⬅ חזרה לאינדקס

מיזם בתחום החסכונות/השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 16:38
שלום לכולם,

אני מגיע מרקע עסקי-מוצרי.

הבעיה הקשה שאני מזהה היא כמובן אנשים שנרתעים מלהתקרב לתפעול החסכונות/השקעות שלהם.

הדומיין מאוד מעניין ואנשים יהיו מוכנים לשלם לא מעט בשביל שמישהו ייקח את זה מידיהם. מן הסתם גם לי כמו לרבים מהפורום יש תשוקה עזה לתחום.

המכשול העיקרי שאני מזהה בתחום הוא הרגולציה המקומית שמקשה על מיזם להיות גלובאלי. אני אפילו לא מדבר על הצורך ברישיון (שהוא פתיר) אלא על הצורך במעקב על תנאי הרגולציה המשתנים ובחירת תהליכים חכמים ואטרקטיביים בתנאים משתנים.

הייתי שמח לשמוע אם לעוד מישהו/י יצא לחשוב על מיזם בתחום, אם בא לכם לפרט, אילו אתגרים אתם מזהים בדומיין מלבד מה שציינתי ובכלל כל מחשבה שהייתה לכם בנושא תהיה מעניינת.

חג שמח!
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 16:45
בדיוק בשביל זה המציאו את קרנות הפנסיה, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 16:50
אני לא בטוח מה המיזם שאתה חושב עליו, אבל אם נלך בכיוון של פנסיה, גם כאן ברוב המקרים היום אתה עובד מול סוכן, שלא בהכרח דואג לאינטרסים שלך, ואתה משלם לא מעט על עמלות. כמובן שאתה יכול לקחת יותר אחריות ולנהל את הפנסיה שלך בעצמך, או לשאול שאלות קשות את הסוכן, אבל רוב האוכלוסייה כאמור נרתעת מזה.

וכשזה נאמר, הייתי מעדיף להישאר בדיון על השוק ועל הדומיין ופחות על פתרונות ספציפיים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 17:09
על מה בדיוק אתה מדבר?

להקים בית השקעות?

לפתוח פוליסת חיסכון? קרן סל?
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 20:04
זה די בסגנון של פמלי אופיס ויש הרבה כאלה היום

וגם הרבה שהם יועצים פננסים (לרוב יועצים פנסיונים שמתרחבים) ואז הם יעשו לך הכל

ןאתה יכול לבחור אם לשלם להם חודשי קבוע או שיקחו עמלות בדילים עם הבתי השקעות
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 22:35
עסקתי רבות בתחום, אכן הרגולציה מאד מגבילה וגם היצע המוצרים/שירותים שעומדים בה (או שלא) הוא נרחב.

אחת הפתרונות הוא לפנות רק ללקוחות כשירים שזה כמובן מאד מגביל וזה גם מאד תלוי במה אתה רוצה לעשות, יש פתרונות שונים למטרות שונות.

פמילי אופיסים יש כבר המון וכל זב חותם פותח אחד כזה כי הוא דווקא נופל קצת בין הכסאות וחסם הכניסה הוא אפסי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 15:25
אכן הדומיין שאני מדבר עליו הוא יותר בכיוון של להחליף יועצים פנסיוניים/פיננסיים/כלכליים וכו'. בשונה מפמילי אופיס, אין בהכרח צורך בהגדרת סכומי סף, ובנוסף, בעוד שאלו מתיימרים להציע תשואות (שכלל לא מובטחות), המטרה כאן היא יותר להתמודד עם התהליכים המייגעים של הניהול הבירוקרטי מאשר הרכבת תיק "חכם"
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 17:03
לי קיים סוכן פנסיוני שאני מאוד מרוצה ממנו שפשוט עושה את העבודה מעודכן בכל החידושים הבירוקרטיים והמסחריים הוא מגובה גם בגב מקצועי חזק (המוכר פה לרובנו נמנעת מפרסומת). העמלות מול הסוכנים אינן משולמות על ידי הלקוח ואם תקיים שיח ישיר לא תזכה לתנאים טובים יותר לרוב.אז לא בטוחה שאני מבינה את רעיון המיזם. אולי פשוט צריך סוכן פנסיוני טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 18:10
איזה תהליכים ביוקרטיים?אם פסנסיוני אז בשביל זה יש סוכנים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 20:22
אני חושב שהוא יותר לכיוון פעמונים. אופטימיזציה של ניהול כלכלת בית שבין היותר כולל ניהול כספי חיסכון ופנסיה אבל גם מאזן חודשי/שנתי, הלוואות, נדל"ן וכו'...
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 20:23
סוכנים מוטים לטובת בית השקעות.

יועצים נאלצים להתמודד עם לא מעט בירוקרטיה בעצמם, יצירת אוטומציות להליכי הייעוץ יכולה לייצר סקייל
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 22:00
בהנחה ולזה התכוונת, יש כיום חברות פינטק שעוסקות במתן כלים ליועצים פיננסים לטובת ניהול החסכונות של הלקוחות שלהם, אחת מהן אפילו ישראלית (Pontera), אבל למיטב ידיעתי, רובן, אם לא כולן, אינן פועלות בישראל כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 22:36
מזה שאתה לא רוצה לרשום מפורש את המקצוע נראה לי שאני הצלחתי לנחש ועל סמך זה אני עונה לך

אתה צודק שאין באמת לאדם הפשוט אופציה נורמלית לניהול תיק בלי לקבל יעוץ שברוב המוחלט של המקרים אם הוא היה מבין מה המשמעות של התיק שהרכיבו לו, הוא לא היה מרכיב כזה תיק

אבל צריך להבין שיש סיבות למה זה כך. בנושאים של כסף תוך שניה אתה נהפך למושחת ומפיל בפח אנשים תמימים.

אבל גם אני חושב שחבל שזה כך וחבל מאוד שאין פתרון מאוזן וזה טוב שאתה מנסה לחושב על פתרון
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 23:10
האמת שאני עוד לא ממש חושב על הפתרון. יותר על הבעיה. אתה צודק שיש אתגר גדול בלתת לאנשים לסמוך עליך עם הכסף שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2022 23:11
מעניין, לא הכרתי