⬅ חזרה לאינדקס

עוד אחד שהגיע למשבר גיל ה 40.

🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 17:08
שלום לכולם, בן 39 נשוי + 4. סה"כ חיים טובים.

עובד בהיי טק, באותה חברה כבר 15 שנה, שזה בעצם העבודה הראשונה והיחידה שלי יד כה, בעשר שנים האחרונות בתפקיד של פיתוח עסקי/מכירות. מגיע מעולמות יותר טכניים אבל כבר לא שם המון המון זמן. שכר מצויין (40 אשח) + בונוסים + תנאים טובים ותרבות ארגונית מדהימה. רק תחושת מיצוי טוטאלי בעבודה, משעמם לי, אין אתגר, אין עניין, ובסוף גם מרגיש שאין לי לאן להתקדם לא מבחינת התפקיד אבל בעיקר מבחינת גרף הלמידה. אין עוד משהו שמהחברה הזו אני אקבל, שיעזור לי במקום אחר. בקיצור רוצה שינוי. לאחרונה התחלנו (אשתי ואני) בתהליך של בניית בית. גיליתי שעולם הבנייה מרתק אותי. תכנון, אדריכלים, מהנדסים, מעצבים, קבלנים, מימון, משכנתאות וכו' וכו'. כל הפלייליסט שלי פודקאסטים על בנייה. ואני חושב ברצינות להיכנס לעולם הזה. כאן יש כמה שאלות:

1. איזה תפקיד בעולמות הבנייה יכולים להיות רלוונטים למישהו עם ניסיון כמו שיש לי? הכי אוויוס זה מכירות, אבל דווקא העולמות היותר "אמיתיים" קוסמים לי. לרדת לשטח, לדבר עם פועלים לשתות קפה שחור בחמש בבוקר ..

2. אני מניח שארד ברמת השכר, השאלה עד כמה?

3. הכי אני מפחד שזה קוסם לי סתם כי זה חדש וככה מיציתי את העבודה הנוכחית שלי שזה סתם, כמו רומן סוער, אבל לא זוגיות ארוכה...

בקיצור אלו היו מחשבותיי. אם יש לכם עצות, או מחשבות, אשמח לשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 17:29
ניחוש....אכן כך - מיצית את התפקיד והחברה ואתה מחפש עניין חדש. ממש לגיטימי.

- אתה יכול להישאר בעבודה הנוכחית / להחליף למשהו דומה ומקביל ולפתח יותר חיים ועניין מחוץ לעבודה (תכנון הבית לדוגמה)

- אתה יכול לנסות לגשת לתפקידים אחרים, בחברה או מחוצה לה, שהרקע שלך משמעותי ותורם.

אם זה אכן משהר גיל ה 40 הצפוי והטיפוסי, רק תיזהר מלעשות החלטות נמהרות בעניין העבודה. תפעל בחוכמה. בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 18:01
חשבת אולי לשלב את מה שאתה עושה היום עם התחביב החדש? יש חברות הייטק שעוסקות בתחום הבנייה...(Buildots קופצת לראש)

גם לא תאבד את יתרון הותק שלך ולא תרד בשכר וגם תעסוק בתחום שמעניין אותך
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 18:09
תודה רבה על התשובה, אכן זה הפחד שלי, החלטות נמהרות לא אעשה... (15 שנה באותו מקום בכל זאת ;) ).
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 18:10
וואלה זה רעיון מצויין. למרות שייתכן שמיציתי את כל הרעיון של לשבת מול מחשב, רוצה יותר שטח. אבל אם יש תפקיד שמשלב בין הדברים זה יכול להיות מאוד מאוד מעניין! תודה רבה על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 18:19
אם יש לך תשוקה ועניין חדש, זה ממש נחמד, אתה חי.

כל הראיונות עם האנשים המבוגרים שמצטערים שלא עשו מה שרצו בגלל כל מיני פחדים...
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 21:12
להיכנס לתנועה, גם אם בזהירות זה מצויין
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 21:28
אני מניח לפי מה שאתה כותב שאתה מאוד טוב בעבודה שלך היום ועושה אותה בצורה מצויינת

דווקא הייתי נותן לך רעיון של לרדת באחוזי משרה

נניח ל80 אחוז

הפגיעה בשכר שלך תיהיה יחסית קטנה

אתה עדין תרוויח 90 אחוז מהנטו

כי החלק הגבוה של השכר שלך שאתה מוריד הוא כמעט 50 אחוז מיסוי 35 אחוז מס הכנסה, 7 אחוז ביטוח לאומי, 5.14 אחוז מס בריאות

