⬅ חזרה לאינדקס

שאלות על הייטק

🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 11:44
1. מה הסיכוי של מי שלומד באוניברסיטה טובה למצוא עבודה בתכנות אם אין לו נסיון? ממה שאני יודע קשה מאוד למצוא משרה ראשונה

מה הסיכוי להכנס לאחת החברות הגדולות?

2. אפיקי קידום - חוץ ממעבר לניהול, יש כאלה בכלל? נשמע לי מבאס להשאר כל החיים תקוע באותה עמדה

3. שכר - האם הוא באמת עומד על 30? למי כן ולמי ולא? כמה זמן אפשר להחזיק בדרגות השכר האלה?

4. גילאים מאוחרים - בניגוד לשאר המקצועות שבהם אתה משתבח עם הזמן (ראיית חשבון, רפואה, עריכת דין), בהייטק הערך שלך רק יורד. צעירים ישלטו טוב יותר בטכנולוגיות חדשות, וגם אם תתעדכן דברים מסויימים הם עדיין לא יבואו לך בטבעיות כמו שהם באים להם.

האם קריירה בהייטק נגמרת בגילאי 50? יש אנשים שכותבים קוד עד הפנסיה? עד גיל 67?

5. עתיד - מה הסיכויים שהמשכורות יישארו באיזורים הגבוהים האלה למשך 30-40 שנה?

עם איך שזה נראה כרגע הולכת להיות אינפלציה בתארי הנדסה ומדמח, והמחסור בעובדים בתעשייה יקטן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 11:54
הכי טוב זה למצוא עבודה במהלך התואר בתור סטונדט, ככה תצבור ניסיון. זה לא פשוט אני יודע, אבל זה יעזור לסיכויים שלך.

תלוי מאוד בחברה, בחברה בה עבדתי אפיקי הקידום היו כמעט רק לניהול.

בחברות מסויימות יש גם קידום באפיק הטכונולוגי, צריך לברר לפני שאתה חותם על חוזה אם מה שמעניין אותך זה להתקדם טכנולוגית.

קודם כל אתה צריך להוכיח את עצמך, אח"כ השכר יתחיל לעלות, בהתחלה לאט, אח"כ מהר יותר , ואז תגיע לסוג של רוויה, בה תהיה העלאה מתונה יותר. כושר מיקוח עוזר מאוד, ומעבר בין עבודות גם עוזר להקפיץ משכורת.

בחברה האחרונה בה עבדתי, היו כמה מתכנתים מבוגרים מאוד שעובדים בה יותר מ10 שנים וכמעט בטוח יעבדו בה עד גיל פרישה , מדובר על חברה גדולה....מניח שאפשר למצוא מקומות שיתאימו בגילים מאוחרים, אבל לדעתי הסיכויים אכן לרעתך בגיל מבוגר יותר, נראה לי שהאסטרגיה זה למצוא מקום "לפרישה" מגיל מסויים, כלומר לעבור מקומות בגיל צעיר, ומגיל מסויים בו אתה נחשב מבוגר מדיי, למצוא מקום יציב מאוד עם הרבה כסף בו בקושי מפטרים ול"התקע" באותה חברה עד הפנסיה
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 15:39
בסופו של דבר מדובר בקריירה של 20-25 שנה, (בהנחה שאת התואר מסיימים בגיל 25) נכון עם שכר גבוה, אבל רבים בהייטק מפסיקים לעבוד 10-12 לפני הפנסיה.

רבים גם לא מצליחים בכלל להשתלב בתעשייה בגלל שאין להם נסיון.

איפה אני מפספס? איפה אפשר למצוא סטטיסטיקות על הגילאים המאוחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 16:32
בהחלט, מפיתוח אפשר להתקדם לתפקידים שונים ומגוונים כמו ניהול מוצר, מכירות, וכו׳. אני תכנתתי 15 שנים, לפני 3 שנים החלטתי לעבור לתפקיד שאינו פיתוח, זה היה צעד קל מאוד.

אני לא יודע מה השכר של בוגרים היום, אני כבר כ 18 שנה בהייטק וכבר יותר מעשור מרוויח מעל ל 30 אלף

אני בן 47, כבר לא כותב קוד. לאחרונה ובעיקר בעשור האחרון, מעריכים ומקבלים יותר מבוגרים בהייטק. יתכן שהיום מסתכלים אחרת על קו״ח שלי בגלל הגיל, אין לי מושג. אני מכיר אנשי הייטק בגילאים מבוגרים כמוני ויותר, לא מכיר כמעט אנשי הייטק מובטלים, גם לא עכשיו בתקופה קשה כמו זאת.

על סמך מה אתה מבסס את הקביעה הזאת? ניראה שהתעשייה רק מתחזקת על חשבון ענפים מסורתיים, בעיקר בשנה האחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 16:34
תלוי כמובן איזה תואר אתה לומד, ואיפה.

