⬅ חזרה לאינדקס

לא יודעת מה הלאה בקריירה

🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 11:57
היי,

חדשה בפורום אבל עוקבת אחרי המשקיעה כבר תקופה. אולי אפתח יומן מסע שיפרט קצת יותר מי ומה אני, אבל לא בקרוב. עם זאת, אני אנסה לתאר את המצב כפי שהוא ולכן יצא קצת ארוך. תודה וסליחה :)

אני בת 28. סיימתי בקיץ האחרון תואר בהנדסה לא הייטקית (כלומר לא חשמל/תוכנה/תעשייה וניהול) באוניברסיטה.

אני עובדת כרגע כבר שנה במשרה מלאה בתפקיד שהוא אמנם קשור לתואר שלמדתי אבל לא תפקיד הראשון (או השני או השלישי או...) שהייתם חושבים של מהנדסת או של בוגרת טרייה בתחום הזה. למה? ובכן, הסיבות:

אני לא מצליחה לראות עתיד ורוד יותר מדי לתחום שלמדתי בישראל. כמו שכתבתי זו לא הנדסת חשמל, תעשייה וניהול או הנדסת מחשבים/תוכנה/מדמ"ח, מה שמשאיר על השולחן בגדול הנדסה רפואית/ביו, הנדסת מכונות/אוירו, הנדסה אזרחית/בניין, הנדסת חומרים/כימיה ושאר הירקות... אלו הנדסות שאכן יש ביקוש ברחבי הארץ ואלו גם הנדסות שאפשר להגיע לסטארט-אפים או לכל מיני חברות הייטק, אבל המסלול להייטקס לא כ"כ ברור מאליו והשכר פחות מתגמל (לפעמים אפילו משמעותית). הדעה הזו די רווחת גם בקרב עוד מהנדסים ומהנדסות.

אני לא הייתי סטודנטית מצטיינת והממוצע שלי עומד כרגע על כמה נקודות טובות מתחת ל80 (וזה עוד אחרי הרבה דם, יזע ודמעות). ככה שנכון לעכשיו אני די רחוקה מלהתקבל לעבודות שהן ממש נחשקות (בהנחה והן מעניינות אותי, מה שמוביל אותי לנקודה הבאה...).

אני לא מוצאת עבודה שמעניינת אותי בתחום, בטח שלא כמו הרבה מחבריי מהאוניברסיטה שבסך הכל מתעניינים ונהנים מעבודות מקצעיות בתחום. התואר בחלקו היה מעניין, נפתחו בפניי עולמות תוכן, אבל בסוף העבודות המוצעות בתעשיות מאוד רוטיניות, בנאליות, משעממות (ובמידה מסויימת גם שוחקות), ובנוסף להכל - לא מתגמלות. זה אפילו לא כלוב זהב, זה סתם כלוב.

בסך הכל, התפקיד הנוכחי לא זוהר, אבל הוא מעניין אותי במידה מספקת. ומעבר לעניין (ובמהשך לנקודה הקודמת) בעוד שרוב העבודות הן די אותו דבר, שיעמום-תחת מבחינתי, בעבודה שאני מתעסקת: אין הרבה כמוני. זאת אומרת, אני מאמינה שלכל אחד יש תחליף, אבל עדיין יש כאלה שקצת יותר קשה למצוא להם מחליפים. התקן שאני מאיישת כבר שנה היה פנוי הרבה מאוד זמן כי פשוט לא מצאו מי שירצה או מתאים להיות במשבצת הזו. וזה כבר ערך, שבמינוף הנכון, בבוא הזמן יכול לייצר כסף.

אנשים סבבה, עבודה נוחה וגמישה בסך הכל. יש תקופות עמוסות אבל אין לחץ מסביב לשעון ואני לא מרגישה בסטרס. עבודה שמכבדת את הזמן הפנוי שלי ברגע שאני יוצאת בסוף היום.

החסרונות:

כמו שכתבתי, שכר. ולא, אין אפשרות להתמקח. השכר לא גבוה ויש לי חברים/ות שמקבלים/ות 5,000 שקל (ואולי גם יותר) יותר ממני. כן יש לי גם כמה חברות שמקבלות פחות או יותר כמוני (והן עובדות בתחום, כי כאמור השכר בתחום שלמדנו לא מתגמל) אבל גם הן יודעות כמוני שזה מאוד נמוך יחסית והן בחיפוש מתמיד אחרי הג'וב הבא.

לא מדובר בתפקיד קלאסי למהנדסת/בוגרת טרייה. יש פה הזחה מקצועית מסויימת מהתואר שבו למדתי ואני חוששת שזה במידה מה יפגע בי. מצד שני, אם הייתי הולכת לעבוד בנישה מסויימת שהיא בהגדרה כן בתוך התחום, החשש היה נשאר שהניסיון המקצועי שלי יתקבע על הנישה הנ"ל ולא אוכל לעבור לנישות אחרות. אז אולי החיסרון הזה לא באמת חיסרון כשזה המצב, אבל כן סיכון שצריך לקחת בחשבון.

האפיק הקידומי בקריירה במקום העבודה הזה הוא... לא ברור. כל הקודמים שהיו לפניי בתפקיד ואיישו אותו, עזבו כעבור מספר שנים למקומות עבודה אחרים ולא המשיכו להתפתח באותה סביבה, ועל פניו נראה שהתפקיד הזה הוא סוג של דד-אנד. זה אמנם רע, אבל יש בזה גם נקודת אור כי זו "הפסגה" שאפשר להגיע אליה בהתאם לנתונים שלי, והנה הגעתי אליה. המנהל שלי הוא אדם בכיר (והמנהל שלו אדם בכיר עוד יותר), מדובר במקרים מיוחדים ואין לי מה לשאוף לשם בכלל כי זה לא רלוונטי.

אחרי הסקירה הזו (ממש מצטערת על החפירה) שבה ניסיתי להציג בצורה אוביקטיבית את המצב שלי, אין לי ויז'ן חלוט מה אני רוצה לעשות עוד 20 שנה אבל אני חושבת שקיבלתם קצת תחושה מה אני מחפשת (לא עבודה שגרתית ומשעממת של מהנדסת). בכל אופן, אני בהתלבטות מה הלאה:

תואר שני בהנדסה: תואר שני באותה ההנדסה שבה יש לי תואר ראשון - לא יקרה. אני לא רואה את עצמי באקדמיה, זה לא יפתח לי יותר מדי דלתות שמעניינות אותי ואם הייתי רוצה להתעמק יותר בנישה אז הניסיון משמעותי יותר מעוד כמה קורסים. אני רואה את זה כשריפת זמן וכסף על משהו שיש בו יותר מדי חסרונות מיתרונות (יתרון אחד למעשה, וזה עוד קצת כסף. טוב, ואגו על תואר שני בהנדסה - אני אוותר).

