⬅ חזרה לאינדקס

האם מותר לבקש משוכר פוטנציאלי

🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 16:49
האם יש מניעה משפטית לבקש משוכר פוטנציאלי את ה

דוח credit score מאתר creditdata

ואם זה מפסיק מייצג את האיתנות הפיננסית שלו?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 17:36
מותר לבקש, לא חובה לתת לך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 18:07
לא חובה זה בוודאי ואז בעל דירה שה חשוב לו יבחר בשוכר פוטנציאלי שכן מוכן...

בכל מקרה זה כלי ניבוי אחד לברר איתנות פיננסית ולא מחייב שמי שאיתן היום יהיה איתן מחר.

ישנן דרכים נוספות אלגנטיות יותר (וכמובן הוא לא מחוייב להסכים):

1. הצגת 12 תשלומים אחרונים ששילם לבעל הדירה הקודם.

2. לבקש בנעימים לשוחח עם בעל דירה קודם.

מי שיגמגם לבקשה לגיטימת זו לדעתי אז יש סיבה לדאוג.

אני למשל כשוכר מיד אסכים עם חיוך להציג 12 תשלומים אחרונים לבעל הדירה הקודם וכמובן שישוחחו בכייף.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 18:32
הדוח מציג עד 10 שנים אחורה צ׳קים והוראות קבע שלא כובדו, לא רק 12 חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 18:45
איך תדע שזה באמת בעל הדירה ולא חבר של השוכר הפוטנציאלי שמתחזה להיות בעל הדירה שלו?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 20:55
לא התכוונתי לדו"ח אלא לתדפיס שיקים מהעו"ש.

וכפי שרשמתי בעבר -

אם למתעניין יש חשבון בבנק הדואר - לברוח!!!

!!
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 20:58
בשלב המו"מ המחויך עת נפגשים להגיד ל"כמעט שוכר" אני בטוח שאתה חיובי וכו' אך בשביל להיות שקט ב110% ולא רק ב100% אשמח אם נרים טלפון לבעלת הדירה לרגע".

בקצרה, הפתעה באלגנטיות.

תגובתו בשנייה הראשונה לבקשה תחשוף המון עוד לפני צליל החיוג...
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 21:37
כל עוד השוכר והמשכיר מסכימים על משהו שהחוק אינו אוסר, זכותם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2025 14:29
מסכים שזה יפתיע את התמימים, הרמאים המתוחכמים יגיעו מוכנים, בדיוק כמו לראיון עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2025 14:34
תמיד תזכרו שיש שני צדדים לכל מטבע, בעל הבית מחפש שוכר אמין והשוכר מחפש בעל בית יציב נפשית
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2025 18:15
אתה מרמז שזה לא סביר לבקש את המסמך credit score?

כמשכיר אני צריך לבדוק כך או אחרת את האיתנות הפיננסית של השוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2025 23:20
לא, זה לא סביר.

אני אישית גם לא מסכים לבקשות הזויות כמו תלושי שכר אחרונים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 00:03
זכותו לבקש, זכותך לסרב.

הוא שיחליט על רכושו (שעלה לו ביוקר + מקור הכנסתו ) : מי ישכיר אותו ממנו בסופו של דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 00:04
בעל נכס שבודק איתנות שוכר לא מעיד על אי יציבות נפשית.

לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 00:12
גם שוכר צדיק למחר ישדוד בנק וייכנס לכלא שלא יהיה לך אם מי לדבר..

אין לזה סוף.

בכל זאת -

מספר כלי ניבוי וסינון.

לגוף הערתך -

לבקש חוזה נוכחי של המתעניין כרצון לקבל רעיונות לתנאים דומים עת ימשיך איתך. שם מופיע שם + טלפון בעל דירה נוכחי.

קצת פרופרוציות בבקשה -

מישהו מפקיד בידי זר רכוש שעלה לו ביוקר, מהווה מקור הכנסתו אז לגיטימי לחלוטין לבקש בדיקת איתנות ולבדוק רקע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 01:44
זו לא פעם ראשונה שהדיון הזה בדיוק עולה פה. החוזה מכיל בתוכו סעיפים ספציפיים שכוללים בטחונות וערבויות עבור הדירה. לי כשוכר נראה לא פרופורציונלי להתקשר לבעל הבית הקודם שלי, או לבקש תלושי משכורות או תדפיסי הפקדות צ'קים. אם אתה משכיר לסטודנט שנה א שרק יצא מהבית, תתקשר לאמא שלו לשמוע אם הוא ילד טוב? או לשותף שלו לחדר בצבא לשמוע איך הוא מנקה? מה אם זו גרושה או גרוש שצריכים בית חדש? עולים חדשים? הפרופורציה עובדת בשני הכיוונים .