ואתה תרוויח יום פנוי בשבוע לעסוק או ללמוד כל מה שחפצה נפשך

בהמשך גם אחרי שהעבודה תראה שהכל טוב ואתה תכלס נותן את אותה התפוקה תוכל גם לבקש לעבור ל60 אחוז משרה או לבקש העלאה וכו

בתוך הזמן שמתפנה תבדוק מה ממלא אותך

מהניסיון שלי בניה זה עסק באמת מעניין

אבל מאוד לא "היי טק"

ולא בגלל הקפה או העבודה בשטח

הפועלים לרוב לא קבועים על גבול החוקיים להעסקה בכלל

מאוד מאוד קשה למצוא בעלי מקצוע טובים או אפילו עובדים פשוטים שישארו

וחלק גדול מהזמן אתה מתעסק בזה או מכבה שריפות שקשורות לזה

וכמובן באקלים שנוצר לנו היום בישראל הממשק עם הלקוח הןא לא פשוט

כי אנשים מוצאים מיליוני שקלים על בית

ממשכנים את עצמם ל30 שנה

ומצפים לקבל מרצדס מהניילונים עם אחריות לכל החיים

ובניה זה לא הייטק ואחרי כמה חודשים יש סדקים בקירות

והנגר של המטבח בורח באמצע

ופתאום לא ייבשו את החצץ וצריך להחליף ריצוף

הגג מתחיל לדלוף כי הגגן לא ריתך את היריעות מתחת לרעפים והוא עכשיו בפרויקט הבא ולך תרוץ אחריו 6 חודשים

והאינסטלטור התקין את בבריכות ביוב לא לפני התוכנית שהיתה מראש לא מושלמת

ועכשיו יש בעייה של ביוב וסתימות בבית חדש

ולסדר את זה אומר לחפור מתחת לבית

אז זה משהו שלא פשוט לתקשר ללקוחות ולצאת מזה בצורה טובה

וצריך הרבה יחסי אנוש לצלוח מהמורות כאלה
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 21:56
תשמע, בחיי שרעיון מעולה!.

בעצם זה לרדת בהכנסות (לרדת ה- % המשרה), כדי לשלם פחות מס בגלל ברוטו נמוך יותר, ולהעניק פחות מתנה למדינה.

גם מרוויחים יום לעצמך שזה נפלא ונהדר..

זה מה שכל פעם משגע אותי בלעשות שעות נוספות (שונא לעבוד גלובאלי), שכל שעה נוספת שאני עושה שווה לי פחות משעה רגילה כי היא ממוסה יותר משעה רגילה...
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 22:50
אוי :)

זה קרה לבעלי כאשר בנינו את הבית. הוא כל-כך התלהב, שבחר ללכת ללמוד כמה נושאים בתחום (הנדסאי בנין, חשמלאי ואינסטלטור). חוץ מלהטריף לי את השכל כשנשארתי מפרנסת יחידה לתקופה לא קצרה (עם 2 ילדים קטנים, כן?) והייתי צריכה לפצל שעות עבודה כדי לאפשר לו ללמוד, ולצמצם את רמת החיים ל"עדשים ומקלחות קרות" - הוא לא עבד יום אחד באף אחד מהנושאים האלה (וגם לא התכוון, זה פשוט עניין אותו). הרווח היחיד מההשתגעות הזאת שהבנאדם מתחזק כמעט לבדו את רוב ענייני הבית והחצר. אה...וגם שהוא היה מאושר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 11:14
זה באמת רעיון מעולה - נראה אם יסכימו. תודה על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 11:17
חחח... נראה לי שזה שווה את זה, לא? העיקר שנהיה מאושרים. סתם שאלה - במה הוא עובד (או עבד) שהוא הלך ללמוד את הג'וק הזה שנכנס לו...?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 13:44
בתחומים אחרים...אבל הוא כאדם, מאז שאני מכירה אותו שזה בערך 40 שנה, תמיד היה עם ראיה הנדסית ומרחבית מעולה ועם ידי זהב.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 22:21
זה שהוא היה מאושר זה חשוב לא??? חח אבל כן זה קורה איך אומרים בשביל לפתוח בית דפוס לא צריך לשתול יער שיהיה עצים לדפים את זה תשאיר לאחרים