⬅ חזרה לאינדקס

הפקדת סכום גדול בפנסיה לפני פרישה

🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2023 02:18
תרחיש כזה:

אישה בת 50, עם קרן פנסיה פעילה אך קטנה מאוד (יצאה משוק העבודה להרבה שנים לצורך גידול הילדים). האם שווה לה להפקיד עצמאית לקרן הפנסיה סכום גדול שיבטיח לה קצבה גדולה יותר החל מגיל 60 (גיל הפרישה המתוכנן שלה)? מדובר בסדר גודל של 500k

הכסף יגיע מקרן השתלמות של הבעל, כך שאין שיקולי מס.

היתרון שהם רואים הוא יצירת תשלום קבוע, לכל ימי חייה, כולל תשלום לבעל אם תלך לעולמה.

לפי סימולטור הפנסיה של הראל, הפקדה של 500k עכשיו תוסיף לפנסיה שלה בערך 3,500 שקלים בחודש, על פניו יותר משתלם מאשר למשוך מקרן ההשתלמות (במשיכה של סכום זהה מקרן ההשתלמות, הכסף ייגמר תוך 12 שנה בערך, מקרן הפנסיה לא).

השאלות שעלו : זה אפשרי לשים סכום כל כך גדול בבת אחת בקרן פנסיה? חישוב המעטפה עם סימולטור הפנסיה נכון? האם צעד כזה אכן משתלם? יש סיכונים שלא הובאו בחשבון? אופציות עדיפות?

לבעל יש קרן פנסיה, וגם תיק השקעות, המטרה שלהם היא ליצור תשלום חודשי קבוע שיהיה בטוח יחסית ועם ביטוח מפני אריכות חיים .
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 14:15
מקפיץ, אולי למישהו יש רעיון או דיעה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 17:04
אני לא מומחה, אבל לעניות דעתי זה אפשרי, המספרים נראים סבירים

האם זה כדאי? קשה מאד לענות, זה תלוי בהרבה מאד פרמטרים, העיקרים זה תוחלת החיים הצפויה, , ורצון להורשה לילדים

אם מדובר באישה בריאה, ללא הרגלים בריאותיים רעים, עם רקע משפחתי של אריכות ימים , וללא ילדים, ואז יש הגיון רב במהלך

מהצד השני, אם תוחלת החיים הצפויה קצרה, ויש ילדים שרוצים לעזור להם בקרוב, ברור שלא כדאי

וכמובן, יש את כל האפשרויות באמצע :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 17:06
אני לא בטוח בכלל שאפשר טכנית לעשות כזה דבר, אבל גם אם כן, למה לבצע את זה עכשיו ולא לפני הפרישה?

בנוסף נראה לי שבסימולציה הנחת רווח שנתי בקרן הפנסיה ובחישוב שעשית לגבי קרן ההשתלמות התעלמת מרווים עתידיים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 17:08
באמת שקטונתי, רק רוצה להעיר על עניין ה"קרן השתלמות תיגמר תוך 12 שנים".

אני מניח שהחישוב שביצעת היה 500 אלף לחלק ל3500 שזה 142.8 דהיינו כמעט 12 שנים.

אבל הכסף עושה תשואה בזמן הזה! איך קורה הקסם הזה שהפנסיה מסוגלת לתת לכם כל כך הרבה כסף (3500 שקל בחודש "לנצח") ולקבל רק 500K? כי היא עושה עליו תשואה...

אז צריך לתקן את החישוב
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 17:15
פטור ממס רווח הון על הרווחים הנצברים בעשר השנים הבאות, על הסכום
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 20:04
קיים גם בקרן השתלמות, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 20:14
לא איש מקצוע וכמובן לא ייעוץ!

תחילה את ההפרשה היא יכולה לבצע גם טרם הפרישה, בנוסף היא צריכה להחליט אם היא מעוניינת בקרן פנסיה (עם ביטוחים נלווים) או בקופת גמל ולהעביר לקרן פנסיה רק בשלב של קבלת הקצבה.

הבעל עובד? במידה וכן, הוא אינו "עמית מוטב" בקופת הפנסיה?

אם הוא לא עמית מוטב, אז הוא יכול להפריש עבור הכנסתו שאינה מבוטחת לקופת גמל/פנסיה של אשתו ולקבל את ההטבות.

כן זה אפשרי, תעשה חיפוש על "תיקון 190" ותמצא מידע בנושא, ניתן להפריש לצורך קצבה ובמידה והקצבה עוברת סף מסויים, ניתן למשוך כסכום הוני עם תשלום מס מופחת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2023 13:41
.

אפשרי אבל לא לקרן פנסיה מקיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2023 14:04
במקיפה יש מגבלת הפקדה חודשית, כלומר אם ינסו להפקיד את כל הסכום למקיפה הוא יגלוש למשלימה.

אבל אם רוצים את היתרון של המקיפה, יש שתי אופציות:

1. למשוך מקרן ההשתלמות את הכספים בצורה חודשית ולא בבת אחת, ולהפקיד מידי חודש את המשיכה למקיפה.

2. אם יש קופת פנסיה מקיפה, לבדוק מה הוותק של הקופה, לחשב, מספר חודשי הוותק כפול 4,866₪.

ניתן להעביר מקופת הגמל לקרן הפנסיה המקיפה, עד להשלמת הכספים בקרן לשווי שחושב.

בכל מקרה כדאי לברר עם יועץ פנסיוני לפני שעושים משהו.

תוכן הרשומה אינו המלצה והשימוש בו על אחריות הקורא בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2023 14:24
החישוב יעשה קודם כל לפי הוותק בקופת הגמל. כלומר המהלך שאתה מתאר אפשרי רק אם יש לך קופת גמל קיימת מספר שנים ואתה רוצה לנייד אותה לקרן פנסיה מקיפה. אין אפשרות להפקיד סכום משמעותי לקופת גמל חדשה ואז לבצע ניוד למקיפה.

שאלה מעניינת היא האם ניתן לנייד את קרן הפנסיה המקיפה לקופת גמל, להפקיד סכום גדול לפי תיקון 190 ואז לנייד חזרה לפנסיה מקיפה. או שבמקרה כזה הפקדה לפי תיקון 190 תצריך פתיחה של קופת גמל חדשה עם ותק אפס. נראה לי שהאפשרות השניה היא הנכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2023 15:00
צודק, טעות שלי, הוותק הוא לפי הקופה המעבירה ולא המקבלת.