אם אתה חושש, או שאל תשכיר לאותו אדם, או שתבקש ערבויות גבוהות יותר או קשיחות יותר שיגנו עליך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 01:46
נראה לי יש חברות שמבטחות את דמי השכירות. אולי זה מתאים לבעל דירה שחושש מהשוכר שלא ישלם.

ודרך אגב, אולי נשמע מהמוחים את דעתם בעניין, האם כדאי באמת לבטח את השכירות? ומה השיקולים בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 03:23
אין בזה אלמנט הרתעתי, מבחינת השוכר אין לו כסף מופקד אצל המשכיר ולכן הוא ״חופשי״ לעשות מה שבא לו.

כשהשוכר מפקיד שלושה חדשי שכירות אצל המשכיר, הוא חושב פעמים לפני שהוא מפר חוזה או עושה שטויות.

זה גם מסנן את כל השוכרים הצרצרים.

ביטוח שכירות נחוץ כשהדירה נמצאת בפריפריה ולא נהוג שם לבקש 3 חודשי שכירות בטחון,

לכן האופציה היחידה לבטח את השכירות ופינוי שוכר אם חלילה תצטרך זה הביטוח הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 03:31
עם הגישה הזאת במרכז תוכל לשכור רק חניה, אולי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 04:06
המשכיר מחפש הרתעה או לקבל את דמי השכירות שלו? אם צד ג' (חברת הביטוח) ישא בתשלום - מה הבעיה?

להפקיד שלושה חודשי שכירות אצל המשכיר? יאבד הרבה מאוד שוכרים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 09:13
עובדה שהחוק מתיר עד 3 חודשי פיקדון כמזומן/ שיק בנקאי.

פחות או יותר משך הליך פינוי שוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 09:14
די נוגס מהתשואה!
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 09:15
ברור -

בעל דירה ישכיר למי שיראה לו כמה שיותר בטחונות ואיתנות פיננסית.

החיים...

בכל תחום.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 09:31
באיזור ביקוש -

עוד לפני שנפגשים בכלל:

הבהרה שנדרש שיק בנקאי / ערבות בנקאית / מזומן בגובה 2-3 חודשי שכירות. בנוסף לערבויות והבטחונות המקובלים.

מי שאין לו אפשרות ואפילו שהוא צדיק אז גם לא מתאים. מי שחי על הקצה בחשבון הבנק ואין לו גם לא יהיו לו מחר 3000₪ אם בנו ישבור עם הקורקינט את זכוכית דלת היציאה למרפסת / נזק אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 09:55
החוק מתיר גם לקיים מין אנאלי...

זה לא הדיון הראשון (למיטב זכרוני גם איתך) בו מועלות דרישות שונות שהמשכיר רשאי לדרוש, ורבים מסבירים שוב ושוב שזה יבריח שוכרים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 10:18
הדרישות השונות מעוגנות בחוק ואנא ממך שפה מכובדת יותר.

החוק גם מתיר למנהל הפורום להוציא אנשים עם שפה מלוכלכת.

אז מתוך 5 שוכרים טובים בעל הדירה ישכיר לאחד מהם שגם מראה איתנות כלכלית כאשר נכנס לנכס.

היו לי 2 מקרים בעבר (כבעל דירה) שמתעניינים לא אהבו את הדרישות וטענו "אני צדיק וזה מעליב וכו'".

בדיעבד מסתבר שנפלו על השכרת דירה מהשכנים ובשיחה מקרית הסתבר שמי שטען שהןא צדיק עם איתנות פיננסית היה רחוק מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 12:06
תלוי מאוד מה אתה משכיר ואיפה.

יחידת דיור לסטודנט בבאר שבע ודירה חדשה במגדל יוקרה בת״א לא יבקשו את אותם הבטחונות והבדיקות.

