2. למוסד - על פי מקורות זרים תואר ראשון מלבד אולי ביחידות חיסול על פי מקורות זרים

3. בא ניקח סטטיסטיקה, 40% מהשנתון של בני 18 מתגייסים מתוכם בעלי קבא 52 (קצונה ) לדעתי באחוז זה פחות מ 10% אז המסלול שטתה מתאר.רלבנטי לפחות מ 4% מהאוכלוסיה ואני מניח שכדי להיות סמג"ד או רס"ן בגיל 30 צריך קצת.יותר מנכונות לא לצאת מהבסיס במשך 10 שנים ולכן לא כל אותם 4 אחוז מהאוכלוסיה יגיעו ליעד הנכסף

אלא לכל היותר 1%

אז אתה מתאר איזה "low hanging fruit' שאינו באמת בנמצא

זנ כמו שאני אתאר מסלול של ממ"סניק שהתחיל ללמוד כלכלה ואחכ עבד שנתיים בחברת ניהול אשראי, עשה כמה קורסים של השקעת ערך ופתח קרן גידור ומאז הוא מליונר וזה תוך פחות מ 10 שנים מהשחרור,

הינה, כל אחד יכול , והדוגמא מבוססת על משהוא מהפורום (לא יודע אם הוא באמת מליונר אבל נניח) אבל גם אם יש דוגמא כזו זו עדיין לא "שיטה" - לא השיטה שלך ולא של המשקיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 23:22
רכז שטח, לוחם מבצעים וחוקר- 2 שנים הכשרה שבתוכה עושים תואר ראשון, מסלול מיונים קפדני שמאוד קשה לעבור, מחפשים בעיקר כאלה שהיו קצינים בצבא או יוצאי סיירות. תנאי שכר דומים למפ לוחם. קשה להתקבל.

סמגד וכו, גם קשה להגיע לזה, אבל גם להיות מתכנת טוב זה דבר שבהישג ידם של פלח קטן באוכלוסיה...

בגדול, כל עבודה רווחית היא בהישג ידם של פלח קטן באוכלוסיה ולא של האדם הממוצע... וזה לא רק נכונות להשקיע או להתאמץ...

כעיקרון אם אדם מתחיל לחסוך ולעבוד בגיל 15 נניח, ואז גם בצבא וישר בגיל 21 מתחיל לעבוד במשהו רווחי (סוכן ביטוח נגיד, הכשרה קצרה, שכר גבוהה או מתכנת web שזה קורס קצר ושכר טוב על ההתחלה, או מאבטח אישים או עבודות בחול ועוד...) ואז במקביל נניח לומד תואר בלימודי ערב... אז בגיל 30, בעקבות הריבית דריבית, הוא כבר די מבוסס...

עזוב הלכתי על דוגמאות מוזרות..

קח משהו מהעולם שלכם.. אחת שגרה לידי, השתחררה מהצבא מ8200, מתכנתת, בלי תואר, בלי כלום, נכנסה לעבודה ראשונה בגיל 22 בערך בשכר של 22000 בחודש ברוטו... עוד 10 שנים תהיה מבוססת...

הכל עניין של להתחיל להרוויח הרבה בשלב מוקדם, לפני שיש הוצאות רציניות... ואז הרבית דריבית עובדת חזק...
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 23:51
התחלת בטענה שאפשר בקלות לצאת לעצמאות דרך הצבא, עכשיו אתה אומר שזה מתאים לפלח קטן מהאוכלוסיה

אני בהחלט מסכים עמך (ואפילו קטן יותר כי השבכ כנראה לא מגייס רכזי שטח מוסלמים)

אם נחזור לאמירה הנל

אז

א. אתה מתכוון ל פחות מ 5% מהמתגייסים שהם פוטנציאל לסיים כרס"ן או רכזח שטח

ב. אותם פחות מ 5% אינם רוב אנשי מערכת הבטחון כמו שלהיות סולידית להרוויח 30000 שח לחודש ברוטו ולהוציא 4000 שח אינו רק עניין של בחירה אלא מיומנות שרק בחלקה נרכשת.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 00:04
1. אמרתי שאפשר בקלות דרך הצבא, או שבכ, לא אמרתי שכל אחד יכול...זה נכון לגבי כל מקצוע...

2. נכון, מדובר על פלח קטן במערכת הביטחון.

3. נתתי דוגמאות לאפשרויות מגוונות להרוויח בגיל צעיר הרבה כסף... כך שזאת לגמרי אופציה ריאלית להגיע לעצמאות כלכלית בגיל 30, כרווק,

ביטוח, מתכנת web - שאלה קורסים של חצי שנה. או מאבטח אישים, עבודה בחול(15000-25000 ).