אם אתה לומד באוניברסיטה (לא מכללה) מדעי המחשב אז הסיכוי הוא 100%.

אם אתה לומד ספרות יפנית אז הסיכוי שווה ערך לאדם שאין לו תואר.

הסיכוי להיכנס לאחת החברות הגדולות הוא לפי דעתי גבוה יותר מאשר הסיכוי להיכנס לחברת סטארט-אפ בתחילת הדרך.

לעבוד בחברות FAANG זה יותר כסף... אבל בכל אספקט אחר (צבירת ניסיון משמעותי, עניין, וכו') כניראה ישתלם לך יותר לעבוד בחברה קטנה-בינונית.

השמיים הם הגבול :)

לא מיידית עם סיום התואר. אבל בערך אחרי 5 שנים בהייטק, בחברות הגדולות, כניראה שכן.

"כמה זמן אפשר להחזיק בדרגות השכר האלה?" - עד שתפרוש מוקדם או שתפתח הפרעות נפשיות אופיניות לדרגות השכר האלו. (לא הבנתי את השאלה...)

זה לא גורל משמיים שצעירים ישלטו בטכנולוגיה יותר טוב ממך בעתיד.

זה לא יגיע למצב הזה אם תדאג שזה לא יקרה.

אי אפשר לדבר על סיכון במונחים של סטטיסטיקה והסתברות ("מה ההסתברות שב-2020 תהיה מגיפה עולמית והשוק יקרוס?"/"מה ההתסברות שתמות בתאונת דרכים בפעם הבאה שתעלה על הכביש?")

הסיכון קיים. בלעדיו ההמשכורות לא היו מגיעות למספרים האלו. אם אתה מוכן לקחת את הסיכון למען המשכורת הגבוהה זו כבר החלטה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 17:14
אם אתה שואל שאלות כאלו אז אני מניח שאתה בן ~22, היכולת להעריך איך שוק העבודה בכלל ושוק ההייטק בפרט ייראו בעוד 28 שנה היא מאוד מוגבלת ולכן לדעתי עדיף לתכנן אופק קריירה ~10 שנים קדימה.

בדיוק כמו קודם, לעניות דעתי אין לאף אחד יכולת לתת לך תשובה סבירה לגבי השכר בעוד 30-40 שנה.

נחמד שאתה שואל ואז עונה.

לא מוצא כרגע את הכתבה אבל למיטב זכרוני הסיכוי להשתלבות בהייטק עבור בוגרי אוניברסיטה סלקטיבית הוא 80-90%.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 17:21
1. הסיכוי למצוא עבודה גבוה מאוד. הסיכוי להכנס לחברות הגדולות נמוך מאוד. הן מחפשים אנשים שהוכיחו את עצמם כיוצאי דופן.

2. יש אפיקי קידום? ברור שכן.

3. השכר עומד על 30? לא. יש רבים שמשתכרים הרבה הרבה יותר. יש רבים שמשתכרים פחות. תלוי ביכולת, בתוצאות, ובתרומה לשורה התחתונה של החברה.

4. האם קריירה בהייטק נגמרת בגילאי 50? לא.

"בהייטק הערך שלך רק יורד". זאת לגמרי לגמרי שטות.

5. מה הסיכויים שהמשכורות יישארו באיזורים הגבוהים האלה למשך 30-40 שנה? גבוה מאוד.

. "הולכת להיות אינפלציה בתארי הנדסה ומדמח". בטח לא בישראל, מספר המהנדסים מאוד מאוד קטן, והגידול במספרי הסטודנטים לאורך השנים צנוע.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 10:30
האם למישהו יש את הגירסה העדכנית של Cracking the Code Interview ומעוניין להשאיל?
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 10:53
מה רע בגרסה החינמית שאפשר להוריד? יש גם הרבה אתרים נוספים עם חידות בסגנון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 10:56
התשובה לשלוש השאלות האלו קשורה.

אם אתה לומד ומפתח מומחיות מקצועית - לא בכלי / שפת תכנות אלא קונספטואלית - תוכל להתקדם מקצועית ותהיה לך עבודה במשכורת גבוהה בכל גיל. חברות צריכות צוותי מחקר (לא רק פיתוח).

לימוד כזה מצריך בדרך כלל תארים מתקדמים, ולא מתאים לכל אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 11:04
@חתול לילה , חשבתי על leet code ו-interview cake אבל קיבלתי את הרושם שהספר משמש כהקדמה ל״טחינת״ שאלות בפלטפורמות האלו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 11:07
הגרסה החינמית תספק לך מספיק טחינה.

אכן, אם יש לך עודף של זמן פנוי, מומלץ לעבור על כמה שיותר מקורות. זה גם כיף למי שאוהב לפתור חידות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 11:45
30 אלף זה לא הרבה כסף, לא עם יוקר המחיה והמיסים בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 02:40
יש לי כמה וכמה חברים שמסיימים \ שנים מתקדמות בתארי מדמח בטכניון \ תל אביב ופשוט לא מצליחים למצוא משרות פיתוח, לא משנה כמה הם מנסים.