אתה לגמרי צודק שזה ירחיק חלק משוכרים,

לכן אני מראש דורש פחות עבור חודש שכירות,

שוכר רציני עם חסכון יעדיף לחסוך כמה אלפי שקלים בשנה,

מאשר לשכור דירה יקרה יותר ללא צורך בבטחונות.

אגב, דמי שכירות זה לא השיקול היחיד שיש למשכיר.

כל החלפה של שוכר צרצר זה נזק לדירה בעת מעבר,

והפסד בשכירות בתקופה שבין שוכר ישן לחדש.

יש גם את עניין הנזקים לדירה, במיוחד רלוונטי בדירה חדשה מקבלן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 12:13
תוכל לפרט בקצרה בשבילי?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 12:35
...היתה לי שכנה שביקשה לבקר בדירה הנוכחית דל המתעניינים שהיתה רחוב ליד. הסכימו בכייף והכינו לה קפה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 12:47
בעל הדירה הקודם שלי נכנס לדירה עם פועלים כשלא הייתי בבית ואחד מהם גנב לי טלפון ועשה שיחות לירדן ב 3000 ש״ח, שאותם דרשתי חזרה מבעל הדירה (וקיבלתי). מה יעזור לך לדבר עם בעל דירה כזה?

הנה כבר איבדת שוכר פוטנציאלי טוב. אני כבר 16 שנה בדירה הנוכחית בלי בקשות קרדיט או שאר ירקות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 13:00
שוכר ש״חופשי״ לעשות מה שבא לו גם יכול פשוט להפסיק לשלם לך.

נגיד שאני נותן לבעל הדירה 18 אלף שח - 3 חודשים שכירות. אני בדירה 15 שנה ואם הייתי משקיע את הסכום הזה בצמוד סנופי (7% ריאלי). בסוף התקופה הסכום הוא כ 50 אלף שח.

אז בעל דירה שיבקש ממני הפקדה כזו יענה מצידי בבקשה להחזיר בסוף את הסכום בריבית של 7%.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 13:36
בכל הדירה הקודם שלך עבריין. נקודה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 15:25
אבל הכסף לא יושב אצלו... בדרך כלל מבקשים המחאה בנקאית עם הצמדה למדד המחירים לצרכן. ואז הכסף יושב בבנק.

בשכירות הקודמת שלנו, נתנו המחאה כזאת - על 15k. להמחאה הייתה עלות שנתית של 300 בערך, והפסד התשואה האלטרנטיבי היה בערך 1000 בשנה.

מכיוון שהיינו שוכרים טובים, שילמנו בערך 20% פחות ממחיר השכירות בשוק, כך שזה היה שווה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 15:30
בניגוד להדרישות ההזויות של חלק מהחברים בדיון הזה, מה בדיוק הבעיה עם מין אנאלי?

כלומר כל עוד זה נעשה בהסכמה/רצון וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 15:34
מעולה.

ואם שוכר פוטנציאלי, שהיית מבקש ממנו לדבר עם בעל הדירה הקודם שלו, היה אומר לך שבעל הדירה הקודם שלו עבריין. או מתחיל לגמגם כי לך תסביר לבעל דירה חדש שבעל הדירה קודם עבריין. היית לוקח אותו בתור דייר?

ואיך תדע אם הסיפור על בעל הדירה הקודם נכון, או שאולי הדייר בעייתי וסתם מספר לך סיפורים כדי שלא תדבר עם בעל הדירה הקודם?

כשאתה מעלה דרישות הזויות (כמו לדבר עם בעל הדירה הקודם) אתה סתם פותח פתח למצבים הזויים ואתה סתם מאבד המון שוכרים פוטנציאלים טובים.

לא אומר לא לקחת ערבויות וכו'. אבל צריך לדעת גבולות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 15:38
לא תמיד. לפעמים (האמת שדוקא הרבה פעמים) הכסף כן יושב אצלו.

ואז משלמים הון כסף בעמלות לבנק.

רוב האנשים מעדיפים פשוט להעביר את הכסף לבעל הדירה ולחסוך כמה אחוזים שמשלמים כל שנה לבנק.

כלומר הפסדת בערך 1300 ש"ח בשנה. שזה בערך 10% מהסכום.