לדעתי, זה לא בושה לגור אצל ההורים עד שמתייצבים כלכלית... תלוי איזה גודל בית יש להורים ומה מצבם הכלכלי.. בהרבה מקרים זה סבבה..

כל פעם אני רואה כאן "חי על חשבון ההורים"...

ברוב המקרים זאת שטות מוחלטת... איזה עלויות יש להם על כך שגרים אצלהם? קצת מים, חשמל ואוכל? בכמה זה מסתכם ?אם אני יגיד 800 בחודש זאת תהיה הגזמה...ואם משתתפים בנניח 1000 בחודש זה פותר את הסוגייה בעיניכם? בחצי מהמקרים, ההורים מסודרים וזה לא רלוונטי בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 00:59
לא הבנתי מה נידון פה, שיש מעטים שיכולים להרויח הרבה?

זה לא חדש (ביל גייטס, צוקרברג ועוד..)

שהצבא הוא מתכון לרווחה כלכלית? אולי זה נכון ברמה מסויימת, רבים לא ירצו לחיות חיי סולידים כך שהצבא לא באמת הופך אותך לעשיר.

ובכלל אני לא רואה רבים שעומדים בתור לשרת בתנאי לוחם בקבע.

ואם הדוגמא הפיננסית צויינה כהעברת ביקורת, כפי שאוהבים מעת לעת להלין על אנשי קבע, אצטט חבר,קצין בכיר, בשיחה בעקבות קרב קשה בו השתתף לפני שנים מועטות "קשה בגיל 38 להיות תחת אש תופת עם 3 בנות בבית.." ועוד...
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 09:13
המשפט הזה הוא הדמגוגיה הקבועה של אנשי הקבע ונציגי הועד שלהם בממשלה.

אני מניח שכל אזרחי ישראל שאין להם איש קבע במשפחה היו מסכימים לדיל לפיו לכל קציני הקבע שהשתתפו בקרב בגיל 38 תוכפל המשכורת פי 3 וכל שאר הקצינים ישרתו בתנאים של עובדי מדינה (המצ'ופרים - רשות ניירות ערך וכד').

המצב היום לפיו כלכלנים וקציני כוח אדם מקבלים פנסיה קרוב ל-50 שנה (בתוחלת) הוא בלתי נסבל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 11:58
מסכים עם מה שאמרת. אך יש לציין שזה כבר לא המצב, אנשי קבע כבר לא זכאים לפנסיות תקציביות, הפרישה בתפקידים עורפיים היא בגיל 56+ ובכלל יש תהליך הצערה צבא.

בקצב שאייזנקוט מטפל בסוגיות הללו, הצבא לא ישאר עם יתרון לזמן רב.

זה תהליך שלוקח שנים, אבל הלחץ על הצבא גדול מידי מכדי למנוע אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 12:12
בעלי הפנסיה הצוברמ מקבליפ פנסיית גישור. בשורה התחתונה הם עדיין פורשים עשרות שנים לפני כולם עם פנסיה מהיום הראשון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 12:32
זה לא בושה ולא כבוד גדול, באותה מידה אתה יכול להיות אינסטלטור שגר אצל ההורים עד גיל 30, זה לא יחודי לשרות בקבע, היו כבר פוסטים כאלה כאן.

בקבע זה נראה לכאורה טוב יותר כי זה נתפס כ הקרבה ושרות למען הכלל ולא נצלנות או חוסר בגרות.

אבל השיטה שלך מסתמכת על תמיכת צד ג׳ לשם עצמאות כלכלית, אז תוסיף את 2000-4000 ש״ח שאתה חוסך על חשבון ההורים לחישוב ותשאל את עצמך לכמה אנשים זה מתאים מבחינה ראלית (הורים תומכים מסודרים ל אחוז העליון של המתגייסים לצה״ל שאינם מערבים מוסלמים או חרדים (רווק נטול ילדים עד גיל 30) ) בלי כשר להעדפות האישיות שלהם (לא רוצים לחיות 10 שניםבמסגרת צבאית)

ה״שיטה״ של המשקיעה ״פורמאלית״ אינה מניחה עזרה מהבית שהיא שוות כסף בניגוד לגישה שלך.

מה שמשותף לשניכם זה הסתמכות על יכולות אישיות שהינן ב 1% העליון של האוכלוסיה (מנטלית/ שיכלית/בריאותית/כושר)
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 11:15
היי, מעדכנת בחלוף שנה וחצי :) עדיין ממשיכה במסע שלי לעבר עצמאות כלכלית.

