⬅ חזרה לאינדקס

מסחר יומי

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2019 18:27
התחלתי לסחור במיטב דש טרייד .

בנתוני הוראה הוא מבקש ממני למלא את הפקודה הרצוי -

קנייה / מכירה .

תאריך התחלה / תאריך סיום

כמות מחיר אחוז שינוי שווי (שח)

וסוג הוראה

אני רוצה לקנות שני ניירות ערך ולהחזיק אותם לטווח הרחוק בלי להתעסק בזה ביום יום , פעם בחודש להזרים עוד סכום כסף ולבצע איזון כל פרק זמן .

השאלה שלי היא כזאת - האם אפשר להחזיק את אותו נייר למשך תקופה ארוכה, בלי צורך לבצע כל פעם מחדש הוראה של קנייה ? נגיד לשים תאריך התחלה מחר ותאריך סיום בשנת 2025 ?

האם בכל יום מסחר יש מכירה וקנייה מחדש של הנייר ערך?

את השאלות האלה אשאל גם מחר את המוקד שירות של מיטב דש, פשוט הוא סגור בשעות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2019 18:29
אני לא כל כך מבין את השאלה. בכל פעם שאתה מזרים כסף אתה צריך לקנות עם הכסף הזה את הנייר שאתה רוצה. מה שקנית שלך ואתה לא צריך לעשות עם זה כלום עד שתרצה למכור.

תאריך ההתחלה הוא אולי של ההוראה שאתה נותן. ברגע שההוראה התבצעה זה כבר לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2019 18:32
מחדד את השאלה ,

אני רוצה להחזיק נייר ערך לטווח רחוק ואני לא מבין כלכך איזה פקודות מסחר לתת ואיזה תאריך סיום לרשום
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2019 18:41
נראה לי שהתבלבלת, התאריך סיום שאתה צריך לכתוב שם זה התאריך שהפקודה שלך תהיה פג תוקף ולא תתבצע. תאריך ההתחלה זה מתי הפקודה תכנס לתוקף.

ברגע שקנית, אתה יכול להחזיק את הנייר עד מתי שאתה רוצה.

בניירות סחירים הכי פשוט זה להשתמש בפקודה MARKT והקנייה תתבצע בד"כ מיידית, שזה אומר ברגע שתאריך ההתחלה של הפקודה שלך הגיע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2019 18:45
הבנתי מזה תאריך פקודה , לא הבנתי מזה תאריך סיום ומזה אומר "הפקודה שלך תהיה פג תוקף ולא תתבצע".

אשמח אם תוכל להסביר לי כמו לילד בן 6 טיפה יותר לעומק
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2019 18:56
מרגע שרכשת את הנייר, הוא שלך, עד שתמכור. תוקף הפקודה לא קשור לתוקף ההחזקה שלך בני"ע.

משמעות תוקף הפקודה, היא רק לפעולה שאתה מעוניין לבצע (קניה/מכירה). למשל, אני יכול לתת פקודה לקנות ivv אם יגיע ל290$ בעשרת הימים הקרובים. אם זה מה שהגדרתי, אחרי עשרה ימים אם זה לא קרה הפקודה תבוטל, ואם זה יקרה בעוד שנה לא תתבצע רכישה אוטומטית.

מה שאתה מחפש זה פקודת מרקט או לימיט (mkt, lmt)
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2019 18:57
מאוד פשוט.

אין קשר בין זמן אחזקת הנייר לבין זמני הפקודות.

תאריך תחילת\קבלת פקודה אומר ממתי הפקודה שלך תשלח לבורסה ותקלט במחשבי הבורסה.

במידה והפקודה לא מבוצעת (כי אין מישהו שהסכים למכור במחיר שרצית לקנות) , אזי הפקודה לא תתמלא ובסוף כל יום מסחר כל הפקודות נמחקות, וביום אח"כ הברוקר יזרים עוד הפעם את הפקודה שלך עד התאריך סיום, שבו גם אם הפקודה לא מולאה הברוקר כבר לא יזרים את הפקודה כל יום מחדש.

במידה שהפקודה מולאה אזי אתה מחזיק בנייר ואין יותר פקודה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2019 18:58
נניח שאתה רוצה לקנות "תכלית כל העולם". אתה יכול לתת פקודת לימיט בשער 152 כלומר אתה תקנה את הנייר רק אם הוא בשער 152. אם אין מוכר בזמן הזה ב152 או פחות הפקודה "תשב" בספר הפקודות עד שמישהו ישלח פקודת מכירה ב152, או עד שיתום תוקף הפקודה.

כמה זה תוקף הפקודה? תלוי בך. את זה אתה מגדיר בתאריך סיום. אם אתה מגדיר את התוקף כהיום, אז זה אומר שאם היום לא הייתה אף פקודת מכירה ב152 מחר תצטרך לתת מחר פקודה חדשה. אם תגדיר תוקף עד ל1/9/19 אז זה אומר שהפקודה תשב בספר הפקודות (לא באמת, אבל מספיק קרוב) עד שתגיע פקודת מכירה ב152 או עד 1/9/19 (המוקדם מביניהם.

בגדול למשקיעים כמונו על פי רוב אין טעם להתעסק עם זה. פשוט לתת פקודה בשער ההיצע (או מרקט) וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2019 19:00
הבנתי , תודה רבה !