במקרה שלך.

מצד שני הרבה משכירים דורשים גם שכ"ד בגובה מחיר השוק וגם ערבות בנקאית/העברה של הכסף.

וגם אם הם גובים קצת פחות, זה לא 20% מתחת לשוק ולא מתקרב לזה
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 15:44
אני הסכמתי באהבה שבעל הדירה שלי ישוחח עם קודמו + כאמור להציג לשונית שיקים בעו"ש שלי ובעל הדירה הנוכחי ראה איך כל השיקים נפרעו ב1 לחודש מסודר כמו שעון שוויצר.

)ולא ענייני אופיו העברייני של בעל הדירה הקודם שלו. הרי לא הוא הולך לגור בדירה שלי).
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 15:48
תתעלם מהשאלה. זה בהחלט יעזור לחזק את הנקודה שלך....
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 16:00
אם הוא מפסיק לשלם, תוך 7 ימים נפתח נגדו תהליך הוצאה לפועל בתהליך מזורז.

בזמן הזה יש לי את הסכום של שלושה חודשים בטחון להשלים את התשלומים החסרים.

במצב ללא בטחונות, השוכר מספיק לשלם וממשיך לגור בדירה ולוקח כמה חודשים לפנות אותו מהדירה על ידי הוצאה לפועל.

בזמן הזה אני צריך לשלם את המשכנתא על הנכס, עו״ד וכו׳.

ובסופו של דבר, לא בטוח מתי ואם בכלל אקבל את החוב בחזרה.

לגבי הבטחונות, אתה יכול לבקש מהמשכיר לשלם לך ריבית על הפקדון שלך, אני לדוגמא מוכן לשלם ריבית של קרן כספית מינוס מסים,

או לחילופין תעשה ערבות בנקאית אוטונומית בלתי מותנית בבנק שלך, והכסף שלך יהיה בפקדון קצר טווח.

מבחינת משכיר, שתי האופציות מעולות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 16:06
הליך מזורז לפינוי שוכר נמשך 3-4 חודשים.

אכן מקובל לבקש מבעל הדירה להפקיד את הסכום בסוג של פיקדון בנקאי לשמירת ערך הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 16:09
כל אחד והשיקולים שלו. אנחנו שילמנו 4600 במקום 6000, וחתמנו לחוזה של שנתיים כפי שרצינו ולא לשנה כמו שרצה תחילה בעל הדירה. לבעלים היה יותר נוח שהכסף יהיה בהמחאה, ואנחנו הסכמנו.

מדובר ב 100 לחודש. צריך לחשוב על זה בהקשר של שכר הדירה - זה סוג של עלויות עסקה מבחינתי.

במקרים שאני מכיר, שהם בוודאי לא כל המקרים בעולם.

ניסיתי להדגיש שבחוזה שכירות, כמו כל חוזה בעסקה, יש משא ומתן. אני מוכן לתת כל אישור בעולם אם זה משפר את העמדה שלי במשא ומתן. למי שיש התנגדות סופר עקרונית להמציא תלושי משכורת או קרדיט סקור - מה הייתם מוכנים לקבל בתמורה? הנחה משמעותית? טווח זמן ארוך יותר? קדימות בדירה במקום בו עם מיעוט לדירות בשכירות?

משא ומתן... לא בטוח שמבין התנגדות אידאולוגית להמציא מסמך כזה או אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 16:10
נזקים שנגרמו על ידי השוכר, לדוגמא נשפכה חומצת ניקוי אסלות על השיש וצריך להחליף את השיש.

השוכר בגדול אחראי על כל מעשה רשלנות או זדון מצידו שכתוצאה ממנו נגרם נזק לדירה או לצד ג׳.

הוא כמובן לא אחראי על בלאי סביר, ואפילו לא על מקרים חמורים יותר כמו שריפה כתוצאה מקצר במכשיר חשמל וכו׳.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 16:29
מה בדיוק לא מכובד בשפה בה השתמשתי?

יש פוסט של הצעות שקשורות בפורום, אתה יכול להציע שכל משתמש ישים פיקדון שניתן להפחית ממנו במקרה של שימוש בשפה גסה. בטוח יפתור את הבעיה.