מה שמשאיר אותי עם שתי האופציות הבאות:

תואר שני במנהל עסקים: נדמה שלאחרונה התואר הזה הוא עוד וי שצריך לסמן. כבר אין משמעות לנטוורקינג ולפוטנציאל שהיה במקור. אני חושבת שהתואר הזה די איבד מערכו בישראל אבל מה לעשות שהוא פשוט עוד שורה בקו"ח שצריך בשביל תפקידי ניהול. הבעיה היא שאני כן רוצה להגיע לתפקידי ניהול בהמשך ואולי כדאי לנצל את העבודה הנוחה עכשיו, ולא כשאהיה יותר מבוגרת עם מחויבויות אחרות (משפחה, עבודה אחרת). בגלל הממוצע אני גם צריכה לעשות GMAT בשביל ללמוד אותו באוניברסיטה, וזה עול.

קורסים והכשרות מקצועיות. יש יחידות ללימודי המשך רציניות, כמו זו של הטכניון, שמכשירות בע"ת כמו CISO, CTO, CIO וכן הלאה. הכשרות כאלה יכולות לפתוח לי דלתות לעבר ההייטק, לעבר תפקידי ניהול, ולעבר תפקידים שהם גם הנדסה אבל לא רק (במידה מסויימת, להמשיך עם ההזחה המקצועית הזו שדיברתי עליה בחיסרון מס' 2). לי מרגיש שקורסים והכשרות מקצועיות כאלה יוכלו להיות מקפצה גדולה יותר לקריירה מעוד אחד עם תואר שני במנהל עסקים שחושב שהוא וורן באפט, סטיב ג'ובס או מייקל סקוט. מצד שני, קשה לי להאמין שמישהו התקבל לעבודת CTO רק כי עשה הכשרה של CTO, אז לא ברור לי אם זה צעד יעיל וחכם. מצד שלישי בתפקידים כאלה כן נדרש לעבור הסמכה מקצועית.

למצוא עבודה חדשה, כזו שתמלא לי את הזמן יופי-טופי ותאתגר אותי יותר או כזו שלא מעניינת אותי אבל לפחות תכניס משכורת יותר גדולה. במידה מסויימת, חיפוש עניין בעבודה זה לפריווילגים... החסרון העיקרי באופציה הזו הוא שתפקידים כאלה לא יאפשרו לי להתפתח מעבר לכותלי העבודה, כמו לימודי תואר/קורס.

אני שוקלת להישאר במקום העבודה שלי עוד כשנתיים, אולי יותר ואולי פחות. אבל לצד ההתמקדות וההתמקצעות שלי ביום יום במקום העבודה (ואני באמת נחשבת לעובדת טובה) אני שוקלת גם להמשיך לפתח את עצמי ולנצל את ההזדמנות שנפלה בחלקי לעבוד במקום נוח, גמיש ומתחשב, ובמינוף הנכון (אופציות 2 או 3) גם להפוך את עצמי לבעלת ערך מקצועי בעתיד.

לחילופין, אני יכולה לעבור לתפקיד אחר (אופציה 4) כי זה "מה שחשוב עכשיו" יותר ולקוות שבהמשך הדרך יהיו הזדמנויות נוספות כי לכו תדעו לאן החיים יתגלגלו.

כל הכבוד למי שקרא עד לכאן ושוב קבלו את התנצלותי על ההודעה הארוכה ועל הסיבוכיות. טיפים יתקבלו בברכה :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 12:54
ברוכה הבאה לפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 13:15
את יכולה לעשות תואר ראשון נוסף בפתוחה, במקצוע שיותר יעניין אותך.

יכולה לעשות הסבה להייטק, למרות שזה לא תקופה הכי טובה וגם לא כולם אוהבים הייטק אבל זה תמיד אפשרי.

יכולה לנסות ללכת לתחום של עצמאית ואז את לא מוגבלת במה שלמדת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 15:48
אם זה לא סוד גדול, תוכלי לומר מה למדת? זה יכול לתת כיוון לאנשי הפורום היקרים מה כן רלוונטי
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 20:01
תואר אחר שמעניין אותי זה רק תואר שהוא לא פרקטי (מסוג התארים שהם מאוד הומאניים והם יותר בגדר העשרה).

הסבה להייטק זה פחות אני. הייטק זה משהו מאוד כללי וגדול, אבל בכל מה שקשור לתכנות וקודינג זה לא מה שאני מחפשת. יש הרבה דברים שעשויים לעניין אותי בהייטק, נגיד תפקידים שדורשים נקודת המבט הרוחבית הגדולה, יכולות ניהול וידע במערכות טכנולוגיות (=הנדסה). זה מתקשר אולי לאופציה השלישית שציינתי (בלימודי המשך עבור קורסים והכשרות).

מקבלת את עצתך כי אני חדשה בפורום, אם כי רציתי לא לציין את זה ישר על מנת לא לחשוף את עצמי כל כך. אבל במחשבה שנייה גם אם אציין את זה - זה לא יהיה כזה ברור, אז יאללה, נלך על זה: הנדסת מכונות.

תודה רבה :)

ותודה רבה לכל מי שהגיב! מעריכה שקראתם
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 20:35
הרבה שאלות גדולות, רק אגיד שתואר שני במנהל עסקים בסיטואציה שלך נשמע כמו בזבוז גדול של כסף וזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 20:53
אשתדל לתמצת את הפוסט שלך, ואז להגיב עליו, ברשותך:

סיימתי תואר בהנדסת מכונות, אני מועסקת במשרה עם קשר מסוים לתחום אבל לא בליבה שלו.

התחום לא מעניין אותי ואני לא רואה בו עתיד, בנוסף - השכר נמוך.

חשוב לי איזון בית/עבודה, והייתי רוצה לשמור על זה בעבודה הבאה שלי. האם תוכלו לייעץ לי האם עדיף להשקיע בלימודים נוספים, או לחילופין בעבודה בתחום אחר?

אם חטאתי לכוונתך - אנא תקני אותי.

תגובתי: אני חושב שלאור מה שכתבת תפקיד של ניהול מוצר עשוי להתאים למה שאת מחפשת. גם ראייה רחבה והקפית, גם הרבה אפשרויות של משרות טכנולוגיות וגם עשוי להוביל אותך למקומות עם שכר גבוה יותר.