יש להם ממוצעים טובים (איזור ה-80).

מה יש לכם להגיד על זה?

גם בפורום אני רואה שעל כל תפקיד יש עשרה מועמדים.

מרגיש לי מהצד כאילו אי אפשר למצוא משרה ראשונה בתעשייה הזאת
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 02:56
כשאתה אומר שהם לא מצליחים למצוא - מה הכוונה? הם לא מוצאים משרות בכלל, לא מקבלים ראיונות או לא עוברים אותם?

אפשר לעבור בזריזות על כל אחד מהם.

לשלוח קו"ח באתרים של החברות\לינקדין\גלאסדור ולנסות את כל הקשרים האפשריים. אני זוכר שבמהלך התואר שמעתי מחבר ללימודים שהוא לא מצליח לקבל ראיונות בשום מקום. כששאלתי אותו לכמה חברות הוא הגיש קו"ח, התשובה הייתה - 3.

שינסו 300, ויערכו מעקב בטבלה מסודרת.

שלחו ל-300 מקומות ואף אחד לא חוזר אליהם? לדאוג שהרבה זוגות עיניים יעברו על הקו"ח ובמידת הצורך לשפר אותם (לעשות פרויקטים וכד'). כמו כן, שיעבור דובר אנגלית כשפת אם על הקו"ח.

לא עוברים ראיונות? שיחרשו על [הכנס ספר הכנה לראיונות קוד] ויישמו את מה שלמדו ב[הכנס אתר לתרגול שאלות].
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 02:58
ממתי 80 נחשב לממוצע טוב?
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 03:09
דבר ראשון זה חשוב אם באיזור ה80 זה מתחת או מעל, בהרבה מקומות זה ממש רף שמתחתיו מסננים קורות חיים (ממה שאני מכיר למשרות סטודנט, מניח שלבוגרים בלי נסיון הרף דומה)

דבר שני, גם מעל הרף, בוגרים בלי נסיון הם האוכלוסייה שהקורונה השפיעה עליה הכי קשה בתחום.

ההסבר שלי לתופעה הוא שבעבודה הראשונה יש זמן משמעותי של השלמת פערים בין האקדמיה לתעשייה (שיטות עבודה וכלים מקובלים) שגם עולה למעסיק הרבה מאד כסף, גם גורם לזה שהזמן שיקח עד שהעובד יהיה פרודוקטיבי גדול משמעותית מעובד עם נסיון, וגם דורש יותר חניכה - כלומר בפועל לטווח הקצר לא רק שלא מעלה את התפוקה של הצוות אלא אפילו מוריד אותה.

אלה תופעות שקיימות לכל עובד חדש, אבל יותר משמעותיות לעובדים בלי נסיון, ובתקופה של חוסר וודאות כמו עכשיו המשקל של זה יותר משמעותי.

בקיצור, זה לא שאי אפשר למצוא עבודה ראשונה אלא שפשוט התזמון לא טוב
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 03:53
אני אומר שמבחינה יחסית קשה מאוד מאוד מאוד למצוא עבודה ראשונה. לא יודע אם המצב משתנה כשיש לך נסיון.

עם ממוצע 80 במשפטים\רפואה באוניברסיטת תל אביב תצליח למצוא ב-100% התמחות ואפילו מצוינת,

בלי לשלוח 300 קורות חיים ולעשות עבודות בבית ולקרוא ספרי הכנה.

לגבי הטיימינג - מניות של חברות בסקטור הטכנולוגי התפוצצו במשבר.

הציבור צורך יותר ויותר באמצעות הדיגיטל.

אני רואה גם שחברות לא מפסיקות לגייס. אני מניח שרק, או ברוב גדול מתכנתים מנוסים.

אני אפילו לא מדבר על מקרים של חברים בוגרי מכללה שתקועים כבר הרבה זמן בלי עבודה כלשהי בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 06:20
יש דרישה רבה לבוגרי מדמ"ח, אי אפשר לנחש מה הבעיה ספציפית אצל חברים שלך (כל החברים שלי מצאו אחלה עבודות).

*אני מדבר בשנה נטולת קורונה, לא יודע איך נושא הקורונה משפיע, ייתכן שזה בגלל זה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 06:47
בתור בוגר מכללה לא היה לי נורא קשה למצוא משרת פיתוח ראשונה אבל בשכר נמוך יחסית. משהו שנע בין 7-9 ברוטו

גם בתוך סטודנט ואז בתור בוגר במשרה הראשונה פחות הסתדרתי בגלל אחד המנהלים ועזבתי מיוזמתי

לאחר חודשיים וחצי בערך מצאתי עוד משרה שם עבדתי 3.5 שנים גם

ואתמול חתמתי על חוזה בחברה אחרת בשכר של 16000 אבל עם תנאי של חצי שנה

מקווה שזאת לא טעות.. מבחינתי זה ממש לקחת סיכון לעזוב מקום דיי יציב בתמורה לסיכוי לקבל פי 2 בברוטו אם אעבור את חצי שנה בתנאי

לאחר חיפוש של חודש תוך כדי עבודה עם שתי רעיונות בלבד

רחוק מ 30000 אבל גם מעולה מבחינתי.. אולי בוגר אוניברסיטה יכול לדרוש ולקבל יותר
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 07:12
יש גם את adventofcode - משנת 2015... 25 ימים כל שנה.