הדרישות שאתה מעלה, מעידות על בעל דירה שמצפה שהשוכרים שלו ינהגו בדירה כבמוזיאון. זו כמובן זכותך, אבל זה מצמצם משמעותית את מאגר השוכרים הטובים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 16:37
אין קשר בין איתנות פיננסית לשמירה על הדירה כמוזיאון.

ביטחון שהדייר ישמור על הדירה כמוזיאון זה כבר שיעור אחר.

אין בעיה שיצמצם שוכרים....בעל הדירה צריך רק 1.

ובכל מקרה לשוכרים טובים - אחד מבם לפחות - אפשרות לשלוף ללא חשש הוכחת איתנות ועמידה בחוזה הקודם.

הכותב שוכר בעצמו והסכים שבעל הדירה יטלפן לקודמו, להציג תדיפס פרעון שיקים בדירה הקודמת ואף שומר על נכס אחר כאילו זה נכסי. כמעט ברמת מוזיאון.

;)
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 16:45
אין ספק. מצד שני לכל אחד יש גבולות.

נראה לך באמת הגיוני לבקש משוכר לדבר עם בעל הדירה הקודם?

ואם הוא הסתכסך איתו (בין אם באשמת הדייר, באשמת בעל הדירה או סתם כי אנשים לפעמים לא מסתדרים), זאת סיבה הגיונית לדעתך לפסול אותו?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 16:49
שוב - תעשה מה שאתה רוצה עם הדירה שלך, אבל בבקשה אל תטיף שזה הדבר הנכון והמומלץ.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 16:55
במקרה שלי ביקשו 3 חודשי שכירות (מעבר לדרישות של תלושי שכר וכד'), אני ביקשתי שהכסף ישב בקרן כספית. מבחינתי זה עדיף מערבות בנקאית שנועלת את הכספים אצלי בעו"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 17:00
לא ראיתי כל הטפה בדברי אלא דעתי-המלצתי האישית.

(נקודה למחשבה - אם חברת השכרת רכב בחו"ל נעלה לי 2000 ש"ח ]יקדון לרכב שערכו 60000 ש"ח אז קל וחומר הגיוני, לדעתי, לבקש 15000 ש"ח (לערך. 3 חודשי שכירות) כפיקדון כספי למימוש מיידי לדירה שערכה מעל 1.6 מיליון ש"ח).

החוק חושב כמוני.

בעלי הדירות ו/ או השוכרים יחליטו כל אחד ודירתו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 17:26
אני מדבר על מכלול הדרישות שלדעתך סביר לבקש.

בעל דירה שמעלה אותן, יתפס כנודניק טרחן, ושוכרים טובים רבים יעדיפו להמנע ממנו. זה הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 17:34
דוב, בעל דירה שדואג לרכושו וכספו צריך רק 1.

יגיעו 10 מתעניינים , 4 נפלאים ו2 מתוכם מוכנים (עם חיוך) להציג בטחונות והיסטוריה. בעל הדירה אחד מהם לשיקולו.

פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 17:38
4 נפלאים ומתוכם שניים שמוכנים לבעל דירה מעצבן? באיזו מדינה בדיוק אתה משכיר דירה?

פרשתי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 17:41
לא מעצבן. בררן בבחירת שוכריו ברכושו. לאחר הבחירה בטוב ביותר שקט נפשי לשנה עד חידוש החוזה.

פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 19:05
אני השכרתי דירה במצב טוב בשכונה עם ביקוש גבוה. ביקשתי מהמתעניינים לראות תלושים של השוכרים וגם של הערבים שלהם - כולם למעט אחת הסכימו בלי שום הסתייגות. לזו שלא הסכימה הסברתי שבלי זה לא אשכיר לה, והיא הלכה לדרכה. לאחר יומיים חזרה אליי וביקשה כן לשכור ולהציג תלושים, הסברתי לה שאינני מעוניין להשכיר לה ודרכינו נפרדו.

אז אולי זה מבריח שוכרים טובים ואולי זה דווקא מבריח שוכרים לא טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 19:12
בסופו של דבר מתוך ה8-9 המתעניינים הכי רציניים היית צריך רק 1 עם מקסימים כלי ניבוי שיגרום לך לישון בשקט כאשר הוא גר ברכושך שהוא מקור הכנסה עבורך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 19:20
נשמע שאתה בוחר לאפטם לפי שנה אחת של שקט, שזה קצת ביחס להשכרת דירה. יכול להיות שאתה מפספס שוכרים טובים שיכלו גם להשאר לתקופות ארוכות יותר
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 19:23
זה כבר נושא ובדיקה אחרת - לבדוק תוכניות השוכר לעתיד.