אם תרצי, אשמח לייעץ לך גם בפרטי, בחינם כמובן. אני מייעץ לא מעט לבוגרים אבודים, שוקלי הסבה, ומתלבטים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 23:05
למיטב ידיעתי הנדסת מכונות זה מקצוע שאפשר להתפרנס ממנו בכבוד וגם להרוויח יפה. בייחוד אחרי שתהיי מומחית בתחום ומקום העבודה יצטרך אותך יותר, תמיד קשה בהתחלה בלי נסיון קודם.

לא צריך להשוות ל"הייטק" או כל מקצוע רווחי אחר, תמיד יהיו כאלו שירוויחו יותר ממך, עם הורים עשירים יותר או אם יותר מזל ממך, העיקר שאת תהיי מרוצה.

לגבי עניין בעבודה, השאלה האם כל עבודה משעממת אותך, או שבמקרה נפלת על עבודות לא מעניינות, קשה להבין מפה.

לדעתי צריך איזון עניין בעבודה זה אכן חשוב מצד שני צריך להתפרנס גם אם עושים דברים משעממים, לעיתים גם עבודה מעניינת תהיה פחות מתגמלת כספית,(כי למה שישלמו עליה הרבה) לעיתים גם אם לחץ בעבודה או סביבת עבודה לא טובה, החיים הם פשרות בוודאי במקום העבודה.

תמיד תחביבים ופעילויות ערב יכולים לספק עוד עניין בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2023 00:12
חבר טוב שלי היה מאוכזב כמוך מהמקצוע עד שמצא עבודה מדהימה עם תנאים של הייטק והרבה סיפוק. אל תאבדי תקווה, זה קיים!
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2023 01:16
הייתי שמחה לדעת למה

בגדול, צדקת בסיכום הפוסט (היה לי פשוט חשוב לתאר את כל ההסברים שמסביב).

אני חושב שפה קבור הכלב וחלקכם די פספסתם אותו: אני עובדת בתפקיד שבו אין הרבה כמוני, בשלב שבו אני נמצאת... אני לא יכולה לפרט מהרבה סיבות, גם כי יזהו אותי ואני מעדיפה להישאר עדיין בגבולות האנונימיות (אבל לא רק).

לעשות הזחה לתפקיד של "ניהול מוצר" יעמיד אותי אל מול אלפי מנהלי מוצר, שהם "מתחרים" וכנראה שרובם הגדול טובים יותר ממני, בעוד שכרגע אין הרבה כמוני.

מצד שני, ניהול מוצר פותח הרבה יותר אפשרויות בהרבה יותר חברות...

אפשרי בהחלט. אשמח :)

קשה להסביר, אני אוהבת הנדסה אבל אני חייבת את "המעבר". מהנדס קלאסי מתעסק רק בהנדסה (למעט אולי שיקולים כלכליים בעקיפין, למשל אם רוצים לייצר משהו, אבל זה שיקול כלכלי-הנדסי והוא גם ככה בהחלטת דרג בכיר לרוב). זה משעמם מדי בשבילי. ניסיתי לעבוד כסטודנטית באיזו עבודה במקום לא רע בכלל, אחרי חצי שנה לקחתי את הרגליים שלי ונפרדתי לשלום מכולם למרות האנשים הנפלאים והתנאים הנוחים, כי פשוט לא יכולתי יותר עם זה שכל עולמי המקצועי מסתכם בנושא מאוד מאוד ספציפי וחוזר על עצמו כמעט מדי יום. העבודה שלי היום קצת יותר דינאמית ומגוונת, אבל כאמור, זה מתאפשר כי אני לא מתעסקת רק בהנדסה ויש פה סטייה מקצועית.

__

אני מאוד (!!!) שמחה ומעריכה על התגובות המעודדות, אבל אני חושבת שמתפספסת פה כמה נקודות...

הראשונה: הזדמנות לייצר ערך בזה שאני כרגע עובדת בתפקיד שאין הרבה מהנדסי ומהנדסות מכונות כמוני. נכון, זה לא בתחום הליבתי של מכונות וכנראה שלא כל מפעל יצטרך אחת כמוני (וזה בסדר, כי בכל מקרה לא לשם אני מכוונת). מצד שני, לא מעט חברות הייטק, למשל, דווקא כן ישמחו לקבל מישהי כמוני אם אמשיך להתמקצע לאורך השנים.

וגם: איך אני יכולה לנצל את העבודה הנוחה בפיתוח הקריירה שלי - מעבר לכותלי המשרד (לא על חשבון איכות העבודה, כמובן), תארים/קורסים/הכשרות.

כרגע נראה שרובם הגדול נוטה להמליץ לי להחליף מקום עבודה (האופציה האחרונה שהצגתי) ככלי לפיתוח עצמי. אני מבינה נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2023 08:35
מסכים שתואר שני במנהל עסקים זה בזבוז זמן, לא בטוח מה זה נותן לאנשים שכירים (למעט גמול השתלמות וכו'... לעובדי ממשלה), נטוורקינג אפשר לעשות היום בכיף בלינקדין.

בהחלט ממליץ לבדוק את האופצעה של קורסים והכשרות מקצועיות, אם תעשי מחקר נכון קודם כל בינך לבין עצמך מה מניע אותך, מאתגר אותך, תחום שאת מעריכה שיש בו עומק לקריירה משמעותית.

לאחר שתמפי את האיזורים, אפשר לחקור את השוק עצמו ולראות איפה זה מתחבר והאם יש היצע סביר של חברות שאפשר לעסוק בתחום (במילים אחרות מקצוע לא נישתי מידי).

אני חושב שהכשרה מקצועית (נחשקת) כן יכולה לפתוח דלתות, לפחות לראיון עבודה בתחום המבוקש
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2023 12:27
היי, אני משתתף לא פעיל מבחינת כתיבת הודעות ולכן לא אוכל לשלוח לך הודעה בפרטי, אבל ממש אשמח אם תוכל לשלוח לי הודעה :)
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2023 13:02
פה הבעיה שלך לדעתי.

את צריכה לעבוד על עצמך מבחינת ערך עצמי ואמונה שאת יכולה להצליח. רק עם זה תוכלי באמת לעשות את הצעד שנכון לך.

חוץ מזה, יש לך הרבה מחשבות על מה עבודה שתוכל להתאים לך. אני טוען שאין לך מושג באמת.

ממליץ לקרוא את הספר So good that they can't ignore you - Cal newport

מקווה שתצליח בכל!
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2023 13:41
אולי אני לא מעבירה מספיק טוב את המסר. אני מודעת לעצמי שיש יותר טובים וטובות ממני בכמה תחומים, אבל לא לזה התכוונתי: אני כרגע במשבצת ייחודית ורוצה ''לשחק'' עוד על זה, למנף את עצמי באמצעות הייחוד הזה. יש אלפי מנהלי מוצר, אני לא אהיה מיוחדת ושונה, ואילו בודדים (יחסית, אולי כמה מאות במצטבר) שעושים את מה שאני עושה.

