⬅ חזרה לאינדקס

שכיר (×2) שהוא גם עצמאי וחייל משוחרר

🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2024 18:52
אתחיל מכך שלמרות שמקורות ההכנסה "רבות" אין הרבה הכנסה, מבלי להיכנס למספרים מדוייקים יש לי 4.25נ"ז והשכר לא מגיע ל9000 (שמקצת יותר לזה אתחיל לשלם מס) במילים אחרות אני משלם 0 מס הכנסה

ולהלן שאלות (קראתי הרבה בפורום ולא הצלחתי להבין בפשטות תשובות לשאלות, הצלחתי להגיע להשערות אז חלק מהשאלות זה רק וידוא הבנה)

אני עוסק פטור בעל עסק זעיר, שנפתח ממש החודש והכנסתי לשנת 2024 מגוחך (כנראה יסתכם ב100₪) לא בידיוק הבנתי אם אני צריך להגיש דוח שנתי.

בנוסף אני רוצה לפתוח קרן השתלמות כדי להשקיע ללא מס רווחי הון, ככתוב בכל זכות:

רווחים שנצברו בקרן יהיו פטורים ממס רווחי הון אם הסכום שהופקד מדי שנה לא עלה על 20,520 ₪ (נכון ל-2024) והכספים נמשכו לאחר 6 שנות ותק (או לאחר 3 שנים במשיכה לצורך השתלמות או לימודים)

האם יש ביכולתי להפקיד 20,000 שקל לקרן השתלמות בעבור צבירת רווחים פטורי מס על אף ההכנסה המגוחכת שלי?

כבעל עסק זעיר שלא נחשב כעצמאי בביטוח לאומי מה בכלל הדברים שלי מול הרשויות? אם הבנתי נכון אני לא צריך להגיש דוח שנתי, אין תשלומי מקדמות, אין תשלום מעמ (פטור)

האם יש משהו שלא הבנתי נכון? יש משהו נוסף שאני צריך לדעת?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2024 18:59
להבנתי הלא רבה (אשמח להחכים):

יש ביכולתך - האם זה חוקי ולפי הספר? לא. במידה ותעבור ביקורת יעלו שאלות שלא תוכל לענות עליהן מן הסתם. לדעתי - מיותר לגמרי.

ניתן להפקיד סכומים שנצברו מהכנסות העסק- להבנתי הלא רבה.

אם נרשמת כעסק זעיר - אתה פטור מהגשת דו"ח מס שנתי. יחד עם זאת אני לא חושב שניתן להכיר בהפקדות לקרן פנסיה/השתלמות כעצמאי ללא הגשת דוח מס שנתי.

להבנתי - תיאום מס מול מס הכנסה + הצרה אחת לשנה לענייני מעמ.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2024 21:36
תיאום מס אני מבצע עקב 2 העבודות כשכיר

עם מע"מ אין לי תקשורת ואם הבנתי נכון כך גם צריך להיות לעוסק פטור שהוא זעיר.

בכל זכות רשום

ככלל, עצמאי יכול להפקיד לקרן כל סכום שיירצה אך הטבת המס תחול רק עד 4.5% מההכנסה החייבת. (כהוצאה מוכרת למיטב הבנתי)

ובנוסף נרשם:

ובנוסף ליהנות מפטור על הרווחים שהצטברו בקרן כעצמאי (בגין הפקדות שלא עלו על התקרה לעצמאי - 20,520 ₪ (נכון ל-2024) וזאת **בלי קשר לגובה ההכנסה החייבת כעצמאי).**

אז בטוח שזה לא חוקי ולפי הספר?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2024 22:14
חוקי למהדרין.