⬅ חזרה לאינדקס

עמלות מסחר בקרן השתלמות IRA דרך מיטב עם IBKR כברוקר מבצע

🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 14:03
אני בוחן פתיחת קרן השתלמות בניהול אישי דרך מיטב, כשברוקר הביצוע בפועל הוא Interactive Brokers, עבור תיק של כמה מיליוני ₪.

חלק מהתיק יוקצה למסחר אקטיבי עם כמות פעולות לא קטנה במהלך השנה.

קיבלתי ממיטב תעריפון “מחירון” שכולל בין היתר:

עמלת קנייה/מכירה במניות ארה״ב בסנט למניה עם מינימום גבוה לעסקה $10 - זה מטורף!

מרווח המרה גבוה יחסית ש"ח לדולר מרווח של 2.1 אגורות

עמלות טיפול בדיבידנדים

לפני שאני נכנס למו״מ מולם, אשמח לשמוע מנסיון של אחרים:

אילו עמלות הצלחתם להשיג בפועל על:

קנייה/מכירה של מניות/ETF בארה״ב (סנט למניה / מינימום לעסקה)

המרת מט״ח ש"ח לדולר

דיבידנדים / הטבות / תפעול שוטף

האם בתיקים גדולים (מיליון ₪ ומעלה) קיבלתם הנחות משמעותיות מהמפורסם במחירון? ואם כן – באיזה סדר גודל?

האם יש לכם טיפ לניהול מו״מ מולם (מה לבקש, על מה להתעקש, איפה יש הכי הרבה “שומן”)?

תודה רבה מראש לכל מי שמוכן לשתף מספרים/אחוזים (גם בטווחים) – זה מאוד יעזור לכיול הציפיות לפני סגירה מולם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 10:50
אף אחד כאן לא מנהל חשבון ira במיטב עם ibkr?

מפתיע
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 11:11
במיטב אבל עם פועלים. גם שם 10$ לקניה/מכירה מניות חו״ל. אכן מטורף ומעצבן. משתדל לא לעשות יותר מדי פעולות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 11:16
זה גבוה בצורה מוגזמת, ניסית להוריד את העמלה / לשלם סכום קבוע?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 12:05
היה לי תיק IRA אצלם של קרוב ל 1 מליון ש"ח. הפרמטרים היו דומים (מרווח המרה 2 אג') ומינימום 10 $ (עם מיטב טרייד). השירות גרוע (כמו בכל הברוקרים בארץ). אין הרבה בסיס להתמקחות כיוון שיש בארץ מעט נותני שירות אמינים של IRA. שאלה: האם כל המליונים בקרן ההשתלמות פטורים ממס או שהפקדת מעל לתקרה ואז רק חלק מהם פטורים ממס. עבור כסף שהוא אחרי מס - אין סיבה להשקעות דולריות בארץ, אלא דרך ברוקר אמריקאי (IB וצרלס שוואב) שם העמלות זניחות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 12:11
ניסית להתמקח איתם?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 12:49
כן הרבה, כולל הגעה לשכבה "מנהלת" - והרגשתי שהם די מבינים את המצב בשוק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 14:27
רוב הכסף אצלי במדדים דרך קרנות שקליות. זוכר ששם העמלות לא רעות. היתרון במסחר חו״ל שאין את העניין של מס ירושה, החסרון זה המרת הדולרים ועמלות הקניה/מכירה. כמה אתה משלם על הצבירה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 16:08
אצלי רב הכסף מנוהל עם לאומי כברוקר עכשיו אני רוצה להסיט חלק מהכסף לibkr כברוקר עבור מסחר דרך api.

הבעיה שנתקלתי בה כרגע זה עמלת מינימום של $10 בארצות הברית שזה דיל ברייקר מבחינתי, מנסה להוריד למשהו יותר נורמלי.

מישהו סוחר עם ibkr בira ומשלם פחות מ$10 לפעולה בארצות הברית?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 16:20
השאלה היתה כמה דמי ניהול אתה משלם על הצבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 16:32
0.2 אבל רוצים להעלות ל0.35 לכל כסף חדש שיופנה לibkr
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 17:19
ואם תמשיך בלאומי יישאר 0.2? כל כך חשוב לך ה API ? למה לא תעשה את זה בתיק הפרטי וב IRA תדגור על מניות/קרנות לטווח ארוך?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2025 15:29
כן.

מישהו מכיר עוד בתי השקעות חוץ ממיטב שמאפשרים לסחור עם IBKR בIRA?

גלובלנט לא מאפשרים.

@FIYaacov אולי אתה יודע?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2025 20:56
נראה לי שחבל על הזמן שלך.

תעריפי הברוקר זה משהו שנסגר בין חברת הגמל לבין הברוקר והוא אחיד לכל הלקוחות של אותה חברת גמל

לפי המחיר שפרסמת נראה שהברוקר שלך הוא לא IB אלא מיטב. הם פשוט עובדים עם התוכנה של IB אבל המחירים הם של מיטב.

לדעתי כל חברות הגמל יעבדו עם אינטר-קפריסין אם תתעקש מספיק (וכנראה שתקבל שם את התעריפים הרגילים של אינטר-קפריסין, שזולים בהרבה מהתעריפים של מיטב -השקעות)