אנסה לחפש ואקרא, נראה נחמד. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2023 14:30
@אוכמנית

קודם כל בורכה הבאה ואיחולי להצלחה

אני רוצה להגיד רגע משהו לא פוטוגני:

את הדרך, לכל יעד שיהיה, עושים ברגליים

או במילותיו של לואיס קרול:

אליס, "התועיל להגיד לי, בבקשה, באיזו דרך עלי ללכת מכאן?"

"זה תלוי במידה רבה לאן את רוצה להגיע," אמר החתול.

"לא איכפת לי כל-כך לאן – " אמרה אליס.

"אם כך, לא משנה באיזו דרך תלכי," אמר החתול.

" - בתנאי שאגיע לאנשהו" הוסיפה אליס, כהסבר

"בטוח שתגיעי" אמר החתול "אם רק תתמידי בהליכה"

ברוח הדברים, אני מקשיבה לארונה לפודקסט בשם "ביולוגיה של הווינרים".

יש לו פרק שנקרא " ביולוגיה של הכסף"

הוא עדיין לא דרך, אבל אולי קריאת כיוון

לא ממליצה ולא מייעצת להקשיב,

את יכולה גם לחזור אחר כך לספר פה מה חשבת...
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2023 16:27
אני לא מאמין גדול בלהיות מיוחד ושונה בעבודה שלי. כי זה לא מספיק להתבלט במקצוע שלך, צריך גם מנהלים טובים שידעו לזהות את זה לתגמל אותך בהתאם. צריך לקחת בחשבון שאי אפשר לדעת תחת מי תעבדי ואיך יתייחסו לעבודה שלך. הרצון להצליח בקריירה הופך אותך להיות תלויה מאוד בדעות שיש לאנשים אחרים, ולא בהכרח אנשים חכמים במיוחד.

אם את באמת שונה ומיוחדת אז אל תערבבי את הכשרונות שלך עם הקריירה כשכירה, תפתחי אותן באופן עצמאי כתחביב או כעסק צדדי.

ההצעה שלי היא לא לשאוף למצוא עבודה מעניינת יותר, אלא לשאוף להישענות עצמית. לא לחפש עבודה מעניינת, אלא להשתמש בעבודה ככלי לבנייה של חיים מעניינים.

השענות-עצמית זה יכול להיות אחד (או יותר) מהשניים: או להקים עסק שיספק לך מקור הכנסה נוסף, או לצמצם הוצאות ולהוריד את רמת-החיים. כך או כך את תהיי פחות תלויה במקום העבודה שיספק לך עניין ומשמעות בחיים, ויהיה לך פחות fomo על זה שהעבודה שלך משעממת.

בסופו של דבר עבודה מטרתה להכניס כסף, ולרוב אפשר לפתור את המשבריים הנפשיים שהיא מייצרת ע"י כך שנפסיק לחפש בה משמעות מעבר לכך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2023 18:35
@אוכמנית גם אני למדתי הנדסת מכונות, אני עובד בהייטק, לא כמתכנת.

יש סביבי המון(!) מהנדסי מכונות כמוני, שלא התחברו מאוד לתחומי הליבה של התואר.

התעסקתי ועדיין מתעסק בתחומי הואלידציה/בדיקות/אינטגרציה בין מערכות, בתפקידים בהם היתה לי נגיעה רחבה יחסית בתחומי העיסוק של החברה, עם ממשקים בהרבה איזורים בחברה.

אני כיום בתפקיד ניהולי זוטר, ומרגיש שיש לי אפשרויות להתפתח הן בתחום הניהול, והן בכיוון ניהול פרויקטים או מוצר.

השכר שלי לחלוטין תואם לשכר של הסובבים אותי, גם אלו שלמדו מדמ''ח, הנדסת חשמל או תוכנה.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2023 18:45
אני מבקש להאיר לך עוד נקודת מבט ממי שנמצא בתחום מעל ל30 שנה

הנדסת מכונות זה בערך התחום הכי רחב שיש

לא יודע איפה למדת ובמה את מתעסקת

אני כבר עשיתי כל כך הרבה דברים רבים ושונים ומעניינים שמבחינתי אני בכלל לא עובד אלא נהנה

ניתן להגיע להכנסה גבוהה גם בהנדסת מכונות כמו בכל תחום אחר

צריכים להיות מקצועיים ולרצות לעבוד

יש היום מחסור באנשים רציניים בכל התעשייה

לגבי תואר שני במנהל עסקים- לדעתי בזבוז זמן וכסף
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2023 19:34
לפי מה שקראתי והבנתי, מהנדסי מכונות משתלבים נהדר ברובוטיקה שזה שילוב של תוכנה/AI ומכניקה.

האם אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2023 23:38
אתה צודק, יש מסלולי התמחות (אפילו בתואר ראשון) בתחום הרובוטיקה למהנדסי מכונות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2023 20:44
נשמע כמו תפקיד שבעתיד יכול להכניס הרבה, אם אין הרבה כמוך בשוק.

למשל בעולם התוכנה זה ידוע שהתמחות בנישות נדירות יכולות להיות מאוד מאוד רווחיות למפתחים, אני בטוח שזה נכון בהנדסאות אחרות
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2023 19:17
השנקל שלי מעולם העבודה בהנדסה: נסי לחשוב במונחים של תפקידים בעולם העבודה ההנדסי ואיזה מהם יתאים לך. כמו בתזמורת, לכל נגן יש תפקיד והתרומה של כולם והתיאום בינהם חיונית להצלחה. אין באמת משהו יותר טוב או יותר חשוב, רק מה שמתאים לאישיות והנטיה שלך. הנה התפקידים שאני מכיר. אני מתאר את המהות שלהם, בלי קשר לתואר והדר מנופח הנהוג בעולם העבודה, כדי לטפח אגו, או להצדיק פוליטיקה פנימית.

המפעיל - מיומנות וסבלנות לחזור על אותה פעולה או תהליך. הרצון לדייק, להכיר את נבכי הפעולה ולתת תוצאה מדויק ומהימנה. למשל: מעבדה לבדיקת חוזק חומרים. המפעיל יכיר את התקנים, אופן הניסוי, יכיר את המכונות ואת מגבלותיהן, כיצד לנטרל רעשי רקע בניסויים ויתעדכן בתהליכים חדשים. המומחיות היא לנפק תוצאות בדיקה מהימנות (כל מי שעשה כמה ניסויים הנדסים יודע כמה זה קשה). בעולם התוכנה זה (קרוב ל) QA.

