⬅ חזרה לאינדקס

הודעה שיווקית מחברת השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 18:06
משתפת את הפורום בהודעה מכעיסה שקיבלתי היום בלינקדאין, מסוג ההודעות השיווקיות הג'נריות שמופצות בפלטפורמה הזו ע"י חברות עסקיות. (הסתרתי את שם חברת ההשקעות ואת שם הפונה, כי זו לא הנקודה).

מוזמנים ומוזמנות לקרוא ולחשוב מה הכעיס אותי. רמז (עבה): אני אישה, והשנה היא 2025.

נעים מאוד, שמי XXXX, מנכ"ל XXXX ניהול תיקים.

אני יודע שלרובנו אין באמת זמן לעצור ולבחון את ההשקעות שלנו כמו שצריך - העבודה, המשפחה והיום יום תמיד גוברים.

מחקרים מראים שיותר מ-50% מהגברים משאירים חלק גדול מהכסף בעו״ש או בפקדון, פשוט כי אין להם מתי לטפל בזה.

בXXXX ניהול תיקים אנחנו כאן בדיוק בשביל זה- ניהול מקצועי, שקוף ואישי, שדואג שהכסף שלך יעבוד בשבילך, עם הביטחון והניסיון של XXXX, בית ההשקעות הגדול בישראל

אשמח באופן אישי לחבר בינך לבין אחד ממנהלי ההשקעות הבכירים שלנו, שיבחן איתך את הצרכים הפיננסיים ויבנה לך תיק השקעות מותאם אישית.

בברכה,

XXXX

מנכ"ל XXXX ניהול תיקים

ועכשיו אני תוהה אם הם טרגטו אותי בטעות כמודעה לגברים בלבד, או שזו הודעה שפונה לכל המינים, וגם תוהה אם זה שהם אומרים שיותר מ50% מהגברים משאירים את הכסף בעו"ש זה אומר שדווקא נשים יותר מודעות להשקעות, או שיש להם יותר זמן מגברים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 19:08
עד כה במהלך השנים לא הייתה פעם אחת שאנשי מכירות בלינקדאין פנו אליי עם משהו רלוונטי אליי.

מניח שהם טעו.

ממליץ לשאול את אותו XXXX המנכ"ל עם כל השאלות שלך ולראות מה יענה :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 19:09
אני מנסה להכניס את הראש שלי לראשו של יוזם הפניה...

הוא כנראה עדיין חי בחברה פטריארכלית, האשה בבית עם הילדים והנקיונות, לנשים אין חסכונות ו/או יכולת להרויח כדי שהניהול תיקים יהיה משתלם עבורם, הגברים הם אלה שמבינים בעניינים כספיים, מה גם שברור לו שכל כסף פנוי כנראה ילך ישר לרכישת בגדים ואיפור בקניון.

תשלחי שאלה, למה באמת הפניה היא ספציפית לגברים, כל מה שאני יודע בהשקעות מגיע מהמשקיעה ומעמיתה לעבודה, משקיעה מנוסה, שעבדה איתי בהייטק והציגה בפני את הפודקאסט "המשקיענים".
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 02:19
רוב הסיכויים שמדובר ברשלנות וחובבנות, לא מיזוגניה.

איש (או אשת) שיווק זוטרים כתבו הודעה, הכניסו פרטי כרטיס אשראי ללינקדאין ושלחו אותה על אוטומט לעשרות אלפי אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 07:51
רק אני תוהה אם מדובר בנוכלות כלשהי?

ממתי מנכ"ל פונה לאנשים באינטרנט ומציע להם לחבר בינם לבין מנהל השקעות כזה או אחר ועוד "באופן אישי".

תמוהה מאוד לדעתי ולא אתפלא אם לא באמת מדובר באדם או בחברה מאחורי ההודעה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 08:07
בלינקדאין שולחים הודעות כאלה בbatch, ולמיטב זכרוני אין אפשרות לברור לפי מגדר. הם פשוט חובבנים
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 09:30
לא יודע אם זו נוכלות, אבל זה בהחלט מקובל. זו דרך להראות ללקוחות שאתה לוקח אותם ברצינות. האימייל שלי מופיע בחתימה של ניוזלטר שיוצא ל30 אלף לקוחות של החברה שלנו, כל שנה יש 4 או 5 שבאמת כותבים לי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 09:35
דרך אגב, זה גם וגם. הרשלנות וחובבנות לא פוסלת מיזוגניה. תוכן ההודעה מקומם ודבילי :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 09:46
האמת שממש לא, זו הודעה שיווקית כתובה by the book.

היא פותחת בהצגת הבעיה, הבאת תימוכין, פיתרון, וקריאה לפעולה. זה נכתב או על ידי צ'אט, או על ידי מישהו שסיים לימודי שיווק ממש לא מזמן.

היא חובבנית כי היה אפשר לעשות הגהה, ולעלות על הבעיה הזו מראש, אבל מי שכתב את זה עבד לפי הפורמט הסטנדרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 13:05
כנראה פספסו את המין האמיתי שלך משום מה.

בתכלס אני בטוח שיש פה 2 קמפיינים נפרדים - לגברים עם

"...מחקרים מראים שיותר מ-50% מהגברים משאירים חלק גדול..."

ולנשים עם

"...מחקרים מראים שיותר מ-50% מהנשים משאירות חלק גדול..."
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 15:23
אני בספק בכך. מאז ומתמיד בפרסומות שאני מקבל ברשתות לכל מיני קורסים מונפצים לניהול השקעות, הפניה היא כמעט בכל פרסומת בלשון גוף שני יחיד זכר, "תמיד רציתָ ללמוד להשקיע אבל שוק ההון נראה לךָ מפחיד... הירשם אצלנו באתר" וכו'. לפעמים הם מרימים הפקה מושקעת מכדי לחשוב שהם הפיקו אותה פעמיים (פעם בלשון זכר ופעם בלשון נקבה). כניראה שהם יודעים מה הם עושים. הם יודעים איזו אוכלוסיה לטרגט ואת מי יהיה להם הכי קל להפיל בפח; וגברים, כפי הנראה, נופלים יותר בקלות לתרמיות פיננסיות מאשר נשים.

יש איזה משפיען אחד שנהיה פופולארי לאחרונה (בלי להזכיר שמות) שפונה לגברים רווקים אחרי צבא ומטיף להם שנשים לא ירצו לצאת איתם אם הם לא יהיו אילי-הון שגרים בדירות יוקרה, ואז כמובן מוכר להם קורס ניהול עסקים. ועושה רושם שהפיתיון הזה באמת עובד לו. המשחק הזה על הערך העצמי הנמוך שיש לחלק מהגברים, והפרסום של מוצרים פיננסיים בתור דרך "לקנות את גבריות שחסרה להם", לדעתי זו צורת פרסום שרק תלך ותצבור תאוצה בשנים הקרובות (בהנחה שתחום הפרסום ברשתות החברתיות ישאר כמו עכשיו חסר כל רגולציה).

אני בעיקר תוהה האם זו טעות בטרגוט, או שמא הם מקווים שיהיו נשים שיפנו אליהם מאחורי הגב של הבעלים שלהן...

אם זו פרסומת שמכוונת לנשים, הרי שהיא מכוונת לנשים "חלשות" שאינן מבינות בהשקעות ומוטרדות מזה שגם הגברים שלהן לא טורחים ללמוד על השקעות.

(ברור שאין טעם לפרסם כלום למי שמודעת להשקעות. מי שיודעת לקנות קרנות סל עוקבות מדדים ולשכוח מהתיק לשנה, עליה הרמאים כבר יודעים שאין טעם להסתכל בכלל)