⬅ חזרה לאינדקס

מעבר למגורים לבד

🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 14:32
שלום חברים,

אני חושב לעבור דירה בקרוב. אני בן 27, רואה חשבון מוסמך, גר בנתניה עם ההורים ועובד בקיסריה וחושב שהגיע הזמן לצאת לגור לבד. שכר של 20 ברוטו. יש ברשותי רכב חברה ככה שאני די נייד. אני חושב לחפש לי יחידת דיור ולגור בה במשהו כמו 3500 שקל (זה בד"כ כולל הכל בניגוד לשכ"ד).

רוצה לציין מספר דברים שחשובים לי (לא לפי סדר חשיבות):

1. אני עושה ספורט, אז אני צריך חד"כ קרוב

2. קרבה לחברים ומשפחה - רובם בנתניה או ת"א

3. קרבה לקו רכבת - למקרה שחלילה אחליף עבודה ואצטרך להתקרב לת"א

4. אוכלוסיה איכותית

יש לי כמה אופציות:

1. לעבור לבינימינה - על פניו רעיון טוב, האוכלוסיה שם איכותית, אבל נראה שפשוט יש מעט מאוד יחידות דיור רלוונטיות. ייתכן שבגלל היצע כ"כ נמוך ידרשו ממני מחיר גבוה שכבר ישתלם לי יותר להישאר במרכז. יחסית רחוק מת"א למרות שיש רכבת.

2. לעבור לקיסריה - הכי קרוב לעבודה, אבל לפי מה שראיתי אין הרבה יחידות דיור.

2. לעבור למושב בשרון - אופציה, אבל המושבים האלה הם חורים... זה גם לא כ"כ קרוב לרכבת.

3. להישאר בנתניה - הכי פחות מעדיף. מיציתי את העיר, מחירים יחסית גבוהים לערך שמקבלים. מצד שני היתרונות של קרבה למשפחה, חברים ועצם העובדה שזו עיר - די ברורים.

4. לעבור לחיפה - ג'וק שנכנס לי לראש. זו פשוט עיר יפה, עם אוכלוסיה טובה, ובחשיבה לטווח ארוך לדעתי כדאי לי לגור בשכירות שם ולא במרכז (לא מתכנן לקנות דירה).

5. להישאר בנתניה אבל עם ההורים - ממש טוב לי בבית, יש לי פרטיות. אבל מרגיש לי שכאילו יש ציפייה שכבר אצא לעצמאות.. זה גם משתקף טוב יותר בשוק הדייטינג.

מה אתם חושבים שהכי כדאי לי לעשות? תוכלו לדרג את המקומות מהכי כדאי להכי פחות לדעתכם? מה הייתם עושים במקומי?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 15:26
אולי לא פרקטי אבל זו חוויה אחרת מהעיר, ואם אתה אוהב שקט וטבע זה מצויין

אחרת, תבדוק את חיפה.

ותזכור שבשכירות יש גם גמישות בשינויים
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 15:31
חיפה עדיפה על בינימינה וקיסריה?

מה שפחות טוב בחיפה זה באמת המרחק מהחברים וההורים...

מושב בשרון זו הייתה התוכנית המקורית, אבל את יודעת איך זה בחיים... ככל שמתקרבים למשהו, פתאום מתחילים לחשוב לעומק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 15:33
הייתי בודק גם את שכונת עין הים בחדרה.

במקרה ראיתי שיש שם יחידת דיור אחת בתקציב שלך.

אם לא פקוק, זה בערך נמצא במרחק של כ10-15 דקות נסיעה עד לרכבת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 15:35
תודה על התגובה.

אם כבר אני נשאר בעיר שקרובה לנתניה ברמה של נתניה, עדיף לי כבר להישאר בנתניה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 15:36
לטעמי, מדובר בעיר ברמה פחותה משל נתניה.

שאלת על אוכלוסיה טובה אז ספציפית בשכונה שציינתי, מדובר באוכלוסיה טובה להבנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 16:12
אם אתה צעיר רווק שרוצה לפגוש נשים במצבך, תחפש שכונות וערים מתאימות.

לזכרוני, בבנימינה וקיסריה אין ממש אזורי צעירים שעזבו את בית ההורים. מושבים זה עוד יותר בעייתי אבל אולי קיבוצים בסביבה (בשכונת הצעירים).

בחיפה אפשר בבת גלים, שכונה שנעשתה מגניבה לצעירים עקב פיתוח תרבות ומסעדות באזור הנמל, ויש גם תחנת רכבת צמודה.

בתל-אביב רוב הצעירים מתרכזים בשכונות במרכזה ובדרומה.

בכל מקום שתבחר, תוכל להגיע בסופשים להורים ולחברים ולבלות איתם. המרחק ברכב מחיפה או ת"א למרכז נתניה הוא פחות משעה בשעות נורמליות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 16:26
פרדס חנה אולי גם יכולה להיות אופציה בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 16:30
אני לא מחפש שכונה צעירה בהכרח, גם ככה רוב האנשים היום לא מכירים פנים מול פנים אז זה לא ממש משנה. אני ממש שונא את ת"א, רק אם היו משלמים לי הייתי גר שם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 16:31
חשבתי על זה, אבל אמרו לי שהאוכלוסיה שם לא טובה, מה שקצת הפתיע אותי כי תמיד חשבתי שזה מקום בסגנון בנימינה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 18:14
יש שם אוכלוסיות שונות שאין ביניהן כמעט קשר. חלק מהאוכלוסיה קשת יום, וחלק זה מסטולים רוחניקים ויש גם יאפים בכרכור...
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 19:03
לא בטוח שאמצא את עצמי שם.

אני חושב שהכי נכון זה מושב בשרון ואם לא אז בינימינה. אחפש במקביל בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2025 22:54
מה בדבר כל העיירות שליד נתניה כמו כפר יונה\קדימה-צורן\בית יהושע..., יש לך דברים רבים בטווח הליכה מצד שני פחות צפוף מנתניה ועדין קרוב לשם,

בטוח שאפשר להגיע ברכב\תחץ לתחנת הרכבת הקרובה בקלות בחלק מהאזורים ומניח שיש יחידות דיור.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2025 23:08
הייתי במושב אודים לא מזמן, מקום עוצר נשימה ליד נתניה. פשוט מקסים.

לא יודע אם אודים נכנס תחת המושבים שהם חורים ולא קרובים לרכבת מבחינתך.

אולי תאהב.