לצורך העניין אפשר גם חוזה ראשון ל24 חודשים.

לא רואה את הקשר בין בדירת טיב השוכר לרצונו לשנה / יותר..
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 19:31
השתמע ממה שכתבת שאתה מחפש שקט נפשי לשנה, בעיניי זה לא הרבה

אם אתה מצליח למצוא בקלות גם שוכר שאינטואיבית אתה מרגיש רגוע איתו, גם מחפש מגורים לטווח רחוק וגם מוכן להראות לך xyz אז הכל טוב
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 19:40
זה די סטנדרט היום במרכז, לא מאמין שזה יגרום להפסד יותר

הרווח משכירות גם כך נמוך יחסית לאופציות אחרות, להכניס עוד "שותף" מוריד את הכדאיות.

לא קראתי אף אחד מהחוזים של החברות ביטוח האלו (הם בכלל מוגדרות כחברות ביטוח? ) - צריך לראות שהם באמת יעשו את העבודה וזה לא סתם נייר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 20:27
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 20:44
לא נורא, יש מספיק פראיירים שעומדים בתור לשכור חורבות במחיר מופקע במרכז.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 21:12
אם אנשים מוכנים לשכור חורבות, תאר לך כמה יהיו מוכנים לעשות אלו שאינם פראיירים ומבקשים לשכור דירה לטעמם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 21:49
אם אין לי מה להסתיר ואם אני מצפה שזה ישפר משמעותית את הצד שלי בעסקה, למה לא?

בעבודתי, אני מראיין 1-2 אנשים בשבוע. החלטתי שאין שום דבר שיגרום לפסילה מידית ללא מקום לפירוט. לא רואה סיבה לנהוג אחרת בהקשר של דירה.

אגב, למיטב ידיעתי, חברות מחוייבות לעמוד בסטנדרטים מסויימים בראיונות - אני לא יכול לשאול על גיל, על מספר ילדים, גזע, השתייכות אתנית וכדומה. בניגוד לכך, משכיר דירה חף מהגבלות ויכול להחליט שהוא משכיר רק לבלונדיניות למשל. זכותו, ונדירות הדירה בשוק יקבע כמה זה סביר.

ונניח שכמשכיר, שוכר פוטנציאלי היה מספר שהבעלים הקודם והוא הסתכסכו, והיה מציג את הסיבה. מה אז? הייתי מרגיש קצת יותר חזק במשא ומתן, ומרגיש שאני יכול לקבל בטחונות גבוהים יותר...
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 23:16
זה לא עניין של להסתיר, זה עניין שזה לא תמיד מתאים.

הרבה פעמים עוזבים דירה כי לא מסתדרים עם בעל הדירה.

הרבה פעמים מחפשים דירה חדשה לפני שמודיעים לבעל הדירה שרוצים לעזוב (אין טעם לעזוב לפני שמצאת דירה חדשה. אחרת תמצא את עצמך ברחוב).

וגם אם הסתדרתם יחסית והודעת לו שאתה רוצה לעזוב, מה הסיכוי שבעל הדירה הקודם סתם ינסה לטרפד את המעבר שלך כי אין לו כוח לחפש שוכרים חדשים?

שזה משהו מאוד שונה ממה ש @ארנטס אמר פה:

שלא לדבר על זה שהוא רוצה לעשות את זה בהפתעה מוחלטת, בעיקר כדי להסתכל על התגובה:

אני לא חושב שזה נכון.

כלומר אולי בפועל זה לא נאכף/יש קושי לאכוף. אבל מבחינה חוקית אסור לבעל הדירה להפלות מסיבות של גזע, דת, נטיה מינית וכו'

מודעה שרשום בה "משכיר רק לבלונדיניות" אולי נראה תמים, אבל מודעה שאומרת "משכיר רק לאשכנזים" זה כבר יותר בעייתי...
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2025 23:41
יש לא מעט מודעות ביד2 שמופיע במפורש:

"נדרש שיק בנקאי בגובה 3 חודשי שכירות ו/או הצגת תדפיס עו"ש ו/או פרעון שיקים בדירה הקודמת ו/או 2 ערבים ו/או אחר.

