⬅ חזרה לאינדקס

החזקת ניירות ערך בישראל בזמן רילוקיישן

🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2025 14:55
שלום לכולם, אני כנראה אעשה רילוקיישן בחודשים הקרובים מטעם העבודה לארה״ב, כחלק מההכנות ועל מנת שאוכל לפתוח חשבון בחו״ל ביקשתי מכתב המלצה מהבנק, אבל אז הבנק הודיע לי שבעקבות המעבר אני לא אוכל יותר להחזיק ניירות ערך בחשבון שלי (אני יודע שזה לא חכם בכל מקרה מבחינת עמלות, חלק מהניירות ערך שם כבר הרבה זמן, לפני שידעתי יותר טוב), מכיוון שאני לא רוצה לממש ולשלם רווח הון, מישהו נתקל במצב דומה או יודע אם יש גוף פיננסי אחר שמוכן להחזיק ני״ע לישראלים ברילוקיישן ושאפשר יהיה להעביר אותם אליו, יש לי חשבון באינטראקטיב, אבל אני מאמין שאני לא אוכל להעביר אליו לדוגמא ני״ע כמו בלאקרוק S&P 500 שנסחר בארץ או מניות ישראליות, תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2025 15:02
תצטרך להמיר את זה לגרסה דולרית ואז להעביר. יעלה לך סדר כדול של כמה עשרות דולרים לעשות את ההמרה בבנק שלך.

ברגע שאתה לא תושב ישראל, דווקא תוכל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2025 15:07
במקרה של התנתקות מתושבות המס בישראל (לא יודע האם זה המקרה כאן), אאל"ט בכל מקרה זה נחשב אירוע מס כביכול מומשו הניירות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2025 15:24
נקודה מצוינת, בפועל דוחים את אירוע המס למועד המכירה בפועל ועושים חישוב רווח לינארי בישראל, אך ארה"ב לא תמיד מכירים במס הזר ששולם בישראל עקב כך וזה עשוי להוביל לכפל מס (חוקי). עוד נקודה שלא ברורה זה יכולת האכיפה של מדינת ישראל באם הניירות נמצאות בברוקר זר.

רצוי לבחון, בתלות בזמן המעבר והסטייט אליה עוברים ואחוז המס שם, מכירה של כלל התיק עוד לפני המעבר.

במעבר לתמיד + מדינה עם אחוז מס גבוה (ניו יורק/ניו ג'רזי/קליפורניה), הרבה פעמים יוצא שכדאי למכור לפני המעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 11:18
האם לא צריך / אפשר קודם לשלם מס בארה"ב על מלוא רווחי ההון? (לפני הגשת הדו"ח בישראל).
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 11:20
אפשר, ישראל עדיין יטענו שאתה חייב להם את המס היחסי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 12:04
תודה.

אם אני מבין נכון יש מצבים שארה"ב לא מכירה בסעיף 26 לאמנה ו/או בהוראות הדין הפנימי - לגבי רווחי ההון היחסיים ששולמו בישראל?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 12:23
לפי האמנה ארהב לא אמורה להכיר במיסים ישראליים על רווחי הון. השאלה היא, האם ישראל תוותר לגמרי על מיסי היציאה בגלל האמנה.

(אם אני זוכר נכון, לפי עמדת רשות המיסים ישראל עדיין תגבה את מס הכפל (סהכ הגיוני. אחרת ברוב המקרים 100א לא יחול). אולי בית המשפט ייפסוק מתישהו אחרת...)

(נראה לי שחוקקו את 100א בצורה שלומיאלית... אני חושב שהפתרון היותר פשוט מבחינת ישראל, היה לחוקק את זה כך שממסים כברירת מחדל בעת ניתוק התושבות, ומי שלא משלם בעת ניתוק ורוצה לדחות את המס למכירה, מוותר על זכויותיו לפי האמנה)
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 12:57
In accordance with the provisions and subject to the limitations of the law of the United States (as it may be amended front time to time without changing the general principle hereof), the United States shall allow to a citizen or resident of the United States as a credit against the United States tax the appropriate amount of taxes paid or accrued to Israel

האם לפי הסעיף הזה של האמנה - ארה"ב לא אמורה לאפשר לתושב מס של ארה"ב (תושב מס ישראל לשעבר) לקבל זיכוי? (אלא אם כן יש משהו בדין הפנימי של ארה"ב)
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 13:08
בהחלט צודק - הבעיה שזו מכירה רעיונית ואנשים לא רוצים ו/או קשה להם לגייס כסף לממן מכירה רעיונית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 13:11
פספסת את הסיפא

השאלה אם "מותר" לוותר על זכויות לפי אמנה. יש פה פתח בעייתי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 13:56
לא. הסעיף הזה מסדר את זיכויי המס לפי כל הסעיפים הקודמים באמנה. סעיף 15 נותן זכות מיסוי בלעדית לרווחי הון ממניות (במקרים רגילים) למדינת התושבות. במקרה שלנו, בשנת המכירה הנישום הוא תושב ארהב לפי האמנה ולכן יש להם זכות מיסוי בלעדית. (מבחינת הדין הפנימי, זה רווחי הון ממקור אמריקאי, כך שאי אפשר לדרוש זיכוי מס זר. רק אם סעיף 15 היה קובע שלישראל יש זכות מיסוי (בניגוד לדין הפנימי בארהב), אז סעיף 26 היה מתיר את המס הישראלי כזיכוי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 14:09
נראה לי פחות בעייתי מהמצב הנוכחי :)

אמנות לא קובעות באופן מוחלט שלא יהיה מיסי כפל. במקרה שכל מדינה חושבת שיש לה זכות מיסוי, יש תהליך להידברות בין המדינות, אבל אין חובה שיגיעו להסכמה ולשניהם יש זכות למסות מה שנראה להם נכון לפי האמנה. אם מישהו בחר מרצונו החופשי לדחות את המיסוי בישראל, נראה לי שברור ש2 המדינות יכולות למסות אותו. האמת היא שנראה לי שאני סתם מסתבך... אאלט החוק יכול גם להגדיר במפורש ש100א לא נדחה מפני האמנה וזהו.

(בארהב, כשחל מס יציאה ורוצים לדחות את זה (לגבי נכסים ספציפיים שאפשר לדחות) לשעת המימוש, חלק ממה שחותמים ב טופס 8854 זה שמוותרים על זכויות לפי אמנה)

(אפשר אולי לנסח את החוק גם כך שחיוב המס הוא בכל מקרה בזמן ניתוק התושבות ורק שניתן לשלם ולחשב את המס החייב בעת מכירה עתידית)
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 12:07
תודה.

מה היה המצב אם הדין הפנימי האמריקאי היה קובע שניתן לקבל זיכוי ממס בגין מסי יציאה ששולמו למדינה זרה, והאמנה היתה נשארת כפי שהיא.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 18:39
צריך כאן כמה הנחות נוספות... בגדול, הדין הפנימי האמריקאי מתיר זיכוי מס זר כשההכנסה ממקור זר. אז בדוגמא שלך, נניח שהדין האמריקאי אומר שרווחי הון מנכסים שהוחזקו לפני שהנישום נהייה תושב ארהב נחשבים הכנסה זרה.

אם זה המקרה, ניתן בארהב לקבל זיכוי מס זר (בהנחה שישראל ממסה אותך ולא חושבת שאתה פטור לפי האמנה).