עזרתי פעם לבחור שהשתחרר עם נסיון בקטע של פרסום קורות חיים וקצת הכנה למיקוח...

חתם על 16 עם מספר מדרגות העלאה עם תכנון ל-24 תוך 5 שנים.

פיתוח FULLSTACK.

"דגמתי" אותו אחרי שנתיים - היה ב-30K באותו מקום.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 07:56
ממה שאני רואה אצלנו, זה באמת קשה לגייס ג'וניורים עכשיו.

כשכל העבודה נעשית מהבית, פשוט קשה להדריך מהנדס שצריך כל כך הרבה עזרה (כל ג'וניור).

היה לנו מועמד אחד כזה עכשיו, ואז הוא גם אמר שגם אחרי הקורונה הוא רוצה לעבוד מרחוק חוץ מיום יומיים בשבוע.

אין לי ספק שזה היה מאריך את זמן ההכשרה מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 08:44
עברתי מקום לפני חצי שנה.

מזל שאני בעל וותק של X שנים.

כל הצוות עובד מהבית, פגשתי עד היום 3 אנשים מתוך 15.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 16:49
מזל טוב!
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 18:11
מעורר השראה והערצה

אשתדל מאוד קודם כל לסיים את חצי שנת הניסיון שנתנו לי ואז נראה מה יהיה..
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2020 16:29
מעבר מללמוד באונברסיטה כמה שיותר נחשבת ולהוציא ציונים כמה שיותר טובים,

מה אפשר ללמוד בשביל למצוא משרה ראשונה ביותר קלות?

לעשות פרויקטים? איזה? כמה? באיזה שפות?
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2020 16:44
איפה למדת אם אפשר לשאול?
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2020 18:33
מהיכרות עם בוגרי 4 האוניברסיטאות הגדולות, אני לא מכיר מישהו שמרוויח מתחת ל20.

בחברות Faang בכלל 25+ (מדובר על בוגרים חסרי ניסיון או שהיו במשרת סטודנט).

אני מניח שאתה צריך להתחיל לבקש יותר. כמובן שזה תלוי חברה ואולי בחלקם לא משלמים ככה.. מי יודע..

מה זה אומר מקום די יציב? חוץ מחברות הימורים, מקרים מאוד כלליים וכדומה, רוב האנשים עובדים מספר שנים בכל מקום עבודה.

כנראה שזה יותר פסיכולוגי, לעזוב מקום מוכר שהמשכורת נכנסת כל חודש ולא צריך לדאוג יותר מדי..
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2020 20:13
כל הכבוד להם..

אולי אני באמת לא יודע לבקש...

בכל מקה מדובר במפעל ייצור שמשלם מעט אז למצוא מחליף לרוב האנשים לא קל ויש עוד עקומת למידה שעל עובד חדש לעבור להכרת המערכת ספציפית בנושא פיתוח התוכנה מהצד שלי.

אני באמת לא יודע מה הם יעשו.. יכולים להביא עובד חדש ואין לי סיכוי להספיק להעביר לו הכל

או שיביאו עובד מיומן שיוכל לקלוט הכל מהר יותר ולשלם לו שכר בהתאם.. ובכל מקרה עם כל הכבוד זאת לא בעייה שלי

אני יעשה מקסימום שאני יכול לעזור עם מקסימום חפיפה אבל אני לא קוסם ומתכנת בלי ניסיון סביר שמבין עניין זה פשוט לא יספיק

ואני קודם כל צריך לדאוג לעצמי
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2020 21:46
איך הם הגיבו כשהודעת על העזיבה?

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

כל הכבוד על המהלך. אני זוכרת את ההודעות שלך בנושא העבודה שלך והשכר הנמוך באופן יוצא דופן ועל חוסר האמון שהיה לך בעצמך.

כל כך שמחה לשמוע שהצלחת להתגבר על הקושי להעז ולצאת מאזור הנוחות שלך או יותר נכון מאזור הפחד שלך.

אני ממש מרגישה שהפורום הזה היה כמו תהליך טיפולי עבורך ואני ממש ממש מקווה שזה יוביל אותך למקום טוב יותר (בלי קשר לעבודה הספציפית החדשה).

