⬅ חזרה לאינדקס

יציאה לפנסיה עם 6 מיליון שקל

🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2024 22:31
שלום חברים, אשמח לעזרתכם.

אבא שלי מנהל תיק השקעות אצל יועץ בנקאי שקונה ומוכר לו מניות ספציפיות, קונה קרנות מחקות מדד ישראליות עם דמי ניהול גבוהים במיוחד במקום קרנות איריות ועושה טעויות בניהול התיק לדעתי שאני מאמין במניות מחקות מדד לטווח הארוך שמשולבות עם נכס סולידי בלי לעשות שינויים בתיק חוץ מההפקדה.

אבא שלי לקראת יציאה לפנסיה ונפגש עם יועץ פנסיוני שהמליץ לו למכור את כל התיק ולהעביר לפוליסת חיסכון.

מרגיש שכל היועצים מונעים מאינטרסים, אבא שלי ל מקשיב לי, מה אני יכול לעשות כדי לשנות את דעתו?

האם מכירים יועץ השעות מומלץ שמשקיע באותו תפיסה כמו המשקיעה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2024 22:39
נשמע שאבא שלך חושב שדווקא אתה מונע מאינטרסים.

תציע לו לקבל חוות דעת שניה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2024 22:44
תבדוק מול אורי הסמוראי @אורי ג.

ו @נדב מפנסיוני

משתתף בצערך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2024 22:58
כל עוד לא מדובר בטעות מאוד אקוטית או בחיסכון של מאות אלפי שקלים, אני לא בטוח שהייתי בוחר להתערב בענייניו הכספיים.

אם תיק הקרנות האיריות בהמלצתך ובעידודך, יהיה בהפסד/תיקון עמוק האם אבא שלך יבין את הלך הרוח או שהוא אח"כ יבוא אליך בטענות ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2024 23:04
אני לא יכול להמליץ על עצמי אבל לא משנה מה הוא יבחר לעשות:

שילך ליעוץ אצל אדם שאביך משלם לו את שכרו ישירות ומתחייב (בכתב!) שהוא לא מקבל עמלה או תמורה כלשהי בכסף או שווי כסף מכל מוצר או השקעה אליו הוא מפנה.

כל זאת בנוסף לעובדה שחשוב שאותו אדם יודע מה הוא עושה.

בתיק של 6M ש"ח זה יכול להסתכם גם ביותר מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 01:54
מאמין שאם תיק ההשקעות שאני אמליץ לו יהיה בהפסד (שבסך הכל מדובר בVT משולב עם אגרות חוב סולידיות) גם התיק של יועץ ההשקעות הרכיב לו יפסיד, רק שאצלי אין דמי ניהול ולא עושים שינויים שפוגעים בריבית דריבית
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 01:55
תודה על התשובה, אם יש לך מאמרים / בלוג / אינסטגרם שמעלה לשם תכנים אשמח שתשלח קישור ואשמח לשוחח
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 01:57
תודה על התשובה, מחפש יועץ השקעות שמאמין בטקטיקת ההשקעות שלו (כמו המשקיעה), מכיר כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 03:23
זה לא הזמן למחקר ובלוגים

שלח לו הודעה בפרטי ותציל את אבא מידי הגרגמל בבנק.

גומרים לנו את הירושה.

[סליחה. ברח לי]
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 06:31
נכון אבל במקרה הראשון הוא יבוא ליועץ בטענות ולא אליך.

אם אתה לא חושש שזה יכול להעכיר את היחסים ביניכם, אז אשריך.

ד"א למה vt? הוא אזרח אמריקאי?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 07:40
יש לי אתר בנושא השקעות בארה"ב, פחות רלוונטי למקרה שלך.

את התכנים שלי אני משתף פה בצורה תדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 07:47
סביר להניח שאתה צודק, אבל זה לא משנה. משנה מה אבא שלך יחשוב, אולי הוא יחשוב שהיועץ הנוכחי היה יוצא מהפוזיציה בזמן כי זה המקצוע שלו. או אפילו יותר מזה, היה עושה מהירידות כסף בשורטים.