1. אז לא פרשתי מקריירת המשפטים, אבל כן פרשתי ממשרד עורכי הדין הזדוני בו עבדתי. הגעתי למסקנה שהבונוס וההעלאות הנדיבות פשוט לא שווים את התסכול והתחושות הקשות שהרגשתי מדי יום. היום אני עובדת בחברה גדולה שמשלמת לי די אותו דבר אבל שעות העבודה ירדו משמעותית וסביבת העבודה נעימה יותר. הם לא חזקים בהעלאות ובונוסים ולכן יש כאן ירידה בשכר לטווח הארוך, אבל החלופה היא שפשוט לא הייתי מצליחה לשרוד את המשך המסע שלי.

2.אני ממשיכה לחסוך ככל יכולתי והשווי הנקי שלי הכפיל את עצמו בתקופה הזו. בשנת 2018 ההכנסות שלי גדלו ב-42% לעומת 2017, וההוצאות גדלו רק ב-13%. מדהים לאן הגעתי בתקופה של שלוש שנים בלבד.

3. לפני כמה חודשים התחתנתי עם בן זוגי (המהמם :) ). תכנון החתונה לא היה פשוט נפשית וכלכלית בשל רצונות המשפחות (מבחינה דתית, כלכלית, גודל האירוע ועוד). ניסינו להישאר נאמנים לעצמנו ולערכים הכלכליים והליברליים שלנו. לא עברנו ברבנות ושמרנו על הוצאות נמוכות ככל שיכולנו.

4. עדיין גרים בשכירות, עדיין ללא רכב. מנסים לדמיין ולתכנן את המשך חיינו, חושבים מתי נרצה להביא את הילד הראשון, איפה נרצה לגור, האם בעלי ינסה להשיג משרת רילוקיישן ונצא להרפתקה של כמה שנים?

5. ממשיכה להתאמן בפילאטיס מכשירים. זו הוצאה חודשית ממש לא קטנה ומעת לעת אני שוקלת האם היא מצדיקה את עצמה. אני מקבלת ערך אדיר מהאימון, מאוד נהנית מהשיעורים ומתמידה בהם. במכשירים יש המון תנועתיות וריכוז כי כל הזמן מושכים רצועות, מתנגדים לקפיצים, נעים לכל מיני כיוונים.. זה תרפיוטי ומנקה לי את הראש, אפילו קצת מדידטיבי. בשל התרומה לבריאות הפיזית והנפשית שלי, אני כרגע לא מוותרת.

6. ממשיכה לקרוא באדיקות בבלוג ובפורום המשקיעה :) תודה על קיומך ועל תרומתך לחיי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 11:41
מזל טוב!
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 11:57
מזל טוב ובהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 12:40
מברוק ! ב ה צ ל ח ה
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 13:00
יפה מאוד. לא ממליץ לוותר על הפילאטיס, זו לא הוצאה אלא השקעה בגוף ובנפש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 13:03
אמא שלי אומרת שהאהילים המוזרים שהיא קונה למטבח [ביום ההולדת שלה] זו השקעה בגוף ובנפש .... :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 16:50
תודה רבה למברכים =]

השקעה בגוף ובנפש זה עניין ממש סובייקטיבי וכל אחד יחליט לעצמו מה מצדיק את ההוצאה ומה לא.

האחריות האישית שלי היא להעלות את זה לתודעה מפעם לפעם ולוודא שאני עדיין מקבלת מזה ערך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 23:49
מזל טוב @חסכונית - את לגמרי על המסלול.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2019 07:42
בשעה טובה! נשמע שקיבלת את ההחלטה הנכונה.

מודה שמעניין אותי לשמוע באיזה משרד זדוני מדובר.. :) אפשר גם בפרטי!

כמה זמן עבדת במשרד עד שהתקבלה ההחלטה? האם שינית תחום עיסוק בעת המעבר?

מזל טוב!

ובנושא נפרד - האם עשית כבר את המעבר לברוקר זר?
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2019 09:43
אז לגבי זהות המשרד - אני אוותר על ההכפשה, זה כבר בעבר מבחינתי, ויש עורכי דין שאפתנים וחצופים ממני שעדיין מסתדרים שם יופי.

הייתי כשלוש שנים בתחום המסחרי (ולפני כן בתחום אחר לגמרי). כן, שיניתי תחום עיסוק ונחש מה - בכלל לא הזיז להם שאין לי ניסיון בתחום, הם רק היללו את העבר המסחרי. הניסיון המשפטי הקודם מאוד מקל על ההשתלבות בתחום החדש וממש עוזר לי לבצע את העבודה שלי טוב יותר.

בנוגע לברוקר הזר - עדיין לא עברתי כי לא לגמרי הבנתי את כל המשמעויות. אני כרגע בפסגות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2024 11:40
מעדכנת שוב כעבור אי אלו שנים... היום בת 36, נשואה באושר ואמא לילדה בת שנתיים (שבעצמה גורמת לי המון אושר).

עובדת כמפתחת בהיי טק מזה שלוש שנים, לאחר הסבה מקצועית מוצלחת במסלול אינפיניטי.