העבודה החדשה בהחלט יכולה להתברר כלא מוצלחת/לא נכונה עבורך/לא יציבה וכו׳. זה עדיין לא אומר שעצם המעבר היה טעות. הטעות היחידה תהיה אם שוב תתקע במקום שהוא לא טוב ולא נכון עבורך ואני ממש לא מדברת רק על השכר או מבחינה מקצועית. אלא על המקום הזה שבו הרגשת שאתה לא יכול לסמוך על עצמך. המקום הזה שאומר לך שאתה לא שווה מספיק בשביל שתוכל לעשות את השינוי. זה מקום מאוד רע והכי גרוע זה שככל שנשארים יותר במקום כזה/בתחושה הזו כך יותר ויותר קשה לצאת ממנו. כמו מעגל שמזין את עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2020 22:01
אין פה עניין של כבוד. נטו עניין של שכר שוק על משרה כלשהי.

הכל לומדים לאט לאט, הכל טוב.

כמו שאמרת, הם יעשו מה שהם צריכים ואתה תעשה מה שאתה צריך.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2020 22:25
תל חי
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2020 23:33
אז ההבדל בין השתלבות בשכר של 20+ לבין השתלבות בשכר של 7-8 היא אוניברסיטה מול מכללה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2021 02:47
ממש לא. אני בוגר מכללה ומרוויח 30+ יש לי חבר בוגר אוניברסיטה שמרוויח פחות.

שים את עצמך בנעליים של בעל העסק, אכפת לך מאיפה התואר או מאיכות(שבאה מניסיון) ונטו תוצאות? ברור שאופציה ב׳.

הבעיה זו במשרה הראשונה:

התואר משמש כמסננת לאיכות המועמד, בדכ תואר באוניברסיטה(שהם גם מוקדי המחקר) נחשב יותר קשה. לכן מועמד שסיים תואר בטכניון עם ממוצע 90+ כנראה יקלוט מהר את העבודה ויביא value רב לעסק. זה ממש לא אומר שבוגר מכללה יורד מאיכותו.

בדכ למשרות גוניור נשלחים עשרות קוחות חיים אם לא מאות, וכל פרט ייחודי ישר מושך את העין. בין אם זה ממוצע גבוה, הצטיינות , פרוייקטים וכן גם בוגר אוניברסיטה מול מכללה.

לאחר שצברת את הניסיון הראשני יותר קל להתקדם ולהתברג למשרות מפתח(כמו key).

בקיצור, בהייטק אין כללים שונים מכל תחום עיסוק אחר, תהיה תותח וייחודי בתחומך, כך הערך שלך יהיה גבוה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2021 13:41
כשאני עזבתי פעם מקום עבודה, נוצרה להם אותה בעיה. הספקתי לראיין בחורה שהחליפה אותי בתפקיד העיקרי, אבל הצטרפה בפועל אחרי שעזבתי. בנוסף היו מספר תפקידי משנה, לא פחות חשובים. הסיכום עם המנכל היה שאבוא פעמיים שלוש ליום עבודה שלם בהמשך, לחפיפות לפי צורך. וכך היה. לקחתי יום חופש מהמקום החדש, וחפפתי מה שצריך, כולל ״שעורי בית״ למחליפה. חומר מסובך, צריך ״לשקוע״. זה היה מאוד אפקטיבי. כל עוד זה באותה שנת מס זה לא יוצר שום בעיה, כך נאמר לי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2021 21:05
מזל טוב! ובהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2021 21:25
לא. ההבדל להערכתי הוא בכמות הראיונות שתקבל.

אני גם ג'וניור בוגר מכללה ומרוויח שכר מעל 20 בדומה לרוב חבריי לספסל הלימודים (ששיתפו אותי הנתון זה).

למעט בתי תוכנה לא מכיר חברות שישלמו למפתח פחות מ18 היום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2021 21:53
אני מרגיש שיש פער בין מה שאומרים פה בפורום המשקיעה לבין המציאות בחוץ.

כאן המציאות ורודה. כולם נכנסים לתעשייה, גם אם זה לא הכי קל. מתחילים ב-18-20+, ותוך כמה שנים מתקרבים לאיזור ה-30. אולי כי כאן האנשים מוכשרים יותר?

בחוץ המציאות אחרת. @Shaz יכול להעיד מפוסטים אחרים שקראתי שהוא הגיב בהם.

סטודנטים מאוניברסיטאות עם ממוצע טוב לפעמים לא מצליחים להגיע למשרות פיתוח. על מכללות אני לא מדבר בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2021 22:25
לא חושב שהטענה הרווחת היא שלהיכנס לתעשיה זה קל. זה דורש מאמץ. ברור שיש העדפה של הרבה מעסיקים לעובדים עם ניסיון. אני לא שותף לדעה שיש משקל גדול להיותך בוגר אוניברסיטה או מכללה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2021 22:44
אתה צודק לגמרי.

מכיר מקרים שסטודנטים מאוניברסיטאות עם ממוצע טוב לא מצאו עבודה והתחילו תואר שני.