ואתה הפכת לי את הכסף לטיפש במקום, למה הקשבתי לך??
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 08:09
אולי כן ואולי לא. אבל הוא מומחה ואתה לא, לדעת מקבל השירות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 08:14
א. אתה צודק שהרוב המוחלט של היועצים(שאינם מקבלים את שכרם ישירות ממך) אכן מונעים מאינטרסים שאינם טובתך. היועץ בבנק מכניס אותך לקרנות יקרות אשר הוא מקבל עליהן עמלות הפצה...והסוכן רוצה שתשים בפוליסת חסכון כדי לקבל עמלה שמנה על העברת תיק גדול לניהול חברת הביטוח.(שבו יקחו עמלות גבוהות)

בשני המקרים, כנראה שאתה משלם פעמיים ...גם דמי ניהול גבוהים וגם ביצועי חסר.

ב. היה לי מקרה דומה עם אמא שלי, הסברתי לה את המצב, החלטנו על חלוקה למניות/סולידי, מכרנו את כל הקרנות היקרות והבלאגן שהיה בתיק ולאורך תקופה קנינו לה קרנות עוקבות מדדים ואת החלק הסולידי שמנו בכספיות/קצת כספיות דולריות...תיק שאין לה מה לגעת בו, לא מתעסקת בו ועשה לה תשואה מהותית מעבר למה שעשתה עד אותה נקודה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 09:04
בהינתן ההוצאה החודשית של האב, וגילו, שאנחנו לא יודעים מה הם,

בהינתן שהחסכון צמוד, לדעתי זו עצה לא רעה בכלל, היא טובה לאבא, רעה לבן.

לדוגמא נניח שהאב מוציא 10,000 בחודש, נוסיף עוד 10,000 חודשי לבלתמי״ם כגון מטפלת וכדומה. אזי 6,000,000 יספיקו לפחות ל 25 שנה (יותר אם לוקחים בחשבון ריבית מינימלית וקצבאות למיניהן) של חיים ללא דאגות ולחץ מה קורה עם שוק ההון ומה קורה עם הדולר וכדומה. חיים טובים מאוד לאב, ירושה שואפת לאפס לבן.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 09:28
פוליסת חיסכון = כסף שמושקע בשוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 09:31
חשבתי שזה כסף עם תשואה מובטחת מהבנק, למשל מדד + חלקיק האחוז. זה לא משהוא כזה ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 09:33
לא. זה כמו קופת גמל להשקעה רק בלי הטבות מס ובלי יכולת לנייד לחברה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 12:05
+ דמי ניהול גבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 12:33
אם יש כבר רווח הון צבור משמעותי אז העצה הזו תגרור תשלום מס מיותר.

אבל נראה שחסר משהו בתמונה - חוץ מהעצה הזו, המשווק הפנסיוני נתן עצות נוספות? כלומר, צריך להסתכל יותר הוליסטית על כל העניין, חוץ מהתיק מסחר הזה יש לו גם קרן פנסיה? הוא הולך לקבל קצבה חודשית קבועה? לאיזו מטרה עתידית מיועד הסכום שנדון פה? צריך להתאם אמצעים למטרות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2025 23:15
מצויין שהוא מונע מאיטרסים הרי זה אינטרס משותף שהכסף יעשה את התשואה הטובה ביותר, זה הרי לא אינטרס מנוגד....
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2025 05:49
הכוונה- אבא שלו חושב שהוא מונע מאינטרסים אישיים/ מנוגדים לשל אביו/יתר בני המשפחה.

וראיתי כמה שנפלו והאמינו באנשי מכירות על פני ילדיהם...
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2025 07:44
למה לא שתבוא איתו לפגישה אצל יועץ פנסיוני? עזרתי כך למספר אנשים בעבודה (יועץ של העבודה).

מהנסיןן שלי, ההמלצות של היועצים הפנסיונים משתנות מקצה לקצה ברגע שמפגינים ידע.