מבחינה מקצועית אני לומדת ומתפתחת אבל כרגע לא במקום שהייתי רוצה להיות בו. חולמת על עבודה בחברת גאמפא עם משכורת מפוצצת וכל התנאים הנלווים. אולי כדי להוכיח לכל המצקצקים מהצד שירדו עליי שזנחתי את קריירת עריכת הדין או פשוט להוכיח לעצמי שאני טובה, מקצועית, ראויה למשרה כזו.

מבחינת מסלול הפרישה מרצון שלי ושל משפחתי, אין ספק שהיותנו הורים האט את קצב החיסכון שלנו. גן פרטי איכותי ויקר שעולה כמו משכנתא ושכירות בדירה נעימה בשכונה טובה מהווים אחוז ניכר מההוצאות שלנו.

אני מחזיקה תיק השקעות בניהול עצמי במיטב דש, ובעלי מחזיק שני תיקים (אחד ישראלי ואחד ב-IB)

בדיוק סיימתי לצבור קרן ביטחון בעו"ש ואני מתכננת לפתוח חשבון נוסף ב-IB.

נעזרת כרגע ב-better כדי לוודא שהכל מאופטם וממוקסם, לא החלטתי עדיין אם אני ממליצה עליהם.

סוגיה מעניינת - בעלי השחוק בעבודתו שוקל לקחת "שנת שבתון". יש לנו הרבה דיונים מעניינים על האם ההפסקה הזו שווה את הכסף שלא יחסך / ינותב לצורך הזה. אני אגב ממש בעד ומעדיפה בעל מאושר ושמח יותר, על פני חיסכון כלכלי נוסף.

חוץ מזה, ממשיכה לצבור חוויות משפחתיות, להודות על כך שכולנו בריאים ולא להיות עצובה מדי מכך שהחיסכון לא גדל בקצב שהייתי רוצה :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2024 12:01
תודה על העדכון.

ארוך מידי, האם לא עדיף לצאת לחל"ת לחודש?
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2024 12:29
אותה שנת שבתון תוכל לצאת חצי לטובה אם הילדה לא תלך לגן )ועוד פרטי( ובתיאוריה זה יקצץ הןצאות.

קצת פחות קשור, שנה שלמה בלי תעסוקה הוא לא ישתגע?

בכללי קטונתי אין לי לא ילדים ולא אישה
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2024 12:29
כל הכבוד לך!

אני נהנית לקרוא מישהי שעוברת את המסע של החיים באומץ כמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2024 13:23
אם הבעל עובד בהייטק ושחוק שנת שבתון זו הזדמנות גם לדלל RSU שהבשילו ולשלם מס מופחת מבלי להגיע לדרגת מס גבוהה, גם לתת לRSU אחרים להבשיל, גם לנוח ולצבור אנרגיה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2024 13:54
תמיד אפשר לקצר אם משעמם. זה מה שאני אמרתי לעצמי כשלקחתי שנת ״שבתון״ ו... לא שיעמם :)

חזרתי עם כוחות מחודשים אחרי שנה+
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2024 15:44
את כבר עכשיו מספיק טובה וראויה, אם או בלי גאמפא. :)

בהצלחה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2024 16:35
אם כבר, אז שיהיה מתוזמן אופטימלית בהיבט מס הכנסה. יש הבדל אם ייקח חצי שנה בכל שנת עבודה או שנה קלנדרית ללא הכנסה
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2024 22:59
כל הכבוד לך ! ממש כיף לקרוא .
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2024 11:54
מדהים

שהמקצקים יצקצקו.

יש משכורות טובות גם בחברות שהן לא גמפ"א. גם בחברות אחרות נותנים משכורות מפוצצות לאנשים בכירים וחזקים.

תעשי סיבוב בלינקדאין, ותסתכלי כמה אנשים עוזבים בארץ את מייקרוסופט אחרי כמה שנים לחברות אחרות וכו'. גם בגאמפא רוב האנשים נתקעים בדרגה שלהם עם המשכורת שלהם ולא מצליחים להמשיך הלאה בלי לצאת החוצה.

סיימת את התעסוקה דרך אינפיניטי לפחות?

מדהים. נשמע שהחיים טובים.

"האם לקחת שנת שבתון או לא" - תמיד צריך להזכיר לעצמנו כמה אנחנו מבורכים שיש לנו את האופציה הזו בחיים שלנו בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2024 18:10
אם אפשר לשאול - איך הייתה ההסבה?

איך העבודה שאת בה עכשיו?

המון בהצלחה בהוראות ובכלל :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2024 12:29
אם אתה בסדר עם לשתף את זה - ממש אשמח לדעת כמה מרווחים אחרי שנתיים נסיון באינפיניטי?

כמה מרווחים בשנתיים הראשונות?