צריך לבחון כל מקרה לגופו - יש כאלה שלא הסכימו לעבוד בשכר נמוך, יש כאלה שלא הסכימו לשנות מיקום גיאוגרפי, יש כאלה שלא הצליחו לעבור אף ראיון בגלל פאק באופי.

ממש לא הכל ורוד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2021 23:09
יש הרבה אגו, יש כאלה שאם זה לא חברה מפונפנת לא ישלחו קוח.

לא מסכים שאי אפשר למצוא, מי שבאמת רוצה מוצא.

תבדוק אותי-תלך לאלו שלא מצאו ותראה שהם לא מוכנים להתפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2021 23:49
בדקתי אותך עוד הרבה לפני. כן יש כאלה, שמתעקשים על חברות גדולות, כשניסיתי להבין למה - לא היתה שם תשובה טובה.

אבל יש גם כאלה שפשוט אי אפשר לעבוד איתם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2021 07:24
יש לי חבר בוגר מכללה שלמד איתי

המציאות שלו הרבה יותר ורודה בעניין הזה משלי אז לדעתי תלוי יותר בבן אדם מאשר במקום הלימוד
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2021 12:05
אז כל הזמן כותבים פה שזה תלוי בן אדם וכמה ערך הוא יכול לתת לחברה ופחות לתואר ואיפה התואר נעשה.

אז איך אפשר להיות הבן אדם שמצליח לקבל את המשרות ומצליח לתת ערך?

בהנחה ואין לי נסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2021 12:15
רק אציין שלא תמיד מדובר באותו האדם.

כדי לקבל משרות צריך לעשות שני דברים בצורה מעולה:

1. לקבל ראיונות עבודה

2. לעבור לפחות אחד מהם

מה צריך לעשות כדי לעבור כל אחד מהשלבים זה תורה בפני עצמה.

כדי לתת ערך כשאין לך ניסיון, הייתי עובד על פרויקטים אישיים מהצד, משקיע בלימודים וב-extracurriculars ומשקיע זמן בקורסים פרקטיים ביוטיוב או יודמי לדוגמה שיתנו לך ניסיון hands on.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 13:30
בדיוק כמו שנאמר פה:

כמה דברים:

- אם אתה מסיים עם ממוצע 80+, סביר להניח שתמצא עבודה. עדיין יש מיעוט שלא מוצא עבודה (בדגש על מיעוט).

- כשאין נסיון, יותר קשה למצוא עבודה - מסכים.

- אם אתה עם ממוצע נמוך מ80+, ניתן לצמצם את מספר הקורסים בסמסטר כדי לשפר את הממוצע., או שאפשר גם לחזור על קורסים כדי לשפר את הממוצע.

- כל מי שהוא סטודנט עם ממוצע 80+ יכול בקלות למצוא משרת סטודנט.

- אחרי שנה נסיון של משרת סטודנט כבר מאוד קל למצוא משרה מלאה לעבודה ראשונה.

- בחופשת סמסטר, אפשר לעשות פרוייקט צד כמו למשל אתר אינטרנט און אפליקציית אנדרואיד, תוך שימוש בעקרונות שמחפשים במשרות fullstack כמו למשל client-server כלומר שהאפליקציה מדברת עם שרת כלשהו. אם זה אתר - תפרסם אותו, אם זה אפליקציה, תעלה לplaystore.

כלומר יש כאן מתכון להשגת עבודה ראשונה בקלות:

תגיע לממוצע 80. אם קשה לך, תוריד קורסים. אם זה לא מספיק מהיר, תשפר קורסים. בכל חופשת קיץ תעשה פרוייקט צד כלשהו. הגעת ל80? כנס למשרת סטודנט. שמור על הממוצע. סיים ת׳תואר -> כנס למשרה מלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 13:42
כמה שנות ניסיון יש לך וכמה יש לאותו חבר?

אי אפשר להשוות תפוחים לתפוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 05:07
נכון, ומה שאתה אומר עוד יותר מחזק את הטענה שלי שאין קשר בשכר בין אוניברסיטה/מכללה ;)

יש עוד פרמטרים חשובים, בין היתר ניסיון כמו שכבר ציינת.

שכחתי לציין בהודעה הקודמת, ככל הנראה בוגר אוניברסיטה ירשה לעצמו לדרוש קצת יותר שכר במשרה הראשונה(גם פה לא תמיד זה די משתנה) וכתוצאה מכך ירוויח קצת יותר בהתחלה. לאט לאט זה מתייצב.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 10:55
על נושא אוניברסיטה/מכללה: היה לי עכשיו סשן עם מגייסת (חברת FANG). מסתכלים על לינקדאין (שלי) לחיפוש מועמדים וחותכים. הופיעו מעל מאה לפי מילות מפתח רלוונטיות למה שחיפשנו, ואז המגייסת מייד סיננה לפי מוסד לימודים. בע״פ אמרה ״נסנן מכללות״, אבל בפועל סימנה רק את אונ׳ ת״א והטכניון, כלומר מחקה את כל השאר. בהמשך רצה על השמות, ודילגה על מישהו ״לא 76״, כלומר ממוצע 76 היה נמוך מדי כדי שתתעכב 10 שניות לשאול אותי מה דעתי עליו בכלל.ֿ ואוו.

