⬅ חזרה לאינדקס

דירה בהנחה (כשאני לא מתכנן לקנות דירה?)

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 11:22
שלום לכל חברי הפורום :)

אני בשנות ה20, עם הון עצמי של כמה מאות אלפי שקלים (סדר גודל של 400 א"ש, שרובם כרגע בשוק ההון).

אני בזוגיות ארוכה, שנינו משרתי מילואים (לצערי פעילים מאוד לאחרונה), ועומדים בקריטריונים של השתתפות במחיר למשתכן /דירה בהנחה והשמות השונים למיניהם.

כמשק בית יש לנו הכנסה של 40 א"ש נטו, וסדר גודל של 10-15 א"ש הוצאות בחודש, כלומר חיסכון חודשי של 25 א"ש.

אני לא מתכנן לקנות דירה בשנה הקרובה, או בשנתיים שלוש הקרובות. טוב לי עם הכסף בשוק ההון כרגע, אני בשלב דינאמי באזור מגורים וכו, ולא הייתי נמצא כרגע בתכנון לקניית דירה.

למרות זאת, הבנתי שיש מספר "הזדמנויות" בהגרלות של דירה בהנחה שמאוד מאוד משתלמות מבחינת גודל ההנחה וההזדמנות בהגרלה, בנוסף, שזו תהיה דירה ראשונה שלי וההטבות מס ורכישה קורצות לי גם. כל הפרמטרים האלו גרמו לי לשקול להיכנס למספר הגרלות מצומצם ("ולנצל" את הזכאות שלי להשתתף) לדירות אטרקטיביות במיוחד, במחשבה שגם אם סיכויי הזכייה נמוכים - רק עבור עסקה אטרקטיבית יהיה לי משתלם לממש. סדר גודל של ת"א, ראשון לציון או אזורים טובים ומבוקשים בחיפה.

האם יש לכם המלצות למקורות מידע בנושא? (לצערי עד כה מצאתי בעיקר בפורום ובבלוג מידע איכותי ואינפורמטיבי, וכמובן שרובו בתחום שוק ההון).

בנוסף, האם אכן יש הגרלות ספציפיות בעלות ערך גבוה יותר, והאם ההון ההתחלתי שאני מחזיק בו עשוי להספיק לרכישת דירה כזו?

תודה רבה על העזרה, ועל כל מידע רלוונטי בנושא !
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 15:30
דווקא הכי טוב להשתתף בהגרלות האלה כשלא רוצים לקנות דירה. גם אני לא רציתי לקנות דירה ויצא שזכיתי אז הלכתי על זה.

"החסרון" שצריך לטרוח להחתים עו"ד על טופס ידועים בציבור וללכת למשרד של חברת ההרשמה וזהו בגדול, אז למה לא?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 20:56
יהיה לך משתלם לממש כל עסקה, ההנחה שאה מקבל היא כמה מאות אלפי שקלים!!!!!!!!!!! בחינם!!!!!!!!!!

תלוי בגודל שלה 3-4 חדרים כן 5 יכול להיות שלא
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 00:27
גם את זה כבר לא צריך.

שלחתי אונליין.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 00:35
גוגל: המשקיעה מחיר למשתכן

יש הרבה מאוד סיבות לא ללכת על העסקאות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 12:07
יכול לשתף בקצרה על סיבות למה לא כדאי?
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 12:09
למשל, אלה דירות באוויר שאתה לא יודע מתי באמת תקבל. בינתיים הכסף שלך משוריין ולא יכול להיות מושקע.

שום דבר לא מבטיח לך שתמכור ברווח, הרי כולם ינסו למכור ותהיה תחרות קשה.

אתה מתחיל את החיים שלך בחוב גדול שזה אף פעם לא רעיון טוב.

אתה קושר את עצמך לארץ למקרה שתרצה לעזוב.

