⬅ חזרה לאינדקס

למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן?

🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 11:38
הגשתי לרשות המסים את הדו"ח של 2024 בזמן (הגשתי ב-20/7/25, בגלל המלחמה עם איראן הייתה הארכה עד 31/8 אם אני לא טועה, זה רשום גם באתר שלהם). הם התייחסו לדו"ח והפיקו לי שומה רק לאחר כחודשיים ואני נדרש לשלם ריבית והצמדה של כ-400 שקל, ואני לא מבין למה.

חשבתי שזה אך ורק כאשר מגישים דו"ח באיחור, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 12:09
להבנתח לא משנה מתי אתה מגיש את הדוח

אתה משלם ריבית מה1.1 עד לתאריך הזה
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 12:20
ריבית והצמדה הן מה־31 בדצמבר עד מועד התשלום.

כאשר אם התשלום בינואר, יש פטור מלא, ואם התשלום עד סוף מרץ יש פטור חלקי.

מועד הגשת הדוח לא משנה לעניין חישוב ריבית והצמדה, רק לעניין קנסות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 13:24
אני כל שנה בינואר מפקיד להם 30,000 שקלים. גם מקבל בהמשך ריבית והצמדה במקום לשלם, גם מקבל נקודות לכרטיס אשראי וגם לא בלחץ של מתי הרואה חשבון שלי יגיש את הדו״ח.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 16:37
אפשר להסתכל על חבויות קודמות ופשוט לשלם בינואר סכום דומה במידה ולא היה שינוי מהותי כדי להימנע מריביות?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 16:46
אתה יכול לעשות הערכה באיזה דרך שנראית לך הכי יעילה לסכום שאתה צריך לשלם, ולשלם את ההערכה שלך.

אח"כ כשתגיש את הדו"ח, או שתצטרך להוסיף קצת כסף או שתקבל כסף חזרה או שבמקרה יצא שההערכה שלך הייתה מדוייקת ולא תצטרך לא להוסיף ולא לקבל כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 17:17
אז הדרך היחידה להימנע מריבית והצמדה זה להגיש את הדו"ח בתחילת השנה ולשלם בינואר? מה שתכלס לא כל כך אפשרי למי שצריך לקבל טפסים מברוקרים (במקרה שלי Interactive).
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 17:19
לא.

הדרך היחידה היא לשלם בינואר.

את הדו"ח אתה יכול להגיש מתי שאתה רוצה (כתלות בהארכות שנותנים לך וכו)
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 18:30
לא הבנתי, אפשר לשלם לפני שמגישים?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 18:46
בוודאי. אתה יכול לשלם מתי שאתה רוצה. אין קשר בין התאריך שבו את צריך לשלם לתאריך שבו אתה צריך להגיש דו"ח (וכמובן שיש גם הבדל גדול בין תאריך שבו אתה "צריך" לעשות משהו לתאריך שבו אתה "יכול" לעשות משהו)

אם אתה לא רוצה לשלם ריביות אז אתה צריך לשלם עד סוף ינואר (ואולי עד סוף יולי על רווחי הון של ינואר-יוני, תלוי את מי אתה שואל). אלא אם כן קבעו לך לשלם מקדמות, ואז אתה צריך לשלם לפי התאריכים שקבעו לך במקדמות (לרוב פעם בחודשיים או פעם בחודש).

אם אתה לא רוצה לשלם קנסות אז אתה צריך להגיש דו"ח עד התאריך האחרון להגשת הדו"ח (כתלות בהאכות שאתה מקבל וכו'), אבל זה לא קשור לתשלום המס עצמו או לריביות.

כלומר יכול להיות מצב שתשלם ריבית ולא תשלם קנס (למשל הגשת את הדו"ח בזמן אבל שילמת אחרי הזמן, ויכול להיות מצב שתשלם קנס ולא תשלם ריבית (למשל אם הגשת את הדו"ח אחרי הזמן אבל שילמת בזמן). ויכול להיות כמובן גם שניהם או אף אחד מהם.

כמו שאמרתי 2 הודעות קודם - הדרך הכי פשוטה זה לעשות הערכה של חבות המס שלך, לשלם את הסכום הזה בינואר, ואח"כ כשתגיש את הדו"ח תתקזז מול מס הכנסה על ההפרש - או שתצטרך להוסיף קצת כסף (עם ריבית) או שתקבל חזרה קצת כסף (גם כן עם ריבית) או שבמקרה יצא שצדקת בדיוק בניחוש ולא תצטרך לא להוסיף ולא לקבל חזרה כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 19:26
אז אם נניח הערכתי ושילמתי יותר מדי, הם אוטומטית מחזירים את ההפרש + ריבית?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 19:38
את ההפרש + ריבית והצמדה.

לאחר הגשת הדו"ח וקבלת השומה תקבל בחזרה את העודף, כן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 23:01
1) האם אני צריך למלא בדוח 1301 בסעיף כלשהו את הכסף ששילמתי בינואר או שאני ממלא את הדוח השנתי כרגיל, ולאחר לחיצה על חישוב שומה המערכת מקזזת מהחישוב את הכסף ששילמתי בתחילת השנה או שהקיזוז מבוצע רק לאחר תקצור הדוח וקבלת השומה?

2) האם כדי לבצע את התשלום עליי לבחור באתר התשלומים בחוב צפוי או בסעיף אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 00:42
זה. מערכת הנהלת החשבונות שלהם יודעת מה יתרת של החשבון שלך, ואם יש מס לשלם זה יתקזז קודם כל עם היתרה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 08:57
רואה החשבון שלי טוען שמס הכנסה לא אוהבים שמפקידים אצלם בתחילת השנה סכום שמתברר כגבוה באופן משמעותי מחבות המס בפועל כדי לקבל מהם ריבית והצמדה על ההפרש, משום שזה עלול לעורר שאלות ובדיקות של ההחזר בהמשך. לא התנסיתי בכך כדי לומר שזה נכון.

אני כן מבצע הערכת חבות מס כל תחילת שנה ומשלם מקדמות בהתאם. הבעיה שמס הכנסה מגביל תשלומי מקדמה בכרטיס אשראי ל-35,000 ש"ח בחודש. כמי שמשלם להם באשראי אמריקאי אני תמיד מוצא את עצמי "גולש" בתשלום המקדמות לחודש פברואר ולפעמים גם למרץ, ואז אני זכאי רק לפטור חלקי מריבית והצמדה. חבל שזה גובה המגבלה החודשית שלהם באשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 09:00
אם ככה אז למה לא לשלם חלק בסוף דצמבר? או אפילו בנובמבר?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 09:22
לא ידעתי שניתן לשלם מקדמות בשנה X לשנה X+1. אם זה אפשרי בהחלט אעשה זאת (בהנחה שתהיה לי הערכה מסוימת לחבות המס כבר בשנה X).
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 09:53
שנת המס היא הרי בכל מקרה שנת x.

היום אתה פשוט משלם בשנה x+1 עבור שנה x, שאם כבר זה הקטע ה"מוזר" ולא הייתי קורא לזה מקדמות.

לא רק שאין בעיה לשלם במהלך שנת המס אלא שהרבה פעמים אתה צריך לשלם במהלך שנת המס (למשל אם מס הכנסה החליט שאתה צריך לשלם מקדמות).
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2025 11:40
ההחזר שלהם הוא לבנק ולא דרך האשראי?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2025 12:21
נכון