ה-״נסנן מכללות״ חזר גם בעבר, לא חדש לי, אבל זה היה סינון בעין, כלומר עוד היה סיכוי, לפי ניסיון, טיטל, חברה, תפקידים, אם משהו היה מתאים. כאן ממש סיננה תוצאות בחיפוש, כלומר גם אם יש לך 20 שנות נסיון בתחום, לא היה עוזר. מעניין. למדתי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 11:23
אני מניח שמדובר בתפקיד ג'וניור, אני מכיר לא מעט אנשים שעובדים בחברות FANG שהממוצע שלהם לא שיחק שום פקטור בקבלה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 11:48
תודה על שחיזקת את שנאתי לתחום בו אני עובד D:

אותה מגייסת, אגב, יכלה באותה קלות לבקש מאחד המתכנתים בחברה לכתוב לה קוד פייתון ששולף k פרופילים רנדומליים מתוך המאגר וזה היה מביא לה מועמדים איכותיים טיפה יותר (באופן זניח).
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 12:56
מי אתם אנשים שמציינים בלינקדין את העובדה שסיימתם אוניברסיטה בממוצע 76?

יש לך ביסוס לטענה הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 13:50
זאת בדיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 14:58
אם הבנתי נכון היא בדקה אותם offline, לא בלינקדאין (כנראה פנתה אליהם וביקשה שישלחו קו"ח וגליון ציונים). עדיין לא ברור לי איזה מהנדס מנוסה עונה בכלל למישהו שמבקש ממנו גליון ציונים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 15:40
@דורון אנקדוטה יפה.

לא ברור לאיזה תפקיד היא מחפשת.

יצא לי להתראיין לגוגל ואמזון ואני לא בוגר טכניון ות"א.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 23:58
לא חסרי ניסיון לחלוטין. דרג ביניים.

ביקשה שאוסיף אותה כאיש קשר, ואז נכנסה לראות את החברים שלי, והסתכלה שם. בהמשך מחקתי אותה. :-)

+1, מתברר. אל תעשו את זה.

מקווה שלא כולן ככה. סרט נע.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 00:06
למה שתמחק מגייסת שעובדת איתך בחברה?

אם הבנתי נכון לפי התשובה שלך היא כן רשמה 76 בפרופיל לינקדין. [לא משנה, ראיתי שרשמת את זה במפורש בתגובה שלך]
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 00:41
למה אני צריך אותה? רשימת האנשים זה רק כאלה שעבדתי איתם ישירות, יודע להגיד עליהם כמה משפטים לפחות. גם ככה זה מאות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 01:27
תמיד חשבתי שבלינקדין מאשרים כל אחד.

אני אישית מאשר כל אחד עם תפקיד דומה לשלי, אפילו אם לעולם לא פגשתי אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 02:28
אם כך, מה מונע מאנשים לשקר בלינקדאין איפה הם עבדו?

נראה לי אחלה פתרון :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 10:43
ממש לא. זה לא פח זבל. אני מאשר (ומבקש חברות) רק אנשים שעבדתי איתם ישירות, ושיש לי הערכה כלשהיא לעבודתם, ויכול להגיד עליהם 2-3 משפטים לפחות, במה הם טובים. זה אולי חצי או שליש ממי ששלח בקשת חברות מהאנשים שאני מכיר או עובדים איתי. לא מאשר אף אחד שלא מכיר.

לא מאשר אף איש כח אדם וכאלה. איך זה יעזור? תוך שנייה אתה במרחק 2 מכל אנשי ההיטק בישראל בערך, אבל מי שבאמצע לא יכול להועיל לתווך. אז למה זה טוב לי?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 10:43
-1

רעיון גרוע.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 13:16
זה היה בציניות.

לצערי אם הסינון בלינקדאין מתבסס על אוניברסיטה/מכללה בלבד לא מאוחר היום שבו אנשים ישקרו על מנת לקבל ראיון.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 13:28
בחלק ממקומות העבודה ידרשו ממך תעודת תואר וירצו לדבר עם המעסיק הקודם.

עם שקרים במקרה הטוב המועמד יוכל לעבוד איזה חצי שנה, לצבור ניסיון אבל השם שלו יעבור בין מעסיקי ההייטק בתור שקרן.