היצרן - שולט בסט של כלים הנדסיים ובעזרתם מתכנן 'מכונה' לפי דרישות מוצר. למשל: תכנון מכלול מכני. בחירה של חומרים, תהליכי ייצור, שיקולי עלות, שיקולים הנדסיים, בחירת חלקי מדף, תכנון פרטני של חלק יחודי, תכנות בקרים, תוכנית הרכבה, ליווי יצור וכד'. צריך לחקור היטב את הדרישות, להתעמק בפרטים הנדסיים רבים, לבחור ולהתפשר בין חלופות ובסופו של דבר: המכונה חייבת 'לעבוד' וזה סיפוק גדול..

המארגן - תיאום וארגון של התהליך ההנדסי. בכל ארגון בינוני ומעלה ובכל עבודה בין-ארגונית יש צורך במי שילווה פרויקט מתחילתו ועד סופו ויוודא שהמשתתפים השונים יודעים מה הם צריכים לעשות, איך (עלות, אמצעים ושיטות) הם צריכים לעשות את זה, מתי הם צריכים לעשות את זה ולמי הם צריכים לתת את הדבר הזה. המארגן מנווט בין ערימות של אגו, פוליטיקה, אילוצי עלות וזמן, פרוייקטים מקבילים, מוצא פתרונות, קושר אנשים, עוקב אחרי ההתקדמות, מעמיד במקום את הסוררים וכו. המארגן הוא מופת של ארגון, תיאום, יחסי אנוש, מזהה שקרנים וזייפנים, מנהיגות, פוליטיקה, וסבלנות.

התומך - הוא זה שדואג שהלקוח, מי שבזכותו יש לנו משכורת, יקנה את המוצר, ישתמש בו וימשיך לקנות גם להבא. התומך הוא זה שמציג ללקוח את המוצר, עונה לשאלות הטכניות, עוזר לו להאמין בנכונות הקניה ודואג לקליטה טכנית טובה של המוצר אצל הלקוח לאחר הקניה. הוא 'נציג' הלקוח בתוך הארגון, שואל ומקבל תשובות אצל המהנדסים בתוך הארגון. מציף קשיים, חסרונות ובעיות כדי שהמוצר ישתפר.

המוכר או משווק - מכיר את המתחרים, את השוק, את הצרכים של הלקוחות. משפיע על כיוון המוצרים העתידי, בוחר טקטיקה של מכירות (תמחור, מיקוד, התרחבות), ושומר על קשר הדוק עם הקונים העכשווים והאפשריים. דרושים יחסי אנוש מעולים, טקטיקה, ניהול עצמי או צוות של מכירות. נמדד בסופו של דבר לפי שורת ההכנסות.

ההוגה - ממנו מצפים להשראה ורעיונות גדולים בתחום ההנדסי והתהליכי. בדרך כלל לא מחויב לתוצרים המיידיים של הארגון. פנוי לנסות רעיונות חדשים, הוכחות התכנות, אב טיפוס וכו. דרושות יכולות הנדסיות, אנליטיות ולמידה עצמית מעולות. כאשר אימץ רעיון חדש, נדרש לשכנע ולדחוף את כל הארגון לאמצו באינסוף ישיבות, שיחות אישיות ומצגות: הנדסה, מוצר, מכירות ומנכ"ל. נדרש להיות בולדוזר.

המנכ"ל - המנצח של כל התזמורת הזו. קשוב ומתקן את מי שיצא מהקצב, מי מנגן חלש כי אין לו בטחון או חזק מדי הוא שתלטן, מי לא התאמן בבית, מי מנגן בלי חשק וכמה כרטיסים נמכרו להופעה הקרובה, מה התוכנית לעונת ההופעות הבאה ומה צריך לעשות כדי למלא את האולם.

התכונות העיקריות לפי תפקיד (כמובן, מידה של האחרות בכל תפקיד רק מגבירה את ההצלחה).

תכונות אישיות שימושיות בכל תפקיד: תקשורת בין אישית, יחסי אנוש, יכולת ביטוי והצגת רעיון, ארגון עצמי, ויסות עצמי, התמדה, נחישות, יושרה.

הנדסהיכולת ורצון לשכנעארגון ותיאוםפוליטיקה וטקטיקהמפעילXיצרןXמארגןXXXתומךXמוכר/משווקXXהוגהXXמנכ"לXXX

תפקידי מפעיל, יצרן והוגה ירוויחו מתואר הנדסי נוסף/מתקדם. תפקידי מוכר ומנכ"ל ירוויחו מתואר מנהל עסקים - שתכליתו ללמד את השפה והמכניקה של עולם העסקים והחברה העסקית.

בחירה בתפקיד מתאים לאישיות, כישורים, תכונות ונטיות הלב, היא תנאי הכרחי להצלחה. כך אפשר להתמיד לאורך שנים רבות, להרגיש 'בבית', להתפתח ולהצטיין.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2023 22:49
תודה ענקית לכל המגיבים :)

בוודאי, אני פשוט אכן לא יודעת באיזו דרך ללכת, כפי שציינת בהמשך עם הדוגמא של אליס בארץ הפלאות.

אני אחדד: אני לא (רק) מתכוונת להיות מיוחדת בעבודה שלי אלא שהעבודה שלי תהיה מיוחדת. אני אתן דוגמא, שהיא אולי לא טובה אבל כרגע היא הדוגמא הכללית היחידה שעולה לי בראש: כמו שיש מקצועות קשים ולא נחשקים, אז אין הרבה מי שיסכימו לבצע אותם, לכן על מנת לאייש אותם המעסיקים מוכנים לשלם הרבה מאוד כסף.

אז אני חשבתי על הצד השני (כמעט) של הסקאלה (צווארון לבן): המעסיק משלם בהתאם לערך שאתה מייצר עבורו. ככל שהערך שלך גבוה יותר כך אתה שווה יותר (לכאורה, זה לא תמיד קורה, אבל אפשר להניח שזה בגדול מה שקורה). הערך שלך גבוה יותר כשאתה "נדיר" יחסית וקשה יותר למצוא מי שיחליף אותך בתפקיד שמצריך ניסיון או ידע ספציפי, ואין הרבה שיש להם את זה (מנסיבות החיים, כי ככה התגלגלת בדרך שלך, לא כי אתה מיוחד והשאר טיפשים). את זה אני רוצה למנף.

הסיכון טמון בזה שאולי יש פחות היצע של תפקידים רלוונטיים, וזה הימור.

אבל זו נקודה חשובה ומעניינת

מגניב ממש!