יש עוד הרבה סיבות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 13:27
אבל במקרה שלו הוא לא משריין כסף בצד, הכסף מושקע בשוק ההון

במידה והפרוייקט מתעכב הוא לא מפסיד כלום ותמיד אפשר לבטל זכיה

במצב שלו זה סוג של גידור למחירי הדיור (בחינם יש לומר)
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 13:50
אני לא מספיק מכיר את הפרוטוקול. כל אחד יצטרך לקבל החלטה מושכלת.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 13:59
מי שזוכה בהגרלה, לא נדרש לעשות דבר עד שהקבלן מקבל היתר בנייה (שזה החלק שיכול לקחת שנים רבות). רק לאחר מכן הזוכה מחליט אם הוא רוצה לממש את הזכייה או לא. לצורך העניין, זו זכייה באופציה לא סחירה לרכישת דירה במחיר נקוב, עם מועד מימוש לא ידוע.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 17:58
ת"א הנחה של בערך 2M ש"ח, (זה מחיר למשתכן)

ההנחות הגדולות הבאות הם ברחובות בת ים ראשל"צ,

ההון שלך מספיק בגדול לכל דירה כיון שאפשר לקחת 90% משכנתא (בדירות עד 1,800,000), והחזרים גבוהים חודשיים לא נראה בעיה בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 19:33
מעניין מאוד מאוד. נתתם לי כמה וכמה נקודות טובות למחשבה בנושא, וזויות הסתכלות מעניינות (ושימושיות) לזה.

לצערי פספסתי (ביום) את ההרשמה לקבלת אישור זכאות לסיבוב הקרוב, נראה מה יפתח בעתיד.. אבל תודה רבה לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 21:41
ראשוני הזוכים בפרויקטי רולטת המזלות השנה התחילו למכור את נכסיהם.

הרווחים מתחילים מאזור מיליון ש"ח, ללא ניקוי הצמדות מדד ותשלומי משכנתא בתקופה שהדירה בבנייה.

מוזמן לקרוא את שלל הכתבות שפורסמו.

*תשואות העבר אינן מעידות על תשואות העתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 22:27
אני סתם אצטט הודעה שראיתי בטוויטר עכשיו:

חבר קנה דירה. הקבלן היה אמור למסור באוקטובר, אבל יש בכל חוזה במדינת ישראל יש סעיף מלחמה. הבעיה שזה נזק מלחמה שהמדינה לא מפצה עליו.8 חודשים משלמים שכ"ד ומשכנתא שלא התכוונו לשלם. כמו רוב משקי הבית, הם לא יכולים לממן מהשוטף אז זה מתגלגל להלוואות. 100 אלף שקל בשנה עלות נוספת.

בקיצור, אתה נכנס להרפתקה של לקנות דירה שאתה לא צריך בכסף שאין לך. אם הכל הולך חלק, הרווחת יפה. אם משהו משתבש - אתה בבעיה. זו עסקה טובה? לא יודע. כנראה שבדרך כלל כן.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2024 01:25
מעבר למה ש @חתול לילה כתב (מסכים עם הכל),

רוצה להוסיף שהכותרת מיד העלתה לי אסוציאציה של אדם שקונה מוצר במכולת "כי הוא בהנחה",

בלי לשים לב שבלי זה הוא לא היה קונה בכלל...

וכן, ברור שקנה המידה של העסקה עשוי לעשות את זה לכדאי יותר מאשר הנחה על מוצר במכולת,

אבל גם הנזק עלול להיות גדול יותר.

הנזק יכול להיות הפסד תשואה / עלות אלטרנטיבית (כשמשווים למשל להשקעה לטווח ארוך בS&P500),

או הסיכון הנוסף מעצם זה שקונים נכס ספציפי (דירה ספציפית במיקום ספציפי במדינה ספציפית), שמסוכן יותר מהשקעה במדד רחב.

בקיצור, לי אישית נראה שמי שלא מתכנן להשקיע בנדל"ן (מכל הסיבות שהוזכרו) -

בכלל לא בטוח שכדאי לו להיכנס להשקעה הזו רק כי יש הנחה.