זו מדינה קטנה ולכן מסוכן לעשות מהלך כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 18:39
כמה צריך לדעת טוב לדבר באנגלית בשביל משרות תכנות? עם כתיבה אין לי בעייה
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 11:12
?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 11:24
בחברה אמריקאית זה היה מכשול רציני עבורי כל פעם שהייתי צריך לדבר עם חו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:27
צריך לדעת להסתדר מספיק טוב כשמציגים משהו. אבל לא צריך להגזים עם זה, לא נורא אם קצת נתקעים וקצת מגמגמים, מקבלים את זה בהבנה. ההיטק של אמריקה מלא בהודים, סינים, ועוד. קצת קשה להבין, אז מתאמצים, מדברים לאט, מציגים כאשר יש משהו כתוב ברקע, משתדלים לעבוד מסודר יותר, מכינים שקפים וטבלאות רלוונטיים, וכו׳. בד״כ לא מדובר באיזה brainstorm טלפוני, אלא ב-2 קבוצות, שכ״א מחזיקה צד של משהו, וצריך להסתנכרן. ואז השיטות שכתבתי עובדות. מגדירים מי מציג, מה מציג, ומתכוננים אפילו אם זה נראה מיותר.

אם זה דיון פתוח אינטרקטיבי, זה לא עובד בכלל דרך הטלפון, צריך לטוס, לדבר פנים מול פנים, לשבת על בירה בערב, אוי... :'(
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:33
כל מה שכתבת נכון, אבל בתור פרפקציוניסט אני מרגיש די מטומטם כשזה קורה לי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 15:11
בחיים לא אמתו אף פרט בקו"ח שלי עם שום גורם כלשהו.

תכל'ס הוא יכל כולו להיות שקר אחד גדול :roll:

בסדר, אמון זה דבר חשוב בסך הכל...
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 22:13
מנצל את השרשור לשאלת... הייטק.

לאנשי ה-FAANG בקהל - האם כדאי להתמקד בשפה מסויימת לראיון עבודה אצלכם?

ביום יום אני כותב:

70% Javascript

30% Java

ויש לי ניסיון מועט בפייתון.

חושב להתכונן בחודשים הקרובים לראיון עבודה ב-FAANG ומתלבט באיזו שפה להתמקד כשאני פותר תרגילי אלגוריתמיקה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 09:32
האם למישהו יש את הספר The Algorithm Design Manual ומעוניין להשאיל?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 01:08
כל השרשור הייטק הזה מדבר על תוכנה בלבד.

תגידו, חומרה נחשב גם (-; יש בפורום הזה אנשי חומרה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 01:35
אני בעיקרון בחברת חומרה. עדיין הייטק
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 16:39
כן. יש.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 22:40
אותו הדבר אצלי
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 22:42
איך אתה יודע? - הם תמיד יכולים לברר מול הממליצים שנתת
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 22:59
בתחום שלי מעולם לא שמעתי על מעביד שקיבל מועמד על בסיס המלצות בכתב בלי לוודא מול חלק מהממליצים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 23:02
עשרות פעמים בירורו מולי המלצות כי ראו שאני מקושר למועמד מסויים, עם או בלי ידיעתו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2021 07:30
???

זאת כבר פגיעה מזעזעת בכבודו של המעומד, אני הייתי שמח שהממליץ יודיע לי כשזה קורה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2021 09:24
המגייסות (כ"א) שואלות את המועמד מי הוא מכיר בחברה, ואז עוד שאלה כללית אם יוכלו לברר תוך שמירת סודיות איתם וגם עם אחרים. לפעמים יש 20 איש כאלה, בין 2 חברות גדולות. תגיד שלא, זה בעיה, יראה שאתה מסתיר, ממש ממש לא ממליץ.

האם אספר למועמד? אם זה מישהו שאני מעריך, אז ברור. גם אם הוא לא חבר. אם זה מישהו שלא לגמרי זוכר, כי עברו 5-10 שנים, אז אסביר למגייסת את זה בדיוק, שלא יראה התחמקות, שעלולה לפגוע בסיכוי שלו. פגיעה תהיה אם גם אחרים לא זוכרים או מתחמקים.

אם זה מישהו שלא מעריך, לא אספר לו. נדיר, כי בדרך כלל לא אאשר אותו ללינקד אין מלכתחילה. @sogi שאל פעם אם מאשרים חברות לכולם בלינקד אין, ולא, לא אאשר למישהו שלא אזכור, כי דיברנו פעם 5 דק, או שהעבודה איתו היתה על הפנים. בטח לא אאשר למישהו שלא מכיר, או למגייסות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2021 14:49
אם השאלה עדיין רלוונטית

לרוב החשיבות היא להגיע לראיון כשאתה שולט לפחות בשפה אחת שאתה מרגיש נוח לבצע ראיונות בה, אלא אם סוכם מראש (דבר שכמעט ולא קורה).

בנוסף, תהיה עם ראש פתוח לעבור לשפה אחרת אחרי שהתקבלת, כי הרבה פעמים מחפשים איש פיתוח ברמה גבוהה ולא בהכרח בשפה ספציפית.

מקור - עובד ב-FAANG כמתכנת, ומראיין לעיתים.