התנאים הנ"ל בגדר חובה נא להבין ולעבד בבקשה ולטלפן רק אם מתאים בבקשה".

מסנן לא מעט.

מכר הוסיף בעבר בהמלצתי כבעל דירה:

"החוזה ייחתם במשרד עו"ד של בעל הדירה ובכפוף לבדיקות שיבצע".

המילה עו"ד סיננה את הבעיתיים שחשבו שיוכלו לחתום בקלות ונתן מעמד משמעותי ומחייב (למרות שכלל לא היתה כוונה לחתום אצל עו"ד).

בנימה אישית,

רוב האנשים שמשכירים אינם כרישי נדל"ן עם 20 דירות. מחזיקים בדירה להשכרה (אולי אף עם משכנתה) שמממנת להם את המשכנתה ו/או שכר דירה בעיר אחרת ו/או מחייה. אין להם את האפשרות הפיננסית והכוחות הפיזיים והנפשיים לרדוף אחרי דייר בעייתי ששיק חוזר לו / לא מתפנה בסוף החוזה / אחר.

לכן ברגישות לבדוק אופיו ואיתנו. לדעתי לגיטימי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 02:25
אין שום חוק שאוסר על אפליה בהשכרת דירות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 08:34
מסכים עם כל מה שכתבת, פרט לזה:

אני מסייג ואומר שזה למיטב ידיעתי, ואשמח ללמוד במידה ואני טועה. החקיקה הנודעת לאפליה דנה בעסקים בלבד. כאדם פרטי, ואני משכיר את הדירה כאדם פרטי, אין חקיקה רלוונטית. היות שכך, לא ניתן לחייב אותי לשוויון הזדמנויות. זה אולי לא הוגן, מעצבן, מרגיז, אבל *למיטב הבנתי* המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 08:51
יש שני חוקים שמדברים על איסור אפליה - האחד בקבלה לעבודה והשני בכניסה למקומות ציבוריים או קבלת שירות במקום ציבורי, שניהם לא חלים על אדם פרטי המשכיר את דירתו.

עד כה תביעות שחלו נגד בעלי דירות פרטיים המסרבים להשכיר מטעמי אפליה לא זכו בבית המשפט.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 09:09
בכל זאת מן הראוי שבעל דירה יפעל ברגישות ולא ירשום למשל במודעה / יגיד בטלפון: לא לגרושות / חד הוריות (קבוצה שדי ברור למרבה הצער שמופלית בשוק השכירויות) / ממגזר_____/ אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 09:29
בעניין רגישות אני מסכים, דיברתי רק על החוקיות של זה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 10:29
עזוב ראוי, ברור שראוי.

כתבתי את מה שכתבתי כדי לתמוך בעמדה שלך - בעל הדירה יכול להחליט מה שבא לו בלי לתת דין וחשבון, עד כדי אם היה משכיר לבלונדינים בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 12:43
כי?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 12:55
ב99.9% מהמקרים שמישהו פותח חשבון בנק בבנק הדואר זה בגלל שבנקים אחרים סירבו לפתוח לו / סגרו / עיקלו בגלל התנהלותו.

הדואר שזה לא באמת בנק ואוטוטו אכן משנים את שמו מקבל לכאורה כל מי שיש לו דופק...

שינוי השם נעשה בעקבות הנחיית בנק ישראל, לאור ההפרטה של דואר ישראל. אחת הסיבות לשינוי היא שבנק הדואר אינו באמת בנק – אין לו רישיון לאשראי או להחזקת פיקדונות, והוא מפוקח על ידי משרד התקשורת ולא על ידי בנק ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 18:42
זה לא חוקי וכן יצטרך לתת דין וחשבון על דרישה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 20:00
כתבתי שלמיטב ידיעתי *אין* על אדם פרטי איסור להפלות, ואנשים שאני סומך עליהם פה בפורום הסכימו -

אם אתה @munmun טוען שזה לא חוקי, מוזמן להציג סימוכין. לדעתי אתה טועה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 22:50
אני טועה. אין חוק כזה.