תוכל לספר (פה או בפרטי, איפה שנוח לך) איך הגעת לניהול הזוטר ולמה אתה מתכוון באפשרויות שאתה מרגיש שאתה מסוגל להתפתח בהן?

מרתק! איך זה לעבור בין תחומים שאינם קשורים זה בזה?

לא טועה בכלל, אבל מי אמר שזה מעניין אותי? :)

אני בעייתית, ללא ספק...

לחלוטין - הבעיה שאני לא עובדת בליבת ההנדסה

אין לך מושג כמה סדר ההודעה שלך (ושל כולם כאן) עושה לי בראש. תודה רבה!

אני כמובן צריכה לשאול את עצמי הרבה שאלות בהתאם למה שכתבת.

ותודה רבה גם ל @Solid seat שאכן ניסה לעזור בפרטי ונתן הרבה כיוונים :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2023 19:21
כשעובדים בחברה שאת הבעלים והמנכל אז בוחרים לעשות מה שמעניין..

ובאמת בסוף הכל קשור להנדסה ופיזיקה

וזו אכן זכות גדולה כי אני מאותגר מחדש על בסיס שבועי או פחות
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 14:46
הגעתי לתפקיד הניהולי לאחר כ3.5 שנים בתפקיד טכני באותה החברה, במהלכן היו תקופות שהיה צורך בהובלת תהליכים שהייתי חלק מהם, כנראה זיהו שיש לי את היכולת לנהל בנוסף לביצועים הטכניים הטובים שהיו לי.

כאשר היה צורך במנהל לאחד הצוותים, בתחום עיסוק דומה מעט לשלי, ביקשו ממני.

אני חושב שיש לי אפשרויות להתקדם בהיררכיה הניהולית אם ארצה בכך, מאחר והביצועים שלי וההתפתחות של הצוות תואמים את הרצון והצורך של ההנהלה מאיתנו.

בנוסף מאחר ואני כבר מעל חמש שנים באותה החברה, והיתה לי נגיעה מכמה כיוונים שונים במוצרי החברה, יש לי הבנה יחסית רוחבית ופיתחתי קשרים עם אנשים ממגוון תחומים בחברה.

הרקע הזה לתחושתי מאפשר לי, אם ארצה, להתפתח לכיוון של ניהול פרויקטים או מוצר בחברה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2023 16:27
אני במחשבות חיוביות לגבי פרסום יומן אישי, אבל זה דורש ממני זמן והשקעה שאני בוחרת להקדיש לדברים אחרים כרגע בחיי.

ובכל זאת, חושבת שנכון לעדכן כאן בעיקר סוגיות מקצועיות ופיתוח אישי:

א.1. התקבלתי לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה. לא קרוב כ"כ למקום העבודה אבל גם לא רחוק מדי. מדובר ביומיים בשבוע (כולל שישי, שבו אני לא עובדת) והכל בסה"כ נגיש - אני מניחה (ומקווה) שאני אסתדר.

א.2. מההתחלה חשבתי ש:

אבל בהמשך של אותו משפט גם כתבתי:

לכן יש לי ספקות וחששות, ואני לא מגיעה בגישה מנותקת מהמציאות.

מניחה, תחושה בלבד, שרובם של הסטודנטים בתואר הזה יהיו גם אנשים בעלי גיל וניסיון גדול יותר ממני. העפתי מבט על כמה מקבוצות הבוגרים של התואר הזה מהאוניברסיטה ההיא וזה הרושם שלי. אבל אני חושבת שזה גם יתרון. דווקא עצם זה שיש שם אנשים רבים ובכירים ממני, אולי יפתחו לי דלתות ואופקים חדשים בעקבותם.

בקיצור, אי אפשר לדעת מה ילד יום. אולי זה יעבוד לטובתי, אולי לא. אם לא אנסה לא אדע. מקסימום - לעצור/לפרוש תמיד אפשר.

מבחינת משך התואר - מדובר בשנה וחצי. לא מדובר בתואר תובעני של 4 שנים. העלות הכספית קצת כואבת, אבל גם זה בפרופורציות - 15/20 אלף שקל לשנה למהנדסת (עם שכר לא גבוה אמנם) שלא מתכננת בקרוב הקמת משפחה וההכנסה שלה לא נפגעת (במקום עבודה אחר לא בטוח שהיו מאפשרים לי לעשות את התואר). אז נסבל.

את יתר השיקולים פירטתי כבר בהתחלה ולכן לא אחזור עליהם שוב...

ב. אני אמנם לא רואה אפשרות של פיתוח קריירה ארוכת טווח במקום העבודה הנוכחי (פירטתי על כך בהתחלה - בעיקר בגלל מגבלות של מקום העבודה) אבל עם זאת, אמשיך לעבוד עוד כמה שנים (כנראה 3) במקום העבודה שלי. הבוס שלי עדיין לא יודע לגמרי על כל השאיפות האלה שפורטו בכל התגובות או שבכלל התקבלתי לתואר השני (האמת שאלה חדשות טריות ככה שאפילו לא הספקתי לעדכן).

אני כמעט בטוחה שלא ישימו לי רגליים כל עוד זה לא דורס דברים חשובים בעבודה - וזה לא.

חוץ מזה, בהתחשב שמעוניינת ללמוד תואר תוך כדי, אני מוכנה להתחייב לתקופה ארוכה. כלומר אמנם לשנה וחצי אהיה זמינה חלקית אחת לשבוע במשך כמה שעות בודדות אבל אני אשאר לעוד שנה וחצי אחר כך באותו מקום (עם שכר גבוה יותר, כן)

עם איך שאני רואה את זה - הבוס מרוויח יותר ממני בטווח הקצר ולא חושבת שיתנגד.

ג. למיטב ידיעתי: מבחינת העבודה יש אפשרות לקבל הטבה של יום בשבוע לטובת לימודים רק לאחר וותק מסוים - אצטרך להגיש בקשה חריגה לשם כך כי אני לא עומדת בדרישה הזו בלבד. אפשרות נוספת זה לעבור למצב של העסקה ב"שעון גמיש", מאוד דומה לגלובלי שבו מה שחשוב זה כמות השעות החודשית, ללא שעות נוספות (יום אחד אפשר לעבוד פחות שעות בתנאי שיום אחר אפצה על כך וכו').

תוהה איזו מבין שתי האופציות של צורות ההעסקה עדיפות לי. יש פרטים חשובים שלדעתכם כדאי לקחת בחשבון?

שוב מתנצלת על החפירה :$
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2023 19:54
תודה על העדכון.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2023 22:27
מה שפחות יפגע בהפרשות לפנסיה יהיה הרע במיעוטו - זה מה שהייתי שוקלת
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2023 12:55
זה מוריד את אחוז המשרה?

את מקבלת היום שכר גלובלי כולל שעות נוספות? ובמצב החדש?

בשתי האפשרויות את נדרשת להתחייב לשנה וחצי לאחר סיום הלימודים? מה קורה אם את מבקשת לשבור חוזה במהלך התקופה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2023 14:10
הי , הסיטואציה שאת מתארת פה מאוד מזכירה את המצב שלי וגם למדנו את אותו התואר.. אשמח שתפני אלי בפרטי [נמחק, בבקשה לא לפרסם פרטים כמו טל. או מייל - יוסיק]
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2023 15:42
נראה לי שהאופציה הראשונה כמובן, אם יאושר. בכל מקרה בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2023 19:54
להבנתי, שעות נוספות לא חלק מהפרשות לפנסיה ועניין השעות הנוספות זה ההבדל בין העסקה רגילה לבין העסקה גמישה: בעוד שבהעסקה גמישה אפשר לעבוד "מתי שמתחשק לי" (זה כמובן במרכאות כי זה לא באמת לגמרי ככה), בהעסקה רגילה יש לי שעת התחלה ושעת סיום, כל שעה נוספת תשולם יותר.

מכיוון שכך: אני לא חושבת שיש הבדל משמעותי בין שתי צורות העסקה...

המשרה תעמוד על משרה מלאה.

כיום אני מקבלת שכר גלובלי לא כולל שעות נוספות. כיום אני בסוג של המשך מהמתכונת שבה הועסקתי כסטודנטית, אז עבדתי בגלובאלי.

לא, אבל אני לא רוצה שישימו לי רגליים וזה נראה לי הגיוני. אני לא חושבת שאפסיד יותר מדי אם אשאר עוד שנה וחצי לאחר התואר. כנראה שפוטנציאלית כלילת ומקצועית זה מגביל, אבל זה יאפשר לי עוד אוויר לנשימה עד שאחפש את עצמי מחדש וכיוונים נוספים בקריירה (זה הרי לא קורה תוך חודש).

מוזמן לכתוב פה וככה עוד רבים יוכלו לכתוב :)

בגלל שמדובר בהטבה של יום?

תודה רבה לכולם/ן :)
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2023 20:42
כן. וגם כי נשמע מסלול מוסדר של מקום רציני.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2023 21:21
מדובר בהבדל של 4 (4.5 ליתר דיוק) שעות שבועיות.

אני לא יודעת איך נשמע מסלול מסודר של מקום רציני, השאלה כמה חשוב איך זה נשמע.

יש לזה למשל חיסרון שבו אני לא אהיה גמישה: לא אוכל להגיע (ולצאת) מוקדם.

(אני רק משתפת במחשבות, עדיין תוהה מה באמת עדיף)
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 11:57
אפשר לשאול בכל זאת למה? מה היו השיקולים?

שואל כי גם אני מהנדס וכבר שנה שניה ברציפות שחשבתי לעשות תואר שני במנע״ס ופעם שניה ברציפות עזבתי את הרעיון כי אני פשוט לא רואה בו תועלת. אלא אם יום אחד תהיה לי אפשרות להיות דירקטור, מה שאני לא בטוח בו כי אני אפילו לא רוצה להיות ראש צוות.

המחשבה שלי כרגע היא שהייתי עושה תואר שני במנע״ס רק אם הייתי רוצה לצאת לכיוון אחר של יזמות (בהייטק) או הקמת עסק בתחום אחר. או לחילופין, אם הייתי רוצה תירוץ טוב לשהות בחו״ל איפשהו שנתיים לפני שאני ממשיך לשלב הבא בחיים.

אבל לבטח לא רק בשביל להשתדרג מבורג פשוט לבורג עם אום.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 12:03
גם אני עשיתי תואר שני במנהל עסקים בלי לדעת למה זה טוב ולאן זה יוביל. בדיעבד, אם יכולתי הייתי עושה אותו בלונדון. איפה זה כן עזר לי:

- למדתי יסודות במימון, חשוב לי לחיים

- קשרים חברתיים שיכלו להיות גם עסקיים

- התקבלתי לעבודה שהייתה ציפייה להגיע עם תואר שני. וואלה…
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 18:50
אני חושב ששאלה חשובה - בייחוד בהיבט מושא השרשור - היא מה אם אתה גם מהנדס (בעיקר בהייטק). למהנדסים, זה סיפור שונה לגמרי לעומת תחומים אחרים. אם לעשות תואר שני כן או לא. ואם כן אז איזה.

כי יש עלות-תועלת גבוהה.

בגלל זה, אמרתי שלא הייתי עושה את זה בשביל להפוך להיות מנהל גדול יותר בחברת הייטק. אלא בתור אפשרות עבור יום בו ימאס מההייטק או שממש תרצה להתחיל יוזמה עסקית ובסוף תראה שזה ניצולת יותר טובה של הכישורים שלך מאשר עבודה בהייטק (= שאתה מרוויח יותר כסף).

לונדון נשמע משעמם ויקר ;) הייתי הולך אולי ליפן, סינגפור, הונג קונג...

הנקודה שלי אבל, הפן של חו״ל זה ככל הנראה הערך הכי גדול שאפשר להפיק מתואר שני (לרווקים לא-דתיים).

יסודות במימון, כפי שגם אני מזהה את זה, זה הדבר החשוב היחיד שלומדים במסלול הזה. השאר, זה common sense. אבל אם כבר, אז בסטייל. שיהיו סיפורי חיים מעניינים - ללכת לחו״ל, ולא להסתפק במסלול לימודי ערב יבש.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 20:45
כמובן! :)

כמו שכתבתי - מההתחלה יש לי רתיעה לתואר הזה ואני מאוד הסתייגתי. למען האמת, גם עכשיו: אני לא מגיעה מנותקת לגמרי מהערך של התואר הזה בימינו, שנשחק למדי

ובכל זאת:

זה ההבדל הראשון ביננו. אני כן רוצה להתקדם בציר הניהולי. למעשה אני כבר ברמת ניהול (נחשבת כנראה ליחסית זוטרה במיוחד למי שמחוץ למערכת ולא מכיר עד הסוף את התפקיד, אבל יש לתפקיד שלי כובד אחריות).

הנחה שגויה: אני לא עובדת כיום בהייטק, לפחות לא כרגע ולא מתכוונת גם בשנים הקרובות...

אבל אתה צודק בזה שבהייטק לא צריך תואר שני. אני מכירה מישהו שגם בלי תואר ראשון קודם להיות ראש צוות.

כמו שכתבה פטל ואוכמניוצ:

- אני מחפשת להגדיל את הראייה שלי ואת עולם התוכן שבו אני מתעסקת. אני רוצה "לגעת" בכמה שיותר תחומים בעיסוק שלי. דרך אחת זה לזפזפ בין עבודות בנישות שונות (מהייטק קלאסי של תכנות, לביוטק, לייצור, לחשמל וכו') ודרך אחרת זה לעבוד בתפקיד שבו מתנקזים הרבה מאוד נושאים. אני מכוונת לדרך האחרונה.

- אני מחפשת קשרים חברתיים ובתקווה שיהפכו גם לעסקיים. כמו שכתבתי, אני לא יודעת מה ילד יום. אני לא רוצה שהתואר הזה יהיה רק וי בקו"ח וממש אשתדל שזה לא יסתכם רק בעוד תעודה לתלות בשירותים.

- כיום, בתפקיד שלי, תואר שני זה לא חובה אבל זה מעלה שכר (זו עובדה קיימת). ובהמשך, אני אולי ארצה להתמודד על תפקידים שדורשים תואר שני.

ובנוסף:

אם כבר להמר אז לפחות בגיל שבו אין לי יותר מדי "כאבי ראש" - אין לי ילדים, אין לי חובות ומקום העבודה זורם איתי רוב הזמן. יכול להיות שבעוד שנתיים, כשאבין שאני לגמרי צריכה את התואר - זה יהיה קשה יותר כי כבר יהיו לי ילדים ומקום העבודה פחות יזרום (אם אחליף מקום או אפילו רק תפקיד באותו מקום).

זה לא יהיה בלתי אפשרי כי אני שמעתי על כאלה שעשו את זה, אבל זה יהיה קשה יותר.

אומרים שמצטערים יותר על הדברים שלא עושים מאשר על הדברים שעושים.

זה מאוד פריווילגי מצידי, אבל בסה"כ העלות לא גבוה מדיי. נכון, התועלת לא ברורה, זה בהחלט הימור, אבל כנראה שלא יזיק - לכל היותר לא יועיל.

בית הספר הבכיר ביותר באירופה נמצא שם. כמובן שלא חסרים בתי ספר מצויינים לזה בשאר המדינות היבשת (וארה"ב בכלל בטופ).

אבל קשה להתקבל ויקר, מאוד.

אם כבר מדברים על עלות-תועלת, מי שמגיע לשם מגיע מתוך פוזיציה בכירה למדי וכנראה שגם חוזר לפוזיציה בכירה.

זה לא המצב שלי - הוא הרבה יותר מעורפל, ולכן גם ההימור צריך להיות בסדר גודל המתאים.

מעבר לעלויות המחייה (מלגה וכו') פרמטר נוסף זה עבודה בחו"ל. הרי שני תארים בלי ניסיון לא שווים הרבה יותר מתואר ראשון והרבה ניסיון, לא? בדר"כ למשרות הנדסה לא יקבלו עובד זר (מגבלה שעות של ויזת הסטודנט)

ובנוסף: אני מחוברת מאוד לבני המשפחה שלי, ורוצה שמרכז חיי יהיה בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 21:29
רק בשביל To rest my case, אני ממש לא מדבר על תואר שני באיזה מוסד אליטיסטי ויקר להחריד. מבחינתי, שיהיה גם בעיר קטנה עם חוף שמשי באיטליה, או שומקום עמוק בפריפריה של יפן. העיקר שיהיה במוסד מוכר על ידי הממשלה. כי המטרה שלי בתואר שכזה תהיה לצרכים העסקיים שלי, ולאו דווקא מציאת עבודה בתאגיד באמצעותו.

זה יותר החוויה - אם כבר ללמוד את התואר השני, אז בסטייל.

זה לא חייב להיות עד כדי כך יקר. תלוי בעיקר לאן הולכים ואיך חיים. כל אחד לוקח את זה לכיוון אחר. אבל כן, אני משוכנע שללמוד בהארוורד אם בכלל תצליחי להתקבל זה יקר להחריד.

וכמובן, הזיקה לארץ זה פרמטר מרכזי. עבור חלקנו קצת פחות (גם מלפני הבלגן של הרפורמה), אבל אני מכבד לגמרי את מי שרוצה את תחושת הישראליות.

זה בדיוק היה גם השיקול שלי. ״עכשיו אני יכול, אבל אולי עוד X שנים תהיה בת זוג וילדים בתמונה, ואז זה כבר לא יהיה נגיש לי כמו היום״.

אבל זה סיכון שאני מוכן לחיות איתו מאשר לתת לזה לדחוף אותי לתוך תואר שספק אם אני צריך. כפי שציינת, המטרות שלנו פשוט שונות. הייתי רואה את עצמי לגמרי עושה תואר שני גם במצב של להיות נשוי (פשוט, לא מרחיק למדינה אחרת מן הסתם) אם הייתי מרגיש שנמאס לי מההייטק ואני חושב לנסות משהו בתחום היזמות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 22:11
אני לא יודעת איך היה התואר הראשון שלך

אבל התואר הראשון שלי היה בהחלט חווייתי, לטוב וגם לרע. כמו שכתבתי, אני אשתדל שגם התואר השני שלי יהיה חוויתי - למרות שהוא ילמד פה בארץ ולמרות שהערך של התואר השני הזה כבר שחוק ;)

אני לא בטוחה עד כמה התואר הזה מקנה כלים ביזמות מעבר למה שתוכל ללמוד עצמאית או לחבור למישהו אחר שיש לו כבר את הכלים ואת הניסיון, כי בדר"כ סטארטאפים הם לא one man showאלא כמה חבר'ה שעובדים ביחד.

מעולה, אני לא חושבת שאהיה מסוגלת להיות אמא במשרה מלאה, לעבוד במשרה מלאה וגם להיות סטודנטית במשרה חלקית.

אני מעדיפה לסגור את הפרק הזה בחיי כמה שיותר מוקדם לפני התחייבויות הרבה יותר משמעותיות (מבחינתי).

ובמקביל כמו שכתבתי - גם לנצל את ההזדמנויות שחבויות בתואר ובתקווה שזה לא יגמר רק בתעודה לתלות על הקיר.

ושוב - אני מכירה גם כאלה שעשו את זה תוך כדי, זה לא שזה לא אפשרי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2023 13:20
@אוכמנית איך אפשר ליצור איתך קשר ?

מרגיש לי שיש לנו הרבה דילמות משותפות ואשמח לדבר איתך בפרטי
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2023 23:20
כבר כתבת וכבר עניתי:

מוזמן לכתוב פה מה הדילמות וככה עוד רבים יוכלו לכתוב, לא רק אני :)