⬅ חזרה לאינדקס

חומת בטון לצורך בנית ממד השתתפות בין שכנים

🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 00:04
שואל בשביל חבר - חזי.

לחזי יש שכן, בינו לבין השכן יש גדר חיה ישנה, קיימים השלמות של במבוק במקומות שהגדר החיה קצת קרחת.

לפני כשנתיים וחצי, חזי פנה לשכן והעלה רעיון להקים גדר חדשה, על מנת לשמור על חציצה מלאה בלי קרחות, הכוונה הייתה לגדר ברזל פשוטה, או במבוק לכל אורך הגבול.

השכן לא גילה התלהבות וחזי לא התעקש על גדר חדשה היות והענין לא היה מאוד קריטי.

כעבור שנתיים או שלוש, השכן של חזי, החליט כי ברצונו לבנות ממד, לצורך כך הוא נדרש להקים חומת בטון.

כעת השכן מאוד מעוניין להקים חומת בטון (על מנת שיוכל לבנות ממ"ד) ומבקש מחזי להשתתף בחצי מההוצאות על הקמת החומה.

חזי מעוניין בגדר, אך לא רוצה להשקיע הרבה בגדר, במיוחד כשמדובר בגדר באורך 20 מטר.

מה הנוהג במקרה זה, האם על חזי להשתתף בחצי מהוצאות הגדר (מבטון) על אף שהוא מעוניין בגדר פשוטה וזולה?

בנוסף, לחזי אין ממ"ד ואינו מתכנן לבנות ממ"ד או לבנות בשטח בכלל.

היחסים בין חזי לשכן טובים ואין ויכוחים או מריבות והוא מעוניין לשמור על יחסים טובים, אך להימנע מהוצאות שאינו חייב בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 00:32
חזי פטור לגמרי

אין חוק שמחייב לבנות גדר

וודאי שלא בטון

והיה בעתיד חזי ישתמש בגדר בטון יצטרך לשלם לשכן חצי ממה שעלה לבנות את הגדר
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 06:52
האם לחזי יש ממד?

האם ירצה ממד בעתיד?

האם יש גובה מוגדר לחומת הבטון, או שנגיד "חצי מטר ~ מטר" בשביל הממד ומעל זה גדר ברזל עד הגובה המקסימלי?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 07:12
זה:

עדין לא ידוע, אבל גם חצי מטר לאורך 20 מטר, לא יהיה זול.

גם יש הפרשי גובה בין השטחים כך שכל העסק לא זול.

חזי יצטרך לבקש עוד פרטים, אולי ניתן לבנות חומה באורך של כמה מטרים בלבד (אולי אף בגובה נמוך), אבל זה יראה מוזר שיש חומה רק על חלק מגבול השטח.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 08:29
חזי לא מחוייב לגדר בטון כמו שאינו מחוייב להקמת גדר זהב אם כך היה רוצה השכן. הוא כן מחוייב לחצי מהעלויות של הקמת גדר בסיסית, כזאת המקובלת באותו ישוב.

זה לא סותר שרצוי להגיע להסכמה עם השכן על העלויות וחלוקה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 08:39
בהרבה מקומות בארץ אסור לבנות ממד בדיוק על הגדר, ודורשים כמה מטרים בין קו הנכס פנימה, אז לא בטוח שזה בכלל חוקי מה שהשכן עושה. אני אישית לא הייתי משלם על זה במקרה הזה
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 08:42
לא שמעתי אף פעם על דרישה כזאת, גם לא קשר לממ"ד.

מדוע הוא נדרש?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 09:26
זה שהשכן לא מחוייב, אני מכיר.

השכן שלי לא הסכים לבנות איתי גדר (הגבהה של הגדר הקיימת).

הוספתי גדר רק בצד שלי (צמוד לברזלים שהוא הקים בזמנו)

ואז בשביל טופס 4 הוא המציא למפקח הבניה של העיריה ש-"אני לא הסכמתי לבנות, אבל לא ויתרתי על זכותי שיעשה טיח בצד שלי"

בקיצור - הוא סבל במשך שנתיים לראות גדר לבנים (כמו עזה, כהגדרתו)

מאז רואה גדר בצבע אפור (כמו גדר הבטון שלו) ואיפה שלא ניתן היה להגיע לטפל בגדר (עצים צמודים מהצד שלו) - בעיה שלו.

לגבי "יחסים טובים עם השכנים" - עד כמה שידוע לי... יש סיכוי טוב יותר לגלות ש - פיית השיניים קיימת.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 09:49
גם אני לא, נשמע לי כמו BS.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 09:49
אני מנחש שהממ"ד המתוכנן אמור לשבת ממש על קו הגדר בין המגרשים.

ולכן אותו מקטע של קיר יהיה בטון.

ואז הוא רוצה כבר לעשות לכל האורך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 10:43
לא ברור באמת.

כנראה שחזי יצטרך להבין מאיפה נובעת החובה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2025 00:27
אני חושב שזה נכון שבעתיים דווקא בבתים פרטיים סמוכים לעומת שכנים בבניין דירות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2025 09:59
רוב השנים אני חיה בבית פרטי ורוב השכנים שלי, בכל ישוב שהיינו, הפכו לידידים שלנו.

אבל מספיק שיש שכן אחד עושה צרות כדי להרגיש טעם רע.

אני חושבת שההבדל לעומת שכנים בבניין הוא סוג הצרות. יותר ויכוחים על גבולות וניסיונות הגדלת שטח מטופשים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2025 10:36
לא מידע מוסמך, אבל הבנתי מחבר שסיים לבנות בית קרקע לאחרונה שאם אין הפרש במפלסים בין המגרשים - ניתן לקבל טופס 4 גם בלי גדר בכלל. אם יש הפרש מפלסים, שני הצדדים מחויבים לבנות קיר בטון בגובה של לפחות ההפרש בגובה, כדי שישמש כקיר תמך (ומעל זה אפשר לעשות מה שרוצים) לצורך טופס 4.

נשמע שהבתים כבר מאוכלסים ולכן חזי לא אמור להיות מחויב לבנות שום דבר ובטח לא לשלם עם זה. גם לא ברור מה הקשר בין גדר לבין ממד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2025 11:34
יתכן שאם הממד קרוב לגדר ויש הפרש מפלסים, אז הממד מוסיף כובד עצום על הקרקע ויכולה להיגרם גלישה או התמוטטות של קרקע מהמגרש הגבוה לנמוך.

ולכן בניית גדר בטון שתהיה קיר תומך יכולה לסייע בשימור יציבות הקרקע.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2025 13:22
כן השכן של חזי נמצא במגרש הגבוה, מה שאתה אומר נשמע הגיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 12:20
זה נדרש אם לממד תהיה דלת נפתחת לחצר, למשל אם הוא רוצה להשתמש בו בשגרה בתור מחסן או יחידה נפרדת, לפי תקנות פקע"ר חייבים מול דלת ממד קיר הדף.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 16:41
אם ככה נשמע (בהגיון שלי, לא מכיר את הנושא) שזה אחריותו של השכן והוא צריך לעשות את זה
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 21:20
נכון.

אבל חזי כבר אמר בעבר שהוא מעוניין בגדר (לא בחומה).

חושב שראוי שחזי ישתתף בעלות של החומה, אבל במחצית הסכום שעולה גדר פשוטה.

על מנת לשמור על יחסים טובים עם השכן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2025 19:30
חומה זה לא קיר תמך, אם הדרישה היא לקיר תמך אז למעשה הקיר צריך להיבנות בשטח הנמוך של חזי כדי לתמוך במפלס הגבוה של השכן. ייתכן שיש חלופות קונסטרוקטיביות כמו חפירת יסודות עמוקים יותר או חפירה בשטח של השכן והקמת קיר תמך שם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2025 19:32
גם לזה יש חלופות כמו התקנת דלת הדף רסיסים עבה יותר ויקרה יותר מדלת רגילה של ממ"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2025 19:37
נכון, דלת עובי כפול, אבל אנחנו לא מתכננים לשכן של חזי את הממד, רק ניסינו להבין מדוע הוא מעוניין להקים מול הממד קיר ודווקא מבטון
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2025 02:53
יש לך הרבה חברים בקטע של נדל''ן ;)
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2025 06:56
כן, מזמן ראיתי שזה כאב ראש,ויתרתי